• U bent ingelogd als:

Ook tegen Jong De Graafschap is De Meern kansloos

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De laatste wedstrijd van het seizoen stond op zondag 27 mei geprogrammeerd. Voor ons was het een wedstrijd om des keizers baard, maar dat gold niet voor onze tegenstander Jong De Graafschap. Zij moesten van ons winnen en als Be Quick 1887 zou verliezen van Jong Vitesse dan kon Jong De Graafschap nog nacompetitie spelen. Anders was rechtstreekse degradatie een feit. Het was een benauwde voetbalmiddag waar de onweerslucht dreigend dichtbij kwam.

 

De opstelling was gelijk aan die van vorige week. Hoewel Joey Swanink weer aanwezig was kreeg Jordi Haneveld de voorkeur in het doel van onze oranjehemden. Om alles eerlijk te laten verlopen begonnen alle wedstrijden vanmiddag om 14.30 uur, een half uurtje later dan we thuis gewend zijn. De eerste 5 minuten is het nog aftasten, maar dan de eerste goede actie van Jong De Graafschap. Een middenvelder slalomt door onze verdediging, via een panna bij Mark den Hartogh komt de bal bij de spits die gelukkig net naast schiet. Ik vond het ook al na de uitwedstrijd in Doetinchem, maar het is onbegrijpelijk dat Jong de Graafschap zo laag staat. Men heeft een aantal zeer vaardige spelers, waarbij met name Kabir Sabotic eruit springt voor mij, Giovanni Nicolaas had het erg lastig tegen hem.

 

Toch komen we er af en toe uit is en laat Zakaria El Bennay zien dat hij toch wel kan voetballen. Hij heeft dit veel te weinig laten zien dit seizoen helaas, zeker na de winterstop niet meer. Maar in de 12e minuut schiet hij fraai met links, dit schot kan nog gered kan worden door de keeper. Echter, als hij dit 2 minuten later nogmaals probeert staat de keeper aan de grond genageld en staan we zomaar met 1-0 voor. De vreugde is zoals zo vaak dit seizoen maar weer van korte duur. Nog geen 5 minuten later komt er een voorzet vanaf links. De aanvaller van Jong De Graafschap toornt boven iedereen uit en kopt in de hoek. Jordi Haneveld is kansloos en het staat alweer 1-1.

 

De volgende periode, eigenlijk tot aan de rust, hebben we niets meer in te brengen en is het slappe hap bij ons. De pijp is leeg, er is geen motivatie meer en Jong De Graafschap krijgt een aantal grote kansen waar ze gelukkig slordig mee omspringen. 10 minuten voor rust is er een misverstand tussen Richie Agyapong en Jordi Haneveld. Jordi schreeuwt duidelijk hoorbaar voor iedereen “keeper”, maar Richie besluit toch terug te koppen. Aangezien Jordi zijn doel al uit was lijkt het een eigen doelpunt te worden, maar verdwijnt de bal gelukkig net naast de paal. Vlak voor rust dan wederom een grote kans voor Jong De Graafschap, maar Jordi redt ons knap met zijn voet. En gelijk daarna redt Jordi ons weer, maar is zijn reflex meer geluk dan wijsheid. En zo gaan we uiteindelijk toch met 1-1 rusten, een tussenstand waarmee we onze handen mogen dichtknijpen.

 

Na rust hetzelfde beeld, Jong De Graafschap krijgt weer een aantal grote kansen, maar een goede afronding is nog niet aan hen besteed. En dan wederom een groot misverstand tussen Richie Agypong en Jordi Haneveld. Richie laat de bal zo lopen met de verwachting dat Jordi zijn doel uitkomt. Nee dus, Kabir Sabotic kan de bal zo oppikken en simpel scoren. Wat een gepruts is dit, echt tenenkrommend. En zo staan we met 1-2 achter in de 55e minuut.

 

In de 68e minuut dan een hele grote kans voor de spits van Jong De Graafschap. Hij krijgt de bal perfect diep aangespeeld, maar raakt de bal verkeerd zodat deze naast gaat. Ook dit is weer uitstel van executie, 1 minuut later is het wel raak. Een afgemeten voorzet vanaf rechts wordt direct uit de lucht genomen door de eerder genoemde Kabir Sabotic. De bal verdwijnt prachtig in de bovenhoek en we staan met 1-3 achter. In deze fase worden we echt zoek gespeeld, waarna er maar liefst 3 man in 1 keer gewisseld worden. Jordy Stins, Anis Ziani en Richie Agyapong verlaten het veld voor Rick Hauwert, Tobias Elmensdorp en Tim de Grauw.

 

Hoewel deze jongens wel aardig invielen was het pleit allang beslecht. 10 minuten voor tijd heeft Zakaria El Bennay nog een mooie vrije trap in huis die net over getikt wordt door de keeper. En kort daarna is het alsnog 1-4 als Jong de Graafschap een perfecte counter uitvoert. En zo eindigt ook de wedstrijd, passend in het beeld van dit seizoen. Na afloop is het voor Jong De Graafschap nog even billenknijpen aangezien Be Quick 1887 tegen Jong Vitesse nog bezig is. Als dan Be Quick 1887 diep in blessuretijd nog 3-3 maakt valt ook het doek voor Jong De Graafschap.

 

Aangezien er zowel spelers als stafleden afscheid nemen van VV De Meern na dit seizoen werden de nog aanwezige mensen het clubcafe in gedirigeerd. Voorzitter Wim Stolwijk had voor iedereen een mooi woordje voorbereid inclusief een ingelijste elftalfoto. Voor sommige was deze foto een herinnering aan hun teammaatjes omdat ze er zelf niet opstonden…..Neemt niet weg dat er op deze manier keurig afscheid genomen werd hoewel dat niet voor iedereen vanzelfsprekend geweest zou zijn. Iedereen van de selectie was “verplicht” hierbij aanwezig te zijn. Dit had wel tot gevolg dat de inwoners uit Harmelen later aan het diner moesten aangezien Tim de Grauw niet om de afgesproken 17.00 uur patat kon bakken bij de lokale snackbar.

 

Na alle plichtplegingen leek het wel op een wedstrijdje “wie er het snelste weg kan”, 5 minuten na de laatste woorden van Wim was het clubcafe al aardig leeg gelopen. En dat kenmerkt een beetje het afgelopen seizoen. De gezelligheid en sfeer binnen het team en de binding met de achterban die soms stad en land afreizen was dit seizoen zowel vanuit de spelers als vanuit de staf niet om over naar huis te schrijven. Daarbij wil ik niet iedereen over 1 kam scheren, want mensen als Mark den Hartogh, Lejon Cats, Tom Waltman en Sven van Doorn waren dit seizoen de uitzondering op de regel. En gelukkig blijven zij, op Sven na, ook volgend seizoen bij ons voetballen. Naast een aantrekkelijkere speelwijze  zou dit voor volgend seizoen extra aandacht moeten krijgen , want ons 1e zou de trots binnen de vereniging moeten zijn. Er zijn nu nog maar weinig mensen die hier voor hun plezier naar gaan kijken en dat is natuurlijk een hele slechte zaak.

 

Volgend jaar gaan we het dus in de hoofdklasse proberen. En hoewel de selectie voor volgend seizoen nog niet helemaal rond is verwacht ik wederom een lastig seizoen. Wellicht iets meer ons niveau, maar onze middelen zijn beperkt en mede daardoor ook het binnenhalen van échte aanwinsten. Ook het opheffen van zondag 2 zal daarbij niet helpen. We gaan het allemaal zien, ik wens iedereen een fijne zomervakantie toe!

 

Edwin Ebskamp

1-0   ’12 Zakaria El Bennay

1-1 ’17 Reyer van Doorn

1-2 ’51 Kabir Sabotic

1-3 ’67 Kabir Sabotic

1-4 ’82 Marlon Versteeg

 

De Meern: Jordi Haneveld, ,  Lejon Cats, Richie Agyapong (’70 Tobias Elmensdorp),  Mark den Hartogh, Lennard van den Brink Anis Ziani (’70 Rick Hauwert), Giovanni Nicolaas, Tom Waltman, Jordy Stins (’70 Tim de Graauw) , Kesly den Haag, Zakaria El Bennay