• U bent ingelogd als:

Opgeleefd De Meern boekt tweede winst op rij

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De Meern heeft de tweede overwinning op rij te pakken. De uitwedstrijd tegen de nummer 5 van de ranglijst RKSV Nuenen was een waar kansenfestival, waarbij 1 doelpunt in de slotfase uiteindelijk voldoende bleek voor de volle winst: 0-1. Na een prachtige actie vanaf de linkerkant schoot invaller Serkan Yasar in de 89ste minuut met zijn rechtervoet de bal koelbloedig langs de keeper in de verre hoek. Een dik verdiende overwinning die naar meer smaakt.

 

De aankomst op het imponerende sportpark Oude Landen maakt gelijk duidelijk dat we te maken hebben met een levendige en moderne vereniging. RKSV Nuenen telt ruim 1400 leden en beschikt over een prachtige accommodatie aan een bosrand. Het beeld wordt gecompleteerd door gastvrije gemoedelijke Brabanders die vanuit de kantine met een biertje in de hand over het hoofdveld uitkijken. Onder zonnige omstandigheden belooft het een mooie middag te worden.

 

Never change a winning team: Hans de Wit en Jeroen Hoefste hadden dezelfde elf op het wedstrijdformulier gezet als bij de afgelopen winstpartij tegen RKSV Minor. Op de bank bij Nuenen trainer Jan Poortvliet (ja, die van de WK-finale 1978 tegen Argentinië).

 

Om precies 14:30 uur fluit scheidsrechter Michielsen voor het begin van de wedstrijd. Na wat schermutselingen moet al na 10 minuten een tegenvaller worden geïncasseerd. Tobias Elmensdorp gaat geblesseerd het veld af en jeugdspeler Sven Jansen kan zijn trainingspak uitdoen. Nuenen is in de eerste helft wat meer in balbezit maar wordt niet echt gevaarlijk op twee kopballen na, die beide ruim over het doel van Swanink verdwijnen. Daar staan gevaarlijke counters van De Meern tegenover. Met name Gideon Emanuels is met zijn snelheid een ware plaaggeest voor de Nuenense verdediging.

 

Ik noteer in de eerste helft 3 echte grote kansen. In de 35ste minuut omspeelt Gideon de keeper van Nuenen maar hij kan de bal net niet genoeg snelheid mee geven om te scoren. Vijf minuten later verschijnt Alain de Koter alleen voor de doelman. Zijn lob gaat over de keeper, lijkt te scoren, maar de bal gaat (net) naast het doel. En vlak voor rust krijgt Gideon nog een enorme kans, maar zijn schot gaat recht op de doelman af. We hebben het hele seizoen al moeite om kansen te benutten en dat blijkt nu ook weer: 0-0 met de rust.

 

In de tweede helft een ongewijzigd team en ongewijzigd spelbeeld. Nuenen veel aan de bal, maar weinig tot geen kansen voor het doel van Swanink. De Meern daarentegen veel gevaarlijker in de omschakeling. Een aantal kansen (of mogelijkheden op kansen) gaat voorbij. Na 65 minuten komt de grootste: Gideon kan op volle snelheid helemaal alleen naar de keeper, maar hij geeft hem de kans om te redden. In de 67ste minuut komt Serkan Yasar voor Fouad Dahmani in het veld en hij geeft 10 minuten later direct zijn visitekaartje af. Op de rechterflank passeert hij een verdediger en stoomt op het strafschopgebied af. Op de lijn wordt Serkan onreglementair tegen de vlakte gewerkt. Michielsen geeft geel, maar besluit de bal buiten het strafschopgebied te leggen. De aansluitende vrije trap van Alain de Koter komt tegen de paal (zie onder), weer een kans verkeken.

 

 

In de slotfase golft het spel op en neer. Het kan echt alle kanten op vallen. Nuenen krijgt nog een kans om op een voorsprong te komen, maar een ongelukkige bal van de voet van Tom Waltman wordt attent tot corner verwerkt door Joey Swanink. Aan de andere kant wordt een hard schot van invaller Bob Prins gekeerd door de keeper van Nuenen. En dan lukt het toch nog. Serkan Yasar scoort zijn tweede seizoenstreffer 1 minuut voor tijd. Illustratief voor de opgeleefde teamgeest is de manier waarop de treffer wordt gevierd. Alsof er geen slopende wedstrijd was gespeeld rennen alle spelers onder luid gejuich op de doelpuntenmaker af. Zelfs reservespelers schromen niet om een 40 meter sprint af te leveren om het feestje mee te vieren. De ontlading is zicht- en hoorbaar groot.

 

In de blessuretijd gebeurt er niets meer en zo kan de tweede overwinning op rij worden bijgeschreven. En, voor het eerst dit seizoen een wedstrijd (competitie en beker) zonder tegentreffer, dat geeft de burger moed.

Zelden een wedstrijd gezien met zo veel kansen en zo weinig goals. We hadden het eigenlijk al veel eerder moeten beslissen. Serkan Yasar was met zijn winnende natuurlijk de man van de wedstrijd. Omdat hij vorige week ook al een belangrijke treffer scoorde, klopt hij nadrukkelijk aan de deur. Wat mij verder opviel is dat Sven Jansen, die zaterdag met JO19-1 blijkbaar al 90 minuten in de benen had, zijn taken als rechtsachter ogenschijnlijk moeiteloos uitvoerde. Talentvolle jongeman, ben benieuwd wat zijn plafond is.

 

Ik kan me moeilijk voorstellen hoe het is om na een zoveelste nederlaag uit pak-m-beet Limburg terug naar De Meern te rijden. Maar na zo’n overwinning zal de busreis toch werkelijk totaal anders geweest zijn. Dat gold in ieder geval wel in voor de stemming onder de spelers in de kantine.

 

En wat zijn we ermee opgeschoten? Nee, we blijven er niet zomaar in. Daarvoor is de achterstand op de naaste concurrentie nog te groot. Maar op basis van de niet-aflatende drang om er wat van te maken de afgelopen 2 wedstrijden, de eerste ‘nul’ voor Joey Swanink dit seizoen en de enorme hoeveelheid gecreëerde kansen, moet het toch mogelijk zijn om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan. En verder… wie weet.

 

Volgende week staat alweer de volgende krachtmeting op het programma uit tegen ‘buurman’ Alphense Boys. Ik verheug me erop en ik hoop dat het net als de afgelopen weken lukt om bij de basis te beginnen: volle inzet en als team opereren. Dan zullen we na afloop wel zien wat er op het scorebord staat. Ik ga in ieder geval kijken, maar geef de pen graag weer terug aan Edwin Ebskamp.

 

Laurens Zandbelt

 

 

RKSV Nuenen – De Meern 0-1

 

89’ 0-1 Serkan Yasar

 

De Meern: Joey Swanink, Richie Agyapong,  Lejon Cats, Mark den Hartogh, Tobias Elmensdorp (10’ Sven Jansen), Anis Ziani, Tom Waltman, Fouad Dahmani (65’ Serkan Yasar), Dyllan Ahinful, Alain de Koter (76’ Bob Prins), Gideon Emanuels

Geef een reactie