• U bent ingelogd als:

Persoonlijke fouten bezorgen Hercules nederlaag

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Wie de wedstrijd VVSB-Hercules niet heeft gezien en de uitslag (3-0) onder krijgt, zal denken dat het een kansloze missie is geweest voor de mannen van trainer Eric Speelziek in Noordwijkerhout. Niets is minder waar. Hercules was met name in de eerste helft de ploeg die domineerde, het spel maakte en volop kansen creëerde. Maar doordat vier opgelegde kansen niet aan de Herculanen waren besteed en er achterin werd geblunderd hoefde VVSB nauwelijks gas te geven om tot een ruime overwinning te komen.

VVSB mag dan de bewierookte club zijn door haar successen in de beker; een wonderploeg is het zeker niet. Het elftal leunt zwaar op haar sterke verdedigers en is sterk in het omschakelen wanneer het bal verovert. De lange spitsen worden dan snel bediend en hebben, in tegenstelling tot onze aanvallers, weinig kansen nodig om effectief te zijn.

De druk bezochte wedstrijd begon met een licht offensief voor VVSB, maar nadat de eerste storm was doorstaan, was het Hercules dat de dienst uitmaakte op het hobbelige veld. Coach Eric Speelziek durfde vorige week de stelling wel aan dat Hercules het slechtste hoofdveld van de topklasse heeft, maar VVSB kan er ook over meepraten. De bal stuiterde alle kanten op en net als op de steppe van Voordorp was op het veld van VVSB combinatiespel onmogelijk.

Hercules was echter de ploeg die nog het best overweg kon met de lastige omstandigheden. Het middenveld combineerde er op los en geregeld werden Tyrone Fonville en Frank Heus in stelling gebracht. Helaas vonden zijn steeds de Noordwijkerhoutse keeper op hun weg. Een keer had Hercules pecht toen een inzet die van richting werd veranderd op de lat van het VVSB-doel belandde en drie keer stond een Hercules-aanvaller oog in oog met de keeper, maar zoals gezegd stond het vizier niet op scherp.

Na 35 minuten kreeg VVSB uit het niet de voorsprong cadeau. Een lange bal werd verkeerd beoordeeld door keeper Jarno de Jonge. De bal kon eenvoudig voor het doel worden gewerkt, waar de VVSB-spits de bal simpel binnen kon kopppen. Volkomen onnodig werd de wedstrijd op zijn kop gezet. Na die goal kreeg Hercules weer een honderd procent kans, maar de verder goed spelende Fonville trof weer geen doel. Om gek van te worden, want een minuut later leidde een domme overtreding tot een vrije trap voor VVSB net buiten de zestien meter. De hoge werd niet onderschept en omdat Jarno op de doellijn bleef staan en de verdedigers achteruit liepen, verdween de bal in het doel: 2-0 en meteen rust.

De spelers waren in de tweede helft amper op het veld toen Hercules al de kans kreeg op de aansluitingstreffer, maar u raadt het al: weer geen doelpunt. Dat doelpunt viel een minuut later aan de andere kant na geklungel van Marciano van Leijenhorst. Het was 3-0 en de wedstrijd was gespeeld. Hoewel Hercules nog een paar kansen kreeg, maar waarschijnlijk had de scheidsrechter nog uren door kunnen laten voetballen zonder dat er een Hercules doelpunt zou vallen.

Het bleef 3-0, een geflatteerde nederlaag, maar als je niet scoort dan wordt het een lastig verhaal, zo ondervond Hercules weer eens. Volgende week UNA thuis. Laten we hopen dat de scherpte er dan wel is.