• U bent ingelogd als:

Overtuigende winst voor Valleivogels op AVW ‘66

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Met een grote glimlach en een bos bloemen in de hand stond Wilbert Thomassen (zie foto) de pers te woord. Uitverkozen tot “Man of the Match” had de aanvaller van Valleivogels een groot aandeel in de overwinning op AVW’66. Door twee doelpunten van de behendige voetballer wist de thuisploeg de mede-koploper van de tweede klasse G met lege handen naar huis te sturen: 4-1.

Hoofdtrainer Dennis van der Steen had het zogenaamde plan C weer uit de kast gehaald om hiermee de tegenstander te bespelen. Nick Engelen en Anass Akharouid moesten genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Stefan van den Brink keerde weer terug in de basiself en Ronnie van Essen mocht nu van begin af starten.

De opdracht voor deze wedstrijd was duidelijk. Direct druk zetten op de tegenstander en hen daardoor niet in de wedstrijd te laten komen. De eerste kleine kans was er voor Ronnie van Essen, maar zijn kopbal, na de cornerbal van Wilbert Thomassen, ging over het doel van Joep Smulders. Aan de andere kant was er ook gevaar voor het doel van Sven Hardeman. Peter van de Pol ging het luchtduel aan met Erik Schulte en beide spelers raakten hierbij geblesseerd aan het hoofd. De bal viel voor de voeten van Jaimy Toonen Dekkers en had de bal voor het inschieten, ware het niet dat de goallie van Valleivogels de bal met een mooie safe uit zijn doel wist te houden.

In de 11e minuut brak Valleivogels de ban. Remco van de Fliert, wederom ongrijpbaar, zette zijn actie door tot in het zestienmetergebied waar hij onreglementair ten val werd gebracht. Arbiter de heer R.J. Nijenhuis uit Deventer was overtuigd en gaf een strafschop. Robert van den Broek plaatste zich achter de bal en schoot de bal feilloos hoog tegen de touwen: 1-0.
De gastheren gingen op zoek naar meer en Wilbert Thomassen plaatste een mooie boogbal over doelman Smulders, maar zijn inzet ging net naast en over het doel.

Kevin Lo-Sie-Sen kreeg de kans op de gelijkmaker, maar hij moest in Hardeman zijn meerdere erkennen. Nadat Thomassen een grote kans had gemist, hij wachtte te lang om op het doel te schieten, kwam de gelijkmaker in de 22e minuut. Balverlies op het middenveld gaf Robin van Otegem de kans om alleen op Sven Hardeman af te gaan. Van Otegem was niet zelfzuchtig en gaf de bal voor op Ivo Rigter die geen moeite had om de bal in het lege doel te schieten: 1-1.

Na dit doelpunt had de rood-witte formatie even tijd nodig om van deze treffer te bekomen en leek AVW ’66 de regie over te nemen. In deze fase moest Peter van de Pol vervangen worden door Nick Engelen. Negen minuten voor het verstrijken van de eerste helft kopte Erik Schulte de bal over het doel na de vrije trap van Ivo Rigter. De laatste kans voor de theepauze was voor Valleivogels. Jimmy de Greef gaf een strakke voorzet maar niemand kon er tegen aan lopen om het de doelman lastig te maken.

In het tweede bedrijf kwam er een ontketend Valleivogels uit de kleedkamer en dat resulteerde in een aantal gevaarlijke situaties voor het doel van Joep Smulders. Jelle Staal moest zich in de 52e minuut laten vervangen voor Anass Akharouid. Vijf minuten later legde de invaller de basis voor de voorsprong. Met een splijtende pass zette hij Wilbert Thomassen diagonaal alleen voor de keeper. De 22-jarige voetballer schoof de bal beheerst tussen de twee palen: 2-1.

Remco van de Fliert speelde wederom een dijk van een wedstrijd en na een mooie solo kon alleen sluitpost Smulders hem nog van een doelpunt afhouden. Het team van trainer Wouter van der Ent liet zich in het tweede deel van de wedstrijd slechts één keer zien voor het vijandelijk doel. Deze aanval leek uit te monden op een zeker doelpunt, maar Ronnie van Essen verrichtte een heldendaad en kon de bal voor de lijn wegtrappen.

Van der Ent bracht een verse kracht in het veld. Glenn Lemein kwam voor Kevin Kuster, maar dit had niet het gewenste resultaat. Anass Akharouid kreeg het op zijn heupen en na een solo werd zijn inzet net op tijd geblokt. Na 80 minuten voetballen kon Valleivogels het verschil uitdrukken in doelpunten. Wilbert Thomassen schoot de bal bij de tweede paal hard binnen: 3-1.

Jermaine Grot kwam bij AVW ‘66 voor Jaimy Toonen Dekkers om toch nog wat tegengas te geven. De thuisploeg bleef echter de betere ploeg en nadat Akharouid nog een grote kans kreeg, was het Remco van de Fliert die voor het slotakkoord zorgde. Na het passeren van een aantal verdedigers trapte hij de bal diagonaal achter Joep Smulders: 4-1.

Dinsdag speelt Valleivogels thuis voor de beker tegen Woudenberg. De derby wordt gespeeld op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel en begint om 20.00 uur. Zaterdag 28 oktober wacht de tweede derby in deze week. Dan is Renswoude te gast in Scherpenzeel. De aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.