• U bent ingelogd als:

Overtuigende 2-6 winst Jonathan in Veenendaal

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 23 februari 2019 de uitwedstrijd in en tegen v.v. Veenendaal. De thuiswedstrijd in het najaar van anno 2018 werd een 3-0 winst voor de groenwitten. Een winst die overigens pas na de rust toen gestalte kreeg. Vandaag dus de return op sportpark de Groene Velden II in Veenendaal. Voor heel veel Jonathanners een eerste kennismaking uit bij de blauwgelen uit het Veense.

De basisformatie van coach Rob Zomer kende wat aanpassingen ten opzichte van de vorige wedstrijden. Zo hield Rob de niet 100% fitte Aldo Hima en Jaouad Amhahid op de bank met als gevolg dat de onder 19-spelers Marco Knopper en Fikri el Ouahabi in de basis hun opwachting maakten.

Vanaf het begin ontpopte zich voor de vele toeschouwers een heerlijk duel. Dan weer Veenendaal en dan weer Jonathan dat voor het doel gevaarlijk werd. De eerste klap deelde Veenendaal uit. Vanuit een wat onoverzichtelijke situatie kwam de bal voor de vrij staande rechterspits van Veenendaal die de bal met weinig moeite achter Xavier Gyina wist te schuiven (1-0). Jonathan had direct een pasklaar antwoord. Een aanval over rechts bracht via Matthijs Visser de bal bij Alexander Prent wiens vlekkeloze voorzet keihard door Jesse Bertens werd ingekopt (1-1). Daarna nam Jonathan het heft in handen en dat leidde al snel tot de 1-2 voorsprong door Ayoub el Hachimi. Jonathan kreeg daarna nog genoeg mogelijkheden en kansen om de score naar een nog hoger level te tillen. Helaas zonder succes. Daar tussendoor mochten de groenwitten de handen ineen knijpen dat een Veenendaals schot op de lat belandde. Dat was niet het laatste wapenfeit aan de kant van v.v. Veenendaal. Alhoewel volgens velen onterecht kreeg v.v. Veenendaal een vrije schop op zo’n twintig meter van het Jonathan doel. Xavier Gyina was kansloos op de loepzuiver ingeschoten bal.

Met de 2-2 zochten beide ploegen de thee en kleedkamer op. Die rust had vooral Jonathan goed gedaan want na rust speelde groenwit een gewonnen wedstrijd. Met de regelmaat van de klok wist groenwit het Veenendaalse doel te vinden. Via Marco Knopper, Jesse Bertens, wederom Marco Knopper en Alexander Prent kreeg de stand een lift naar 2-6. Veenendaal stelde daar weinig of niets tegenover want de Jonathan-defensie gaf deze middag geen tot weinig krimp. Aan Veenendaalse kant overigens nog wel een schot dat opnieuw de lat teisterde.

Na het laatste fluitsignaal de armen omhoog in een wedstrijd waarvan menigeen meer van v.v. Veenendaal had verwacht en misschien wel had gevreesd. Uiteindelijk een terechte en niet eens geflatteerde overwinning. Met deze winst blijft Jonathan koploper vanwege het betere doelsaldo ten opzichte van VVZ’49.

Komend weekend geen competitieverplichtingen. Wel oefent het eerste komende zaterdag thuis tegen het Amersfoortse CJVV. Aanvang van deze wedstrijd is 14.00 uur.

De competitie wordt op 9 maart voortgezet met een thuis- en tevens sleutelwedstrijd tegen CDW. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur op sportpark Achter ‘t Slot.

Geef een reactie