• U bent ingelogd als:

Persoonlijke fouten doen Woudenberg de das om

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In Leerdam startte Woudenberg veelbelovend. Er werd goed druk gezet en Woudenberg was in de beginfase de bovenliggende partij.

Na een minuut of 20 had Woudenberg een ingooi tegen de achterlijn van LRC aan. De laatste man verslikte zich in Mark de Graaf die goed doorliep en in een lastige hoek hoog in het doel prima afrondde: 0-1!

Niet veel later wist Woudenberg een prima aanval op te zetten. Tom werd diep gestuurd die vervolgens Rik voor de keeper zette. Rik koos er voor direct af te ronden. Helaas wist de keeper deze grote kans op 0-2 te pareren.

Vlak voor rust gingen Steffan en Daan de fout in. De bal werd niet verwerkt en bleef liggen voor de tegenstander. Daan maakte een overtreding en kreeg rood. Een fout met desastreuze gevolgen zou later blijken. De JO19-1 keeper, Laurens Donker werd ingebracht en Rik werd naar de kant gehaald. De ploeg wist de rust te halen met een 0-1 voorsprong.

In de 2e helft werd Woudenberg meer onder druk gezet. Laurens wist nog een aantal schoten goed te pareren. Toen LRC opnieuw op doel schoot en de bal die Laurens stopte bleef liggen was het een aanvaller van LRC die sneller reageerde dan de Woudenbergse verdedigers: 1-1.

In fase daarna kreeg Woudenberg een grote kans om met 10 man opnieuw voor te komen. Tom werd diep gestuurd en legde de bal terug op Emmanuel. De afronding nam net te veel tijd in beslag zodat de keeper de inzet tot corner wist te verwerken.

Na een minuut of 65 werd er een vrije trap vanaf de linker zijlijn ingedraaid bij de 2e paal. Niemand raakte de bal die helaas voor Woudenberg in het doel eindigde. Niet veel later werd de wedstrijd definitief beslist: 3-1.

In de slotfase kreeg Steffan onnodig een 2e gele en dus ook een rode kaart. Hetzelfde lot overkwam Mark de Graaf zodat deploeg met 8 spelers eindigde. De scheidsrechter floot een uitermate zwakke wedstrijd en gaf veel te veel kaarten in een sportief verlopen pot voetbal. Toch moet de ploeg deze keer de hand in eigen boezem steken. Er zat veel meer in. Door persoonlijke fouten werd deze wedstrijd onnodig verloren.

De directe concurrenten voor lijfsbehoud behaalden ook geen goede resultaten. Daardoor is de schade beperkt. De ploeg zal opnieuw de rug moeten rechten om volgende week wel een goed resultaat te behalen. Daan, Mark de Graaf en Steffan zullen dan geschorst zijn.