• U bent ingelogd als:

vv De Meern – FC Delta Sports 95 : 1-1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op een zon overgoten middag speelde de S1 afgelopen zaterdag uit tegen De Meern.

Het mooie weer leek ook op de spelers invloed te hebben. Het tempo van de wedstrijd was laag en speelde zich vooral af op en rond het middenveld. De wind op het veld maakte het geven van een diepte pass extra lastig. Delta Sports had weliswaar het meeste balbezit maar creëerde weinig kansen. Ook De Meern kwam zelden tot een gevaarlijke doelpoging.

De eerste serieuze kans was rond de 22e minuut voor Lennart Dubbeldam maar schoot tegen de keeper aan. Rond de 30eminuut een voorzet vanaf links van Casper Verboon ging langs diverse spelers voor de goal van De Meern. Op slag van rust wist Casper, na een goede dieptebal van Rodney van Klooster, op de keeper af te gaan en deze te passeren, 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Delta liet in de 2e helft teveel het initiatief over aan De Meern en was niet in staat om voldoende druk op de tegenstander te zetten en de bal af te jagen. Dit leidde weliswaar niet tot grote kansen voor De Meern maar in de 66e minuut wel tot de gelijkmaker nadat Delta Sports de bal niet goed wist weg te werken in het eigen strafschop gebied.

Ondanks wissels Rody de Vreden voor Joey vd Horst en Sven van Zoelen voor Nawid Hashemi was Delta niet in staat om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Toch waren er in de slot fase van de wedstrijd nog grote kansen voor beide teams om de wedstrijd te beslissen. Na balverlies van Delta kwamen twee De Meern spelers tegenover één verdediger van Delta te staan maar werd de beslissende pass te laat gegeven waardoor de aanvaller van De Meern buitenspel stond. De grootste kans op de overwinning kreeg Delta Sports na een “domme” overtreding in het strafschopgebied kreeg Delta een strafschop toegewezen. Maar ook onze specialist hiervoor, Berend Bram Heinen, had zijn dag niet en schoot dit buitenkansje over de goal.

Delta Sports heeft twee belangrijke punten laten liggen vanmiddag waardoor koploper De Bilt, zij rolden degradatie kandidaat SV Lopik met maar liefst 8-1 op, aanstaande zaterdag het kampioenschap kan binnenhalen.

Het enige smetje op deze wedstrijd was, dat de verder goed leidende scheidsrechter Van Lith in deze wedstrijd maar liefst 6 gele kaarten gaf, in een sportieve wedstrijd waarvan het merendeel aan onze spelers voor commentaar op de leiding.

Zaterdag 18 mei de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen IJFC. Let op deze wedstrijd begint om 14.30 uur!!!. Dus kom op tijd. Na afloop van de wedstrijd begint de altijd gezellige 3e helft dit keer met een DJ.