• U bent ingelogd als:

Pijnlijke nederlaag voor SCH ´44

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Ook Joey van Bemmel kon het tij niet keren

SCH’44 een club van uitersten. Als we verliezen dan doen we het goed. Een pijnlijke 0-6 nederlaag wat niet nodig was geweest.

Eigenlijk was er helemaal niks aan de hand. Tuurlijk er was veel balverlies en bepalende spelers hadden niet hun beste vorm maar er werd niet veel weggegeven en helaas ook niet veel gecreëerd. Legmeervogels had het betere van het spel maar wist niet te overtuigen tot aan de 40e minuut. Een schot tegen de langs het lichaam hangende arm van Wijnand Koning deed scheidsrechter dhr. van Genderen besluiten een onterechte strafschop toe te kennen aan Legmeervogels. Binnen 1 minuut drie gele kaarten hands Wijnand, praten Mitch Maas en treuzelen van keeper Mike de Langen. Al met al wist Legmeervogels de strafschop te benutten en kwam zo op een 0-1 voorsprong.

Na rust was het SCH’44 die de druk op het doel van Legmeervogels verhoogde. Er kwamen enkele kansen voor Nathan Spaan maar wist deze niet te benutten. Na een kwartier in de eerste helft was het een snel uitgevoerde counter die Legmeervogels op 0-2 bracht. Niet veel later was het de ongelukkige Mike de Langen die over de bal schoot waardoor Legmeervogels verder kon uitlopen. De koppies gingen hangen en er werd niet meer geconcentreerd gevoetbald. Legmeervogels maakte dankbaar gebruik van de ontstane ruiimtes en kon verder uitlopen. Een kwartier voor het einde schopte Joey van Bemmel zijn tegenstander na en kon direct met rood van het veld af. Dit was niet een bijster slimme actie met de toch al grote achterstand, de gele kaart die hij in de eerste helft al had opgelopen en de vele blessures bij de selectie.

Met nog tien man op het veld kreeg Legmeervogels de mogelijkheid verder uit te lopen tot de eindstand van 0-6. Spreken we hier van “een afgang” of “ze staan weer met beide benen op de grond” …….. WELNEE!
De heren hebben eerder laten zien dat ze sprankelend voetbal kunnen spelen en met negen punten uit vier wedstrijden doen ze het goed in de tweede klasse.

Mee eens dat dhr. van Genderen niet zijn beste wedstrijd floot maar daar moet je je als team nooit door laten beïnvloeden. De vele gele kaarten voor praten en de rode kaart voor natrappen is niet nodig. Je benadeelt het team wat nooit de bedoeling mag en kan zijn. Dit is een goed leermoment voor het verdere verloop van de competitie. Houd je hoofd koel en blijf geconcentreerd voetballen dan komt uiteindelijk alles wel goed.

Willen we allemaal weer een leuke sprankelende wedstrijd zien? Kom dan volgende week naar Zaandam om onze jongens aan te moedigen. We gaan voor de volle drie punten en blijven gewoon meedoen voor het kampioenschap