• U bent ingelogd als:

Overtuigende overwinning op HDS uit Leersum

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Gisteren speelde de elf van Saestum tegen het op de onderstaande plaats staande HDS uit Leersum.  Maykel Tak kon vanmiddag ondanks het feit dat hij 10 geblesseerde had over een een volwaardige selectie beschikken.  

Onder leiding van scheidrechter van de Geest die de nodige problemen had het sportpark aan de Noordweg te vinden kon toch nog op tijd begonnen worden. Vanaf het begin van de wedstrijd bleek dat de ploeg uit Leersum het moeilijk zou krijgen deze middag. Al in de 3 minuut mocht Glen van Greuningen na een assist van Khalid de scoren openen helaas ontbrak het aan de scherpte om te scoren. In de 6e minuut kwam Khaild iets te kort om zelf de score te openen.

De gasten probeerde met de lange bal het de defensie van Saestum moeilijk te maken maar een ploeg die al het hele seizoen moeite  heeft om te scoren ontbrak het de kracht om te scoren. Het was dat keeper Chris Engel het af en toe nog weleens leuk vind om mee te voetballen en daardoor de ploeg van HDS de kans gaf om de score te oppennen hij bleef de baas in deze situaties.

Diverse vrije schoppen allen op geëist door Jeffrey van Maanen miste ook het resultaat van waar hij op uit was.  Toch moest de achterhoede van de gasten in de 34e minuut zwichten voor een kopbal van Nick Garia. Na een vrije schop van Jeffrey van Maanen mocht de geheel vij gelopen Nick Garia onberispelijk in koppen. Wat is het toch fijn als je als ploeg weet dat er in je team een kop specialist zit.

Helaas moest in de 36e minuut de centraal verdediger van de gasten met een rode kaart het veld verlaten. Het harde verdediger wat al eerder met een gele kaart was bestraft werd na het tonen van de 2e gele kaart gevolgd door een rode. Jammer de vraag was alleen wat zal het voor de rest van de wedstrijd voor een gevolg hebben. Tot het rust signaal kon de ploeg uit Leersum de schade beperkt houden.

Maar al snel in de 47e minuut mocht Nick Garia zijn 2e doelpunt scoren deze middag. Na een snel opgezette aanval van de thuisploeg waar de ploeg uit Leersum geen enkele greep op kon krijgen, mocht Nick een schitterende aanval van de thuisploeg na een assist van uitblinker Khalid de 2-0 scoren.

Nog geen 3 minuten later mocht Mano Bakkenes over rechts onbelemmerd doorlopen hij zette zeker zo n 4 man op het verkeerde been, gewiekst sloot hij deze actie af door de bal achter de doelman van de bezoekende club te schieten.  

Een ruime 3-0 voorsprong gaf Saestum de mogelijkheid de nodige wissel toe te passen. Glen van Greuningen maakte plaats voor Shaquil van Ewijk. Mano wisselde na zijn gele kaart voor Milan en voor Lhasse kwam Tom Oltmans in het veld.

Ondanks de wissels bleef Saestum de bovenliggende partij de laatste 10minuten mocht de ploeg uit Leersum nog de ere treffer scoren ondanks dat heeft keeper Chris Engel zijn verdiende 0 gehouden waar hij al enkele weken naar uit keek.

Saestum mocht na het laatste fluitsignaal de verdiende 3-0 overwinning op hun conto bijschrijven en daar de concurrenten punten verloren werd het een goed weekend voor de ploeg van Maykel Tak.

De komende weken zullen de medische staf de geblesseerde behandelen en laten we hopen dat we na de wintersop enkele geblesseerde terug te op het veld,

In het weekend van 14 januari gaan we met de gehele selectie op trainingskamp.

Op zondag 8 januari natuurlijk ons jaarlijks het goed bezochte nieuwjaarsontbijt ze rekenen op meer dan 300 man hoorde ik. Een traditie die in ere gehouden moet worden.

Wij wensen een ieder prettige feestdagen en alles wat goed is voor 2017. Tot ziens in het volgend jaar.