• U bent ingelogd als:

Oude tijden herleven

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Elinkwijk – DHSC. 1-2. 23-8-2016

Op een zon overgoten Theo Thijssenplein speelde DHSC zijn 2de bekerwedstrijd.

DHSC begon in de gebruikelijke 3:4:3 opstelling . Rondom het veld wat druk bezocht was ook veel Utrechtse oud amateur voetbal coryfeeën. Het begin was wat stroef van de kant van DHSC, Elinkwijk zakte wat in en liet de opbouw over aan de gasten. Na een misverstand in de opbouw tussen de verdediging en middenveld kwamen we al rap op 1-0 achterstand in de 5de minuut.

Na de goal bleef het nog wat onrustig in de opbouw wat dan ook resulteerde in wat hachelijke situaties voor de goal van Niels Renes. De wedstrijd ging redelijk op en neer tot aan de 25ste min, daarna herpakte DHSC zich goed op het middenveld , wat resulteerde in een paar dikke kansen waar zeker meer uit te halen was.

Er kwam een klein offensief van DHSC in de laatste minuten van de eerste helft, wij kregen een corner die werd genomen door Mo Bouabgha, de corner was loepzuiver en Thierry Fokkenrood kwam hoog van de grond met een uiterste krachtsinspanning en kopte de bal perfect en snoeihard achter Elinkwijk doelman Niels Willemse rechts in de bovenhoek.

Ruststand van 1-1 waarin het makkelijk 3-3 had kunnen staan. In de rust werd er niet gewisseld door de trainers Rick en Jeffrey. Elinkwijk gaf wat druk maar daar voetbalde DHSC zich goed onderuit, Elinkwijk kwam er niet meer uit en DHSC werd gevaarlijk via afstand schoten van Vincent Griffioen, Anouar Benerroua en Mo Bouabgha. Er werd gewisseld in de 70ste minuut Vincent en Christian werden vervangen door Niek Brunninkhuis en Wesley van Zoolingen. In de 72ste minuut een ongelukkige aktie van een Elinkwijk speler wat een botsing betekende met zijn schouder tegen het hoofd van de uitstekende spelende Claudio Veer, deze moest in de 75ste min groggy vervangen worden door Nick van Rheenen.

De mooiste actie van de wedstrijd werd ingeleid door Oussama Belkaraouia door eerst zelf de bal te hebben veroverd op het middenveld zette hij aan voor een dubbele één twee en sneed zo door de verdediging van Elinkwijk heen speelde handig om de keeper heen maar een verdediger van Elinkwijk kreeg de bal tegen zijn hand(en) maar de scheidsrechter liet doorspelen, bal belande gelukkig weer in Oussama zijn voeten na een kap beweging plaatste de bal richting 2de paal en Anouar Benerroua tikte val binnen 1-2 !!!! Een luid gejuich van de wederom in vele getale meegekomen DHSC supporters steeg op !

Na de goal een aantal mooie aanvallen maar verder dan een schot in het zijnet van Wesley van Zoolingen kwamen we niet . Al met al een heet avondje beker voetbal in een Utrechtse Derby met een goede uitslag voor DHSC.

Van onze top verslaggever J.W

2 wedstrijden 6 punten tegen eerste klassers geeft hoop voor de toekomst.

Aanstaande zaterdag om 17uur valt de beslissing in de poule, aangezien de uitslag van ( JSV – VVIJ 4-0 ) de andere wedstrijd bij dit schrijven bekend is hebben we aan een punt genoeg om als winnaars uit deze zware poule te komen !!

DHSC – VVIJ.

Aanvang 17:00