• U bent ingelogd als:

Opdoffers voor Oudewater

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

” data-caption=”" data-title=”_MG_5140″>

FC Oudewater – Jonathan 1-3

Oudewater koesterde een kwartier lang de hoop er alsnog een overwinning uit te slepen. Dat was de periode na de hervatting tussen de gelijkmaker van invaller Bart Griffioen in de 52e minuut en het doelpunt waarmee de ploeg uit Zeist voor de tweede maal in de wedstrijd de leiding nam. Het tweede doelpunt van Jonathan mocht geboekstaafd worden als een owngoal die op naam geschreven werd van Oudewater-verdediger Joost Miltenburg. Dat gebeurde in de 67e minuut van de partij even nadat Miltenburg met een blessure aan het hoofd naar de kant had gemoeten. Het tweede doelpunt van Jonathan was overigens een toonbeeld van effectiviteit. Voordat doelman Kay van den Heuvel gepasseerd werd hadden slechts drie Zeister spelers de bal hoeven te beroeren. Doelman Gyina bediende de rechtsachter. Die op zijn beurt zond de snelle rechterspits Prent de diepte in, waarna de voorzet achter Van den Heuvel gewerkt werd; 1-2. Waar de thuisploeg gemakkelijker en veelvuldiger combineerde zette Jonathan daar snelheid, technische hoogstandjes en als vermeld effectiviteit tegenover. De nederlaag en de blessures kwamen dan ook als flinke opdoffers aan bij de Oudewaternaren.

Effectiviteit

Effectief toonde spits Wouter Botermans zich al binnen 30 seconden van de wedstrijd. Hij onderschepte een terugspeelballetje van Oudewater-rechtsachter Mike Rijsbergen en kon door de fel sprintende Niek Sluijs niet meer achterhaald worden. Van den Heuvel was kansloos; 0-1 (1e minuut). Een mentale dreun voor de thuisclub, die moeite had dit te verwerken. Twee opeenvolgende reddingen van Kay van den Heuvel voorkwamen in die periode erger. Hij hield Botermans en Bertens van scoren af. Al na een kwart wedstrijd moest Niek Sluijs er geblesseerd af, hetgeen tot de nodige omzettingen leidde. Sven Rietveld kwam op het middenveld en Walter van der Neut verhuisde naar de laatste linie. Het zou de laatste omzetting niet zijn. Zo na het half uur wisten de gastheren zich de eerste kansen te scheppen. Wouter van Sprundel kon na een pass van aanvoerder Venhof niet zijn beste beentje voorzetten en een inzet van Goes kende geen genade in de ogen van doelman Xavier Gyina. Daarmee waren de beste kansen op een gelijkmaker verkeken. Voor Jonathan liet Bertens balverlies van Venhof onbestraft, gaf Darif Labardi een technisch hoogstandje ten beste en liep de hoekschopteller op naar vier. Labardi overigens was naar veler idee absoluut de beste man op het veld. De Oudewaterse aanhang zag na het rustsignaal nog wel mogelijkheden.

Op gelijke hoogte

Hun positieve kijk werd na de thee al snel bewaarheid. Om invaller Bart Griffioen een plaatsje in de voorste linie te bezorgen was Wouter van Sprundel naar de rechtsachterpositie verhuisd. Daarmee was zijn offensieve honger echter niet gestild. In de 7e minuut na rust ondernam hij een imposante rush die de bal voor de schietgrage voet van Bart Griffioen deed belanden. diens inzet moest de Zeister doelman het antwoord schuldig blijven. De gelijkmaker was een feit; 1-1. De ban leek gebroken, maar nieuwe blessures van zowel Van der Neut (vervanger Sjoerd Wiltenburg) als Joost Miltenburg (pijn aan het hoofd) maakten nieuwe omzettingen noodzakelijk.

Herschikken

Simon Lalau werd de derde laatste verdediger op rij en Ivo Anbergen moest een linie terug om een plekje vrij te maken voor Wiltenburg op de linkerflank. Oudewater drong aan, maar kreeg de spreekwoordelijke kous op de kop bij de eerder vermelde tegenstoot van Jonathan; 1-2 (67e min). Toen Joost Miltenburg 7 minuten later in de fout ging en Jesse Bertens met een intikkertje de marge op twee doelpunten bracht (1-3, 74e min) was de strijd definitief gestreden. De poging op de ranglijst naast Jonathan te geraken moest als mislukt worden beschouwd.

VERSLAG VAN JONATHAN WEBSITE

Jonathan verdiende winnaar uit tegen FC Oudewater; 1-3 winst

Zaterdag 17 november na het competitie loze weekend van een week geleden de herstart van de competitie in de 3e klasse D. Vraag vooraf is Jonathan hersteld van de bekernederlaag in Badhoevedorp of niet. De uitslag van deze wedstrijd geeft daar uiteraard een antwoord op.

FC Oudewater wat weten wij daarvan. Ja een derde plek op de ranglijst met drie punten achterstand op zowel VVZ’49 als Jonathan. Mooi zo’n nieuwe onbekende tegenstander die gehuisvest is op een prachtig sportcomplex in Oudewater.

Zonder enige schroom trad Jonathan de tegenstander tegemoet. Dat betaalde zich al heel snel uit. Al na 28 seconden na de aftrap gingen de Zeister armen de lucht in. Het was de heel vaak onberekenbare Wouter Botermans die vernietigend uithaalde en de Oudewaterse doelman de gang naar het net liet maken (0-1). Dat had de keeper nog meer kunnen doen want Jonathan kreeg in het eerste half uur van de wedstrijd een scala aan mogelijkheden om de score te verdubbelen. Helaas werden die mogelijkheden niet in meer treffers uitbetaald. De eerlijkheid gebied dat FC Oudewater in het laatste deel van de eerste helft de wedstrijd naar zich toe trok en mogelijkheden kreeg om de stand gelijk te trekken. Helaas troffen zij in Xavier Gyina een gepassioneerde goalie die in ieder geval voor de theepauze de gelijkmaker voorkwam. Met de 0-1 voorsprong werd de thee in de kleedkamers opgezocht.

Na rust trok FC Oudewater het spel van voor de rust door. Dat leverde ook al snel de gelijkmaker op die overigens redelijk goedkoop tot stand kwam. Het was Matthijs Visser die bij de voorzet van FC Oudewater onderuit gleed waardoor FC Oudewater een niet te missen kans kreeg om de stand gelijk te trekken (1-1).

Echt lang kon FC Oudewater niet van de gelijke stand genieten. Een kwartiertje later was het Jonathan dat de stand naar zich toe trok. Een snelle uitbraak via Matthijs Visser en Alexander Prent over rechts bracht de Oudewaterse defensie zo in vergetelheid dat de bal in eigen doel werd geschoten (1-2). Daarna toonde Jonathan weer het gezicht van het eerste deel van de wedstrijd. FC Oudewater werd door de verdediging lam gelegd en kreeg nauwelijks nog mogelijkheden op de gelijkmaker. Jonathan daarentegen wel. In de 78e minuut opnieuw raak en wederom Wouter Botermans die het vizier scherp had staan (1-3). Daarna de gang naar het einde van de wedstrijd en was het Jonathan dat FC Oudewater met 1-3 aan de zegekar bond. Het bleef uiteindelijk heel erg spannend omdat de vraag was of Jonathan met de 1-3 winst ook de eerste periodetitel binnen zou halen. Die vraag werd beantwoord met de mededeling dat het Soester VVZ’49 op basis van een miniem aantal meer gescoorde goals de eerste periode binnen haalde. Proficiat richting Soest maar de competitie biedt nog een scala aan mogelijkheden om promotiesucces af te dwingen.

Eerst komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen het Utrechtse DVSU. Ogenschijnlijk een klant uit het rechterrijtje maar dat zijn soms maar misschien ook wel vaak de gevaarlijkste. Met dat in het achterhoofd is alertheid geboden. Aanvang 14.30 uur op sportpark Achter ‘t Slot.

Geef een reactie