• U bent ingelogd als:

Persoonlijke fouten bezorgen Hercules nederlaag

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Net als vorig jaar is Hercules de tweede seizoenshelft begonnen met een dikke nederlaag. Westlandia won vrij eenvoudig met 1-4 op Voordorp. De Naaldwijkers sloegen kort na de pauze genadeloos toe. Liefst drie keer binnen vijf minuten moest doelman Fons Mulder de bal uit zijn doel halen.

Het was meteen geen wedstrijd meer, want Westlandia kwam geen moment meer serieus in gevaar en was zondag gewoon een maatje te groot.

Twee van die drie tegendoelpunten, kort na rust, kwamen voort uit een corner. Beide malen werd de Hercules-defensie geklopt in luchtduels, waarmee meteen de zwakke plek van ploeg werd blootgelegd. Trainer Speelziek gaf het zelf na afloop ook aan. Bij dode spelmomenten zoals corners en vrije trappen is de niet al te lange defensie kwetsbaar. Dat maakten de levensgevaarlijke spitsen van Westlandia zondag maar weer eens op pijnlijke wijze duidelijk.

Hercules begon het duel nog hoopvol, wetende dat het in staat is om Westlandia pijn te doen, zoals bij het heenduel in Naaldwijk was gebleken. De eerste helft was Hercules toen heer en meester, maar verzuimde het een handvol kansen te benutten en verloor het alsnog met 4-0.

Westlandia was met een duidelijk plan naar Utrecht gekomen. De groenwitten lieten zich ver inzakken, maar hielden de ruimtes klein waardoor het voor Hercules lastig was om er door te komen. Daarentegen maakte Westlandia in de omschakeling handig gebruik van zij snelle en technisch vaardige spitsen. Dat leverde in de eerste helft een paar aardige mogelijkheden op voor Westlandia. Maar de grootste kans kreeg Herculaan Nathan Bijl. Maar Nathan leek te schrikken van de kans en had te veel tijd nodig om aan te leggen. Daarvoor werd Tyrone Fonville in kansrijke positie onterecht terug gevlagd voor buitenspel. Dat waren lange tijd de enige wapenfeiten van de thuisploeg.

 

Na de pauze ging het dus snel. Binnen vijf minuten was het 0-3. Hercules was lange tijd machteloos en de wedstrijd leek gespeeld. Totdat Eric Speelziek Gilbrano Plet in het veld bracht. Hij zorgde voor meer diepgang en dreiging. Een voorzet van Plet werd in de 70ste minuut binnen getikt: 1-3. Opeens ging het weer lopen bij Hercules en kreeg Plet daarna de mogelijkheid om de 2-3 binnen te schieten. Zijn schot belandde in het zijnet. Daarna was het snel gedaan met de dadendrang van Hercules. Westlandia liet nog één keer zien waarom het inmiddels een serieuze concurrent is van koploper De Dijk. Spits Jedsel Markes bepaalde met een prachtig schot de eindstand op 1-4.

Hercules kan volgende week tegen De Dijk laten zien dat het tot meer in staat is.