• U bent ingelogd als:

Pijnlijke nederlaag Valleivogels tegen ESA

Geplaatst in Clubnieuws, Wedstrijdverslagen

Het zonnetje scheen fel op sportpark Rijkerswoerd te Arnhem. De supporters van beide ploegen maakten zich op voor een leuk potje voetbal. Voor de aanhang van ESA kwam dit wel uit, want zij konden genieten van maar liefst vier doelpunten, maar de fans van Valleivogels beleefde een hele andere middag: 4-0.

Oefenmeester Dennis van der Steen moest genoodzaakt vanwege uiteenlopende redenen zijn team wijzigen. Nick Engelen, Ronnie van Essen, Corwin Broekhuizen, Friso Drewes, Jordy Liefting, Sven van Rossum waren niet inzetbaar. Remco van de Fliert keerde echter na maanden blessureleed weer terug in de basis. Ook hoofdtrainer Peter Gerritsen misten een zestal spelers.

De thuisploeg , die nog tegen degradatie strijdt, kwam fel uit de startblokken en in de eerste minuur mocht er een hoekschop genomen worden. De cornerbal bracht geen gevaar, maar drie minuten kon Jordy Folman Jerome van Dulkenraad in stelling brengen. Zijn inzet kwam in de handen van doelman Sven Hardeman terecht. De bezoekers kwamen na 13 minuten voetballen op achterstand. De aanval van Excelsior Sportief Arnhem had als eindstation Jerome van Dulkenraad die de bal achter Hardeman wist te schieten: 1-0.

Na dit doelpunt leek Valleivogels weer bij de les en lieten zich een aantal keer voor het doel van Remon Elbers zien. Twee cornerballen van Wilbert Thomassen en een vrije trap van Rémon Liefting hadden niet het gewenste resultaat. Met name doelman Elbers hield zijn ploeg op de been door de bal van de aanvoerder van Valleivogels uit zijn doel te houden.
Ook de aanval via Peter van de Pol, Joshua Akerina en Wilbert Thomassen werd geen succes. Aan de overkant bij het doel van Hardeman kreeg het team van trainer Peter Gerritsen twee grote kansen. Emre Akdemir vond Bas Lanser die de bal maar net naast schoot. Doelpuntenmaker Van Dulkenraad had zijn tweede treffer moeten maken, maar hij poeierde de bal hoog over het doel van Hardeman.

De laatste tien minuten voor het rustsignaal waren voor Valleivogels, maar Rémon Liefting, Jimmy de Greef en Anass Akharouid hadden het vizier niet op scherp staan.

Zoals vooraf bekend,speelde Remco van de Fliert één helft. Voor het tweede bedrijf werd hij vervangen door Jelle Staal. Ook bij ESA kwam een verse kracht in het veld. Michel Bakanga kwam voor Jordy Folman. Na 30 seconden voetballen lag de tweede treffer al achter Hardeman. Wederom was Jerome van Dulkenraad de afmaker: 2-0.

Nadat Rémon Liefting zijn vrije trap gestopt zag worden door Elbers, nam oefenmeester Van der Steen maatregelen om het tij nog te doen keren. Mohamed Bouyglafin kwam in het veld voor Robert van den Broek. Met nog een half uur te spelen, was daar bijna de aansluitingstreffer. Doelman Elbers schoot de bal tegen Akharouid op, maar de bal kwam niet tussen de twee palen. Ook Dean van den Brandhof mocht nog minuten maken en werd de vervanger van Peter van de Pol. Bij ESA kwam Bjorn Kerkhoven voor Bas Lanser.

Van Dulkenraad kon de wedstrijd in de 66e minuut in het slot gooien. De grote kans was echter niet aan hem besteedt. Zeven minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd werd de wedstrijd wel beslist. Anil Bakir mocht aan een indrukwekkende solo beginnen en beheerst scoorde hij de 3-0. Het werd allemaal nog erger voor Valleivogels. Jerome van Dulkenraad kon in de 86e minuut zijn derde doelpunt van de middag maken: 4-0.

Zaterdag 19 mei is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2017-2018. Op sportpark De Bree-West is AGOVV dan de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.30 uur.