• U bent ingelogd als:

Persoonlijke fouten nekken Valleivogels tegen OWIOS

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op sportpark Bovenmolen te Oldebroek werd Valleivogels verslagen door OWIOS. In het eerste bedrijf wist de thuisploeg op een 2-0 voorsprong te komen door persoonlijke fouten van de gasten uit Scherpenzeel. De plannen om er na rust nog iets van te maken, konden al snel de ijskast in. Binnen een mum van tijd stond de 3-0 op het scorebord en met nog een kwartier te spelen werd de eindstand bepaald: 4-0.

Beide ploegen hadden nog iets om voor te voetballen. OWIOS moest wegkomen uit de gevarenzone en Valleivogels had nog een kleine kans op een periodetitel. De eerste kans van de wedstrijd was voor de formatie van oefenmeester Rob van den Broek. Jimmy de Greef bracht de bal bij Remco van de Fliert die de score had moeten openen, maar zijn inzet werd gepareerd door doelman Chris van de Poll. De rebound via het hoofd van Friso Drewes ging via de lat over.

Na 11 minuten kregen de gastheren ook een mogelijkheid. Cornell Balk vond Erik van Haagen. De aanvaller zag zijn diagonale schot op de vuisten van Sven Hardeman komen. Tot de 16e minuut was er geen vuiltje aan de lucht. Toen ging alles fout wat maar fout kon gaan bij het rood-witte team. Robert van den Broek probeerde zijn tegenstander te omspelen, maar leed hierbij balverlies. Alles leek nog  goed te komen, want Stefan van den Brink kwam in balbezit. Om de rust te bewaren tikte hij de bal terug op zijn doelman, maar hij tot zijn grote schrik speelde hij de bal keurig in de voeten van Cornell Balk. Die nam dit presentje dankbaar in gebruik en liet Hardeman kansloos: 1-0.

Valleivogels leek aangeslagen en Cornell Balk was op weg naar zijn tweede doelpunt, maar kon de bal van Erik van Haagen net niet meenemen. Aan de andere kant gaf Jos van Leeuwen de bal voor en werd door Robin Hop van richting veranderd. Doelman Van de Poll trad oplettend op de van richting veranderde bal van zijn medespeler.

Elf minuten voor het rustsignaal was er een overtreding op Friso Drewes. Scheidsrechter de heer R.J. Nijenhuis wilde hier niets van weten en liet door voetballen. De hoge bal leek door Ronnie van Essen met de binnenkant van de voet teruggespeeld te worden op Hardeman. Van Essen raakte de bal echter niet volledig en bracht hierbij de bal in de voeten van Cornell Balk. De maker van het eerste doelpunt kende een déjà vu en kon weer richting het vijandelijk doel opstomen. Ook deze keer maakte hij geef fout en liet keeper Hardeman kansloos: 2-0.

Er zullen in de kleedkamer van Valleivogels de nodige woorden en excuses gevallen zijn en voor het tweede bedrijf werd een tactisch plan besproken. In de eerste minuut kreeg Friso Drewes de kans op de aansluitingstreffer, maar sluitpost Van de Poll stond zijn mannetje. Drie minuten later konden alle plannen in de ijskast. Uitblinker Cornell Balk stelde aanvoerder Bennie Veldhoen in staat om te scoren: 3-0.

Na 63 minuten voetballen bracht hoofdtrainer Rob van den Broek spits Jelle Staal voor verdediger Robert van den Broek. Negen minuten later lag de bal echter weer achter Hardeman. Erik van Haagen gaf de assist op Cornell Balk die zijn derde doelpunt, dus een hattrick, maakte: 4-0. Bij OWIOS bracht trainer Wilfred Westerhuis nog een verse kracht in het veld. Gerdo van ’t Hul kwam voor Patrick Bastiaan. Acht minuten voor tijd kreeg Valleivogels de enige mogelijkheid. De vrije trap van Remco van de Fliert werd door Jelle Staal via zijn achterhoofd naar het doel gekopt.

In de 86e minuut konden de handen van de aanhang van OWIOS op elkaar. Met drie doelpunten kreeg Cornell Balk een applauswissel en werd vervangen door Niek Bultman. De laatste kans was voor invaller Bultman, maar Sven Hardeman kon de bal pareren.

Zaterdag 18 mei 2019 is de laatste thuiswedstrijd van Valleivogels. Tegenstander is dan ESC uit Elburg. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer W. O’Niel.