• U bent ingelogd als:

Oorlog in de 16

Geplaatst in Rubrieken / Columns

‘Spelers uit Utrecht pik je er zo uit. Ze staan bij een muurtje nooit met hun handen voor het kruis en kijken de schutter aan met een blik van: Wááág ’t eens! We weten je te vinden, hoor!’ JAN WOUTERS

 

Het succes van de Utrechtse voetbalschool
Voor een middelgrote stad heeft Utrecht door de tijden heen een ongelooflijke hoeveelheid topvoetballers voortgebracht. Reken even mee: Willem van Hanegem, Marco van Basten, Wesley Sneijder, Jan Wouters, Tonny Van der Linden, Cor Luiten, Hans van Breukelen, Robbie de Wit, Hans Kraay, Rob Alflen, John van Loen, Ismaïl Aissati, Henk Temming, Mosje Temming, Ibrahim Affelay, Ferdi Vierklau, Joop van Maurik, Zakaria Labyad, John Veldman, Gert Bals, Ronald Spelbos, Jean-Paul de Jong, Eddy Achterberg, Gerald Vanenburg – de lijst is eindeloos.

 

Geschiedschrijving, persoonlijke herinneringen, voetbalhumor; een hommage
In dit nostalgische boek gaat schrijver en cultuurreporter Rob van Scheers (Utrecht, 1959) op zoek naar het geheim van deze ‘Utrechtse Voetbalschool’, geboren uit clubs als DOS, Elinkwijk, Velox en uiteraard ook FC Utrecht. Zo pakt Oorlog in de 16 uit als een nooit eerder geziene hommage vol verrassende geschiedschrijving, persoonlijke herinneringen en vooral ook Utrechtse humor, die ook voetbalfans van ver buiten de Domstad zal aanspreken.

 

Rob van Scheers schrijft cultuurartikelen voorde Volkskrant en Elsevier en is auteur van veertien boeken, waaronder Drie akkoorden en de waarheid (2014) en de biografie Paul Verhoeven – Een filmersleven (2017). De verborgen geschiedenis van de stad Utrecht schetste hij eerder in De kleine parade (2008). Met Ronald Giphart schreef hij het voetbalboekKuipkoorts (2015). In zijn jeugd bezocht Rob met zijn vader afwisselend de wedstrijd van DOS, Elinkwijk en Velox; hij trapte zelf een balletje bij UVV.

ISBN 978-94-6297-094-6 paperback

publiciteit@uitgeverijdekring.nl

Rob van Scheers

Oorlog in de 16

Het succes van de Utrechtse voetbalschool

paperback € 17,50

eBook € 9,99

256 blz. 14 x 21,5 cm

met foto’s

verschijningsdatum 29 juni 2018

ISBN 978-94-6297-103-5 eBook