• U bent ingelogd als:

Ook Unitas wint van De Meern

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op deze zonnige zondag stond een ritje naar Gorinchem op het programma.  Dit is voor mij dagelijkse kost aangezien ik mijn centen bij één van de sponsoren van Unitas in het Bliekengat verdien, de navigatie kon dus uitblijven. Unitas is één van de oudste amateurverenigingen van Nederland, opgericht in 1898 en met 35 teams en 832 leden een middelgrote vereniging. Wij hadden nog nooit bij deze club gespeeld, maar op basis van de stand op de ranglijst, waarbij Unitas de 6e plaats innam, hadden we geen al te hoge verwachtingen.

 

Ruim op tijd betreden we de gedateerde kantine waarbij het afrekenen van een broodje met cash geld niet mogelijk blijkt, pin only! Een ontwikkeling die je zeker bij verenigingen die de kantine nog beheren met vrijwilligers steeds vaker ziet. Ik vermoed dat het onderhoud van de toiletten ook vrijwilligerswerk is, want als ik onze materiaalman Daan Polder zie slepen met rollen toiletpapier blijkt één van onze spelers het al dun in de broek te doen. En als je dan tegen een leeg kartonnen rolletje aankijkt terwijl je net zo lekker zit, dan rest je niets anders dan even de materiaalman te bellen natuurlijk.

 

Vooraf hadden we wat personele problemen, Anis Ziani was voor één wedstrijd geschorst en Alain de Koter was geblesseerd. Hierdoor startten zowel Fouad Dahmani als Nathan Spaan in de basis. Als de wedstrijd om 14.30 uur begint komen we gelijk goed uit de startblokken.  Na 5 minuten leggen we een prachtige aanval over rechts op de mat. Met Fouad Dahmani in de hoofdrol die uiteindelijk de bal met een mooi steekballetje op rechts aan Tobias Elmensdorp geeft, maar zijn voorzet wordt tot corner verwerkt door Unitas. Deze corner wordt afgeslagen, maar de afgeslagen bal wordt door Lejon Cats in 1 keer op de pantoffel genomen. Hiermee moet je een beetje geluk hebben, zijn poging gaat ruim over.

 

Inmiddels zijn we een klein kwartiertje onderweg en Unitas wordt sterker. Eerst is er een fraai steekballetje wat net door Joey Swanink onderschept kan worden. Daarna begeeft Joey zich buiten zijn strafschopgebied en kan met veel moeite nog een bal wegkoppen. We leveren de ballen steeds makkelijk in en laten ons afbluffen, met name Lejon Cats en Richie Agyapong ogen erg onzeker, dit zijn 2 spelers die echt veel beter kunnen dan ze vandaag laten zien. Maar ook voorin brengen we onszelf in de problemen. In de 18e minuut leidt Nathan Spaan voorin balverlies, Unitas komt er razendsnel over de linkerkant uit met uiteindelijk een vrije schietkans binnen het strafschopgebied. Gelukkig recht in de handen van Joey Swanink.

 

Toch laten wij onszelf ook zien, we proberen steeds goed druk te zetten op de verdediging van Unitas en dit levert uiteindelijk ook iets op als de keeper van Unitas de bal net buiten zijn 16 meter oppakt. Uiteraard een vrije trap voor ons, maar dan verwacht je ook een kaart….echter scheidsrechter Mitchel Krop besluit het bij een vrije trap te laten. Hugo Peters knalt de bal snoeihard in de muur hetgeen ons een corner oplevert. Dezelfde Hugo geeft de bal daaruit goed voor en op 1 meter van de keeper kan Serkan Yasar de bal zo binnenschieten. Hij raakt de bal echter amper en de keeper kan de bal zo oppakken, dit was de grootste kans tot dan toe.

 

En zoals zo vaak dit seizoen valt die dan gelijk aan de andere kant. Hier gaat een megamisverstand tussen Mark den Hartogh en Joey Swanink aan vooraf. Mark verwacht dat Joey zijn doel uitkomt en probeert de bal nog te beschermen. Joey had hier duidelijk niet op gerekend en als hij dan toch (te laat) komt heeft Pascal van Delden zijn voet er al tegenaan gezet en staan we op een 1-0 achterstand. Wat een cadeautje was dit zeg…..Kort daarna een goede counter van Unitas, maar als de bal voorgegeven wordt kan de bal gelukkig net niet ingekopt worden. Echter, in de 29e minuut is het dan alsnog raak. Ook hierbij begint het weer voorin waar Tobias Elmensdorp dom balverlies leidt. In de omschakeling van Unitas stapt niemand van ons in tot Fabian van Horssen zo dicht bij ons doel is gekomen dat hij een schot waagt. Via de voet van Mark den Hartogh valt de bal zo over Joey Swanink heen en staan we met 2-0 achter.

 

In de 33e minuut komt Richie Agyapong goed weg als hij na een erg pittige overtreding geen gele kaart krijgt. Volgens mij had scheidsrechter Krop zijn kaarten thuisgelaten, want er zou geen kaart vallen vandaag. En in de 39e minuut is het dan eindelijk raak voor ons…..het voorbereidende werk is van Fouad Dahmani en het is Dyllan Ahinful die met een zuiver schot de verdiende aansluitingstreffer scoort. Fouad was vandaag één van de lichtpuntjes, vorige week schreef ik al dat hij nog wel een paar kilootjes kwijt moet, maar dit is echt een rasvoetballer die wij heel goed kunnen gebruiken. Maar…..we scoren weer eens een goal, hoelang geleden is dat? Op 2 december 2018 hebben wij voor het laatst gescoord in de met 4-1 verloren uitwedstrijd tegen Halsteren, het is soms echt frustrerend, wij hebben echt niemand in de ploeg die eens een goal kan maken.

 

Gelijk na deze aansluitingstreffer een curieus moment. Nathan Spaan heeft een hamstringblessure en moet vervangen worden. Als Solace dan de opdracht krijgt om warm te gaan lopen valt het ons vanaf de overkant al op dat dit nauwelijks warmlopen te noemen valt. Een beetje slenteren en huppelen is het meer. Als Solace dan ook nog eens langs de kant een praatje gaat maken ontploft de technische staf en kan Solace direct weer plaatsnemen op de bank. Aangezien er al meerdere zaken zijn voorgevallen vermoed ik dat dit einde oefening bij De Meern is voor Solace. Jerremy Haarmans is uiteindelijk de vervanger van Nathan Spaan. En die begint even erg ongelukkig……In de 44e minuut kan hij de bal simpel terugspelen op Joey Swanink, maar hij raakt de bal niet of amper waardoor Pascal van Delden onbedreigd op Joey Swanink afkan en de 3-1 binnen weet te schuiven. Wat een domper zo vlak voor rust zeg.

 

De 2e helft is duidelijk minder dan de 1e helft, de spanning is er een beetje vanaf en het is vooral middenveldvoetbal. Desalniettemin is de niet aflatende werklust van Tom Waltman weer imponerend vandaag. Hij werkt weer als een paard, loopt heel wat gaten dicht en gooit weer ouderwets de beuk erin. Wat zou het fijn zijn als hij zou blijven volgend seizoen, dit is iemand waar jonge gasten zich aan op kunnen trekken en die ook heel belangrijk is voor de sfeer in de ploeg.

 

Inmiddels is Gideon Emanuels in de ploeg gekomen voor Dyllan Ahinful en die heeft in de 68e minuut een fraaie actie in huis. Zijn schot eindigt echter in de handen van de keeper. Verder kunnen we voorin geen potten breken, Hugo Peters en Serkan Yasar kunnen geen bal meer vasthouden en de aansluitingstreffer zit er geen moment in. De 4-1 daarentegen zit er wel in als Fabian van Horssen in de 72e minuut besluit van grote afstand eens met links uit te halen. De bal verdwijnt op prachtige wijze in de kruising, hier kon niemand wat aan doen en was gewoon een wereldgoal.

 

Even later moet ook Hugo Peters het veld geblesseerd verlaten en vervangt jeugdspeler Sven Jansen hem. Een paar minuten voor tijd maakt Richie Agyapong dan nog een domme overtreding op de rand van de 16 meter. Als de vrije trap dan via de lat terug in het veld komt en er uit de rebound gescoord wordt hebben we geluk dat de grensrechter tot het laatste moment scherp is, de bal wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Het laatste wapenfeit is dan voor ons als Serkan Yasar een voorzet op maat vanaf links krijgt. In plaats van de bal in het doel koppen probeert hij de bal eerst op de borst aan te nemen. De bal springt weg en zo gaat ook deze grote kans verloren en verliezen we met 4-1 in Gorinchem.

 

Als we na afloop de balans opmaken dan zijn er toch wel wat personele zorgen richting volgende week. Zowel Hugo Peters als Nathan Spaan zijn geblesseerd uitgevallen, daarnaast verwacht ik dat we Solace Osarugue Uyi-olaye niet meer terugzien. We zullen dus wellicht moeten terugvallen op een aantal jeugdspelers die ook volgend seizoen het geraamte van het elftal moeten gaan vormen. Hopelijk met een aantal ervaren spelers die willen blijven. En dat onder leiding van een hele goede trainer waarvan de naam deze week bekend wordt gemaakt.

 

A.s. zondag gaan we er maar weer voor, we treden dan weer thuis aan om 14.00 uur en spelen dan tegen RKSV Minor, de nummer 11 van de ranglijst. Reporter bij de uitwedstrijd was onze voorzitter Wim Stolwijk die met als kop “De ondergrens bereikt” toen getuige was van een 4-1 nederlaag. Hopelijk stijgen we a.s. zondag eens boven onszelf uit.

 

Edwin Ebskamp

 

’20 1-0 Pascal van Delden

’29 2-0 Fabian van Horssen

’39 2-1 Dyllan Ahinful

’44 3-1 Pascal van Delden

’72 4-1 Fabian van Horssen

 

De Meern: Joey Swanink, Richie Agyapong,  Lejon Cats, Mark den Hartogh, Tobias Elmensdorp, Tom Waltman, Hugo Peters (’79 Sven Jansen), Fouad Dahmani, Serkan Yasar, Dyllan AhinfulNathan Spaan (‘41 Jerremy Haarmans)

Geef een reactie