• U bent ingelogd als:

Prima generale van VV Maarssen tegen Desto

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

 

Na het moeizame gelijkspel tegen AH’78 van vorige week was zaterdag nummer vier Desto de tegenstander van VV Maarssen. De vraag vooraf was of de omstandigheden tegen AH’78 ervoor zorgden dat Maarssen puntverlies leed of dat er sprake was van vormverlies. Tegen Desto, onder normale voetbalomstandigheden, liet VV Maarssen zien dat de ploeg klaar is voor de kraker tegen FC HIlversum. Desto werd via goed verzorgd voetbal met een grote nederlaag naar huis gestuurd. De 5-0 overwinning had bij rust al op het scorebord kunnen staan, want toen grossierde Maarssen in 100% kansen. De teller bleef echter steken op vijf en dat was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

 

De wedstrijd begon met een minuut stilte uit respect voor en ter nagedachtenis van de jeugdtrainer Rinke Terpstra van Desto, die bij de aanslag in Utrecht om het leven kwam. Ook op de rest van het sportcomplex van VV Maarssen werd bij alle wedstrijden stilgestaan bij deze tragische gebeurtenis. Desto zette de knop goed om en was in de eerste minuten van de sportieve wedstrijd direct scherp en zette de Maarssense opbouw onder druk. De eerste minuten van de wedstrijd waren dan ook voor de mannen uit Leidsche Rijn. Toch was het VV Maarssen dat al vroeg in de wedstrijd de leiding nam. Wesley Suister zette zelf de aanval op, gebruikte uitblinker Zaid el Jallouli als kaatser en rondde vanaf de rand van de 16 meter bijzonder fraai af. Na deze goal domineerde VV Maarssen de wedstrijd en creëerde het kans op kans. Jesse Witlox stuitte vanaf dichtbij op de keeper en ook El Jallouli, Eggermont en Van Vuuren kregen de bal niet tegen het net. De mooiste aanval in de eerste helft leverde wel een prachtig uitgespeeld doelpunt op met El Jallouli als eindstation, maar deze goal werd wegens een vlagsignaal alsnog afgekeurd. Tien seconden voor rust was het Sven van Vuuren die nummer 27 van dit seizoen liet aantekenen en daarmee was de weerstand van Desto definitief gebroken.

 

Maarssen nam in de tweede helft geen gas terug en opnieuw werd Desto in de achteruit gezet. Jesse Witlox was aanvallend moeilijk af te stoppen en bekroonde een sterke wedstrijd met twee goals. De ingevallen Ronald Wielinga bereidde één van de goals van Witlox voor en was ook betrokken wij de penalty die in de slotfase van de wedstrijd werd gegeven. Marc van Rees had de aanvoerdersband van Eddy Vorm op dat moment al overgenomen en bekroonde zijn rentree met het raak schieten van de strafschop. 

 

Omdat de verdediging onder leiding van Ferdi Vrede zeer geconcentreerd en scherp verdedigde, werd er wederom een “clean sheet”behaald en is Maarssen inmiddels ook de minst gepasseerde verdediging. Jeugdspeler Guillermo Rosalia kreeg weer 90 minuten lang het vertrouwen en speelde de snelle Guillermo Ooft uit de wedstrijd. Centraal was Sven Eggermont duidelijk te sterk voor de centrale spits van Desto. Eggermont werd in de laatste minuten vervangen door Marco Miltenburg en kon uitblazen van een ijzersterke wedstrijd.

 

De 5-0 overwinning was een mooi huwelijkscadeau voor centrale verdediger Ricardo Bakker die die dag in het huwelijksbootje stapte met zijn Chantal. De gehele selectie was ‘s avonds te gast op het bruiloftsfeest en hier werd de overwinning uitbundig gevierd.

 

Volgende week wacht de kraker tegen FC Hilversum. Terwijl Nita in de slotminuten een gelijkspel weggaf en achterop raakt, trok FC Hilversum met veel moeite en een rode kaart voor keeper Van der Poll de overwinning tegen Laren over de streep. Hierdoor staan VV Maarssen en FC Hilversum in punten nog steeds gelijk en is alleen het doelsaldo van Maarssen beduidend beter. Met nog zeven wedstrijden voor de boeg kan de winnaar van deze topper de eerste stap zetten richting promotie, maar het kan zo maar zijn dat de beslissing pas in de laatste speelronde valt. De wedstrijd in Hilversum begint om 14.00 uur.