• U bent ingelogd als:

Op naar ONA 53, nog nooit verloren….toch

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Vanmiddag mocht de ploeg Maykel Tak  op bezoek bij Wageningse ONA 53. We zaten in de auto en riepen al tegen elkaar ONA nog nooit van gehoord en nog nooit van verloren.  Luuk Bruijnis mocht na 90 minuten als matchwinnaar het veld verlaten met de 3 punten in zijn achterzak.  

Vanmiddag begon de ploeg van Saestum met een vrij frisse ploeg. Alleen Khalid moest met een blessure plaats nemen op de bank. De rest was speelklaar.

Vanaf het eerste fluitsignaal was Saestum de bovenliggende partij. Ondanks een vliegend begin werd de thuisploeg van het veld gespeeld. Dit leidde helaas niet tot de gewenste voorsprong. Saestum had veel balbezit  maar het kwam niet tot scoren waardoor er wat rust in het spel zou komen.

De thuisploeg kon niet anders dan met lange trappen hun spitsen bedienen maar ook deze ontbrak het voetbalgogme om tot scoren te komen.

Zo hobbelde de wedstrijd naar een bloedeloze 0-0 ruststand.

 

De trainer van Saestum probeerde in de rust de spelers van Saestum er bewust van te maken dat het toch wel zo was dat ze de bovenliggende partij waren en de rust moesten bewaren en zo tot scoren te komen.

In de 66 minuut mocht Luuk Bruijnis dan ook de ban breken en de 1-0 op het scorebord zette in het voordeel van Saestum.

Meteen vanaf de aftrap moesten de verdedigers van de thuisploeg alle zeilen bijzetten om de 2 en 3 tegentreffer te voorkomen.

Doordat de 0-1 voorsprong op het scorebord bleef staan werd het in het laatste kwartier toch wel even billenknijpen voor Saestum.

Maar gelukkig kon de ploeg de voorsprong behouden en zo de 3 punten mee naar huis nemen.

Door de resultaten van de koplopers kon Saestum enkele plaatsen klimmen en staan nu met 6 ploegen met 4 punten uit 2 wedstrijden bovenaan in de 3e periode.

Komende zondag komt FC jeugd op bezoek, een ploeg die de laatste weken de nodige punten hebben laten liggen dus kom op Saestum, dit is ook een ploeg waar nog nooit van is verloren.