• U bent ingelogd als:

Opnieuw laat Saestum tegenstander terugkomen na een ruststand van 3-1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Saestum miste wederom de kracht een 3-1 voorsprong bij rust veilig te stellen en liet Wasmeer terugkomen naar een 3-3 gelijkspel.

 

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter J Waale liet Saestum zien dat het incident van vorige week achter zich had gelaten.

Saestum nam het initiatief en zette Wasmeer flink onder druk. De gasten van vandaag konden daar alleen met lange trappen naar voren hun snelle spitsen bereiken om het zo Saestum moeilijk te maken.

Bij één van de aanvallen van Wasmeer ontsnapte één van de spitsen van Wasmeer aan de aandacht van de verdediging van Saestum en zette zo Saestum op een 0-1 achterstand.

Saestum pakte meteen weer het initiatief en maakte 5 minuten later al de aansluittreffer. Mo Talhaoui was de gelukkige. Na een lange blessure mocht Mo vandaag weer eens in de basis beginnen en zijn brutale spel leidde tot het maken van het eerste doelpunt deze middag.

Nog geen 3 minuten later mocht Luuk Bruijnis zijn hielen laten zien aan de verdedigers van Wasmeer die niet anders konden dan Luuk door een overtreding in het strafschop gebied tegen te houden. Luuk nam het besluit deze strafschop er dan maar ook in te schieten en scoorde beheerst de 2-1.

Een verdiende voorsprong gezien het vertoonde spel.

9 minuten later maakte Shaquil van Ewijk gebruik van de chaos in de verdediging van  Wasmeer en zette zo de 3-1 voorsprong op het scorebord.

Zo werd de rust bereikt en kon trainer Maykel Tak zijn ploeg wijzen om gebruik te maken van de mogelijkheid de voorsprong rustig uit te breiden om zo de 3 punten veilig te stellen.

Maar de 2e helft was nog een 31 seconden bezig of de 3-2 lag al in het netje. Vanaf  de aftrap besloot Wasmeer Saestum snel onder druk te zetten en dat leidde tot dit snelle doelpunt.

Saestum pakte wederom het spel van de eerste helft op en dat leidde tot vele hoekschoppen die voor het nodige gevaar zorgden . 2x werd de de bal van de lijn gehaald door een verdediger van Wasmeer en 1x kwam de bal via de binnenkant van  de staander weer terug in het veld in plaats van in het doel.

De 4-2 zat er echt wel in, echter door een overtreding in het Saestum strafschopgebied kon de scheidrechter niets anders doen dan de bal op de stip leggen, maar stonden er geen spelers van Wasmeer buitenspel? Het appelleren voor buitenspel van de Saestum grensrechter werd afgewezen.

Saestum deed er vervolgens alles aan om nog tot een overwinning te komen en kreeg daar ook alle gelegenheid toe door de extra speeltijd van ruim 8 minuten. Er werd alleen niet meer gescoord…

 

Saestum en Wasmeer startte dus gelijk de 3e periode en in de stand op de ranglijst kwam er geen verandering.

 

Zondag op naar ONA uit Wageningen, hier hebben we nog nooit van verloren…