• U bent ingelogd als:

OSV NiTa naar de tweede klasse zaterdag

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 11 juni stond al vroeg in het seizoen in de agenda als dag vol feesten en festiviteiten; het 50-jarig bestaan van NiTA zou gevierd worden! Door de deelname van NiTA 1 aan de nacompetitie werden de festiviteiten verplaatst naar augustus. Toch was het zaterdag 11 juni groot feest in Nieuwer Ter Aa; NiTA promoveerde voor het eerst in zijn bestaan naar de 2e klasse!

Historie is mooi, historie moet je koesteren. Als je historie kunt schrijven, mag je trots zijn. En trots mag NiTA zijn. Vorig jaar promoveerde NiTA van de 4e naar de 3e klasse. In de loop van dit seizoen groeide het besef dat er wellicht opnieuw promotie in zou kunnen zitten. De tweede periodetitel werd behaald en NiTA eindigde in de competitie op een keurige 3e plaats. Op zich al een prestatie om als kleine dorpsclub trots op te zijn! In de eerste ronde van de nacompetitie werd er afgerekend met Jonathan. In de finaleronde werd vervolgens ook Odysseus ’91 aan de zegekar gebonden!

Nino heeft de beslissing binnengeschoten, 1-3!

In de heenwedstrijd tegen Odysseus ’91 werd met 1-1 gelijkspeeld, de return in Utrecht werd met 1-3 gewonnen! In een aantal opzichten leek de return op de heenwedstrijd. Ook nu kwam NiTA op een 0-1 voorsprong. Sven Hensbergen benutte in de 23e minuut een penalty, nadat Jeroen Langelaar in het strafschopgebied gehaakt werd. Verder waren er in de eerste helft aan beide kanten kansen, raakten beide teams het houtwerk en werd de rust (net als vorige week) behaald met een 0-1 voorsprong voor NiTA.

Ontlading !

Direct na rust krijgt NiTA via Jorrit Verkerk de mogelijkheid om op 0-2 te komen. Helaas lukt dit niet en komt Odysseus ’91 even later uit een corner (net als vorige week) op 1-1. Vanaf dat moment gaat de vergelijking met vorige week echter niet meer op. In de heenwedstrijd was Odysseus ’91 het laatste half uur heer en meester. NiTA moest het (mede vanwege de hitte) conditioneel afleggen. Daar is nu echter geen sprake van. NiTA kan dezelfde strijd en inzet leveren als Odysseus ’91, kiest voor een wat meer opportunistische speelwijze en komt in de 53e minuut weer op voorsprong. Roy Langelaar komt goed door over de rechterkant en legt de bal perfect op het hoofd van topscoorder Job van Rijn die hem snoeihard binnenknikt!

Het is vervolgens Odysseus ’91 wat moet komen. Maar NiTA houdt stand. Het beste van het spel gaat er misschien aan beide kanten wel een beetje af, maar aan passie en inzet ontbreekt het bij beide teams niet. Veel grote kansen worden er niet gecreëerd, de klok tikt verder, nog altijd 1-2…..

Je voelt het langs de lijn. Het gaat gebeuren, we zijn er zo dichtbij…. In de 84e minuut haalt ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’ Nino Raaff de spanning uit de wedstrijd. Hij weet een steekpass van Job van Rijn knap af te ronden. Odysseus ’91 geeft het nog niet op, maar langs de lijn weet iedereen het eigenlijk al; dit gaat NiTA niet meer weggeven, nog even en NiTA schrijft geschiedenis….

Na 94 minuten voetballen is het zover. De prima leidende scheidsrechter Smit fluit voor het eindsignaal. De champagne knalt, er wordt gejuicht, geknuffeld, gehuild, er barst een groot groen-wit feest los op het veld! NiTA promoveert voor het eerst in zijn 50-jarig bestaan naar de 2e klasse!!

Een unieke prestatie van Leon Nieuwhoff (twee jaar trainer van NiTA, twee promoties!), Theo van Sligtenhorst (het cement van NiTA 1) en hun spelers. Op Nitanello worden spelers en begeleiding door het bestuur in het zonnetje gezet. Voorzitter Bram Griffioen spreekt zijn trots zijn uit. Sponsoren De Danne, Aannemersbedrijf Fokker en Odysseus schenken spontaan vaatjes bier, regelen zangers en NiTA 2 schenkt flessen Bacardi. NiTA sluit een fantastisch seizoen met een prachtige sportieve prestatie en een geweldig feest af.

Dank gaat uit naar iedereen die op wat voor een manier zijn / haar bijdrage aan dit succes heeft geleverd. Van supporter tot sponsor, van keuken- tot wasvrouw, van bestuur tot terreinknecht, van barman tot schoonmaakploeg….

Dank voor jullie inzet en tot volgend seizoen…… In de 2e klasse!!

Fotoalbum op Facebook