• U bent ingelogd als:

Ook SDO delft thuis het onderspit tegen De Meern: 1-3

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In de wetenschap dat beide ploegen veilig zijn, maar er voor De Meern nog een mooi toetje in zit met de 3e periodetitel stond er zondag jl. toch nog wat op het spel. Het was wederom een prima voetbalweertje en er was veel publiek op de wedstrijd afgekomen. SDO leeft in Bussum getuige ook dit leuke stukje wat voor de wedstrijd op hun site geplaatst was: klik hier.

SDO is een mooie club, een beetje vergelijkbaar met de onze, alleen net iets kleiner. Maar wel wat ouder….dit jaar bestaat de club maar liefst 100 jaar. Hiervoor heeft men het gehele jaar tal van activiteiten gepland staan, bij een blik op de activiteitenkalender sprong  17 september a.s. mij in het oog, want dan staat “koeschijten” geprogrammeerd…..zal dat mest voor het hoofdveld zijn?  Sportcomplex De Kuil is een fraai complex met een erg gezellige kantine inclusief dakterras. Dissonant hierin vind ik al jaren de staat van de grasmat op het hoofdveld. We hebben al heel wat robbertjes uitgevochten op deze knollentuin en we blijken het altijd weer lastig te hebben tegen het kick-and-rush voetbal van Samenspel Doet Overwinnen.  Maar, we zijn in topvorm dus er was dan ook vooraf veel vertrouwen in een goed resultaat tegen de nummer 7 uit onze poule. Links en rechts waren wat Feyenoord-vlaggen opgehangen, maar deze heb ik na de wedstrijd niet meer gezien…..

 

Na de uitstekende resultaten van de afgelopen weken was er geen reden om iets in de opstelling te veranderen, dus deze was gelijk aan die van vorige week. Scheidsrechter van dienst vandaag was de heer De Vries, gesteund door zijn assistenten de heer Brondijk en mevrouw De Jong. Deze laatste had extra veel aandacht aan haar paardenstaart besteed en bleek ook nog eens recht voor onze neus de vlag te gaan hanteren. Het bleek achteraf een hele kunst om Rob Zomer in zijn trainersvak te houden…..Om klokslag 14 uur wordt er afgetrapt en komen wij messcherp uit de startblokken.

Na slechts 3 minuten kunnen wij al juichen als Kesly den Haag de 1-0 scoort, wat een begin. En de manier waarop vind ik wel kenmerkend voor ons spel. Het vroeg druk zetten met als stoorzender Rick Kruijs brengt SDO in de problemen, Gohkan Yasar ontvangt de bal en bedient uitstekend Kesly die fraai de voorspong binnenschiet. Wat een begin zeg, en het wordt nog mooier…..5 minuten later had het al bijna 2-0 kunnen zijn, maar in de 12e minuut is het dan alsnog zover. Het is wederom Rick die vroeg stoort en het is Gokhan Yasar die zijn 32e (!) van het seizoen scoort. Wat een fenomeen is dit toch, maar dat geldt ook voor onze aanvoerder. Rick Kruijs, longen als een paard en zonder twijfel de aanjager van dit team, wat zullen we ook die gaan missen zeg! Dus na welgeteld 12 minuten zitten we al in de zetel met deze 2-0 voorsprong. Het is dat Ivar van Dinteren, de trainer van SDO, geen jasje aan had, want anders had de Hans Kraaij jr imitatie perfect geweest. SDO stelt weinig tegenover ons spel….eigenlijk zoals ik ze al jaren ken, lange halen naar voren geven!

 

In deze fase moet SDO alle zeilen bijzetten om ons te stoppen, hetgeen gepaard gaat met 2 gele kaarten voor spelers van SDO. Kort daarna moet ook Trevor Mulders geel incasseren. Eigenlijk hadden we het eerste half uur de wedstrijd al in het slot moeten gooien. We krijgen een aantal mogelijkheden middels vrije trappen van Rick Kruijs en ook Gokhan heeft nog een mooie schietkans. In de 32e minuut wordt Gokhan gemangeld door 2 spelers van SDO, maar tot ieders verbazing krijgt hij de vrije trap tegen in plaats van mee. En dit is indirect de aanleiding tot de 2-1. Want een minuut later vuurt Rowell van der Meer een zondagsschot af op Taner die hij niet kan pareren. Het leek mij een houdbare bal, maar er stonden veel spelers in het gezichtsveld van Taner dus het kon zijn dat hij de bal niet aan zag komen. Je merkt dat de wedstrijd een beetje kantelt en SDO krijgt nu ook wat kansen, waarvan de grootste in de 40e minuut, maar tot onze opluchting wordt de bal naast geschoven. En zo gaan we met een 2-1 ruststand aan de cola.

 

Als ik vanuit de kantine het veld weer opzoek zie ik buiten de kleedkamer trainer Ivar van Dinteren, alias Hans Kraaij jr., weer staan te foeteren. Dit keer vindt hij de rust te lang duren….het moet niet gekker worden. Het begin van de 2e helft gaat een beetje gelijk op tot er na 10 minuten een overtreding op Rick Hauwert gemaakt wordt. Onze verzorger Travis Metten gebaart al vrij snel dat hij gewisseld moet worden. Op het oog een serieuze enkelblessure, dus de vraag is of Rick dit seizoen überhaubt nog zal kunnen spelen. Zou erg jammer voor hem zijn, hij heeft op eigen kracht een basisplaats veroverd en doet het uitstekend in ons team. Echter, de kracht zit hem ook in de breedte van de selectie, want het is fijn dat je Hakan Yasar op de bank hebt zitten die je weer moeiteloos kunt inpassen. Consequentie was wel dat Lejon Cats centraal op de plek van Rick Hauwert ging spelen, Hakan ging naar zijn vertrouwde plekje links achterin. In deze fase van de wedstrijd wordt alles een beetje grimmiger. Het lijkt alsof SDO regelmatig binnen traint, in dit geval bij de buren in ’t Spant….wat een theater voeren ze af en toe op zeg. Nu is het zaak dat we ons niet gek laten maken, en dat kost soms best moeite. En aangezien SDO over een paar aardige mannetjesputters beschikt, Sem Schilt is er niets bij, zijn de hoge vrije trappen en corners vrijwel iedere keer gevaarlijk. In de 60e minuut moet Hakan Yasar een keer aan de noodrem trekken om een gevaarlijke aanval af te wenden. Wij noemden het een professionele overtreding die terecht met geel bestraft wordt.

 

Langzaam voetballen we ons weer onder de druk uit en het is met name Lejon Cats die de éne na de andere fraaie actie op de mat legt. Steeds stoomt hij weer mee op van achteruit, passeert een paar mannetjes en geeft een fraaie laatste pass. Eerst is het Joris van Rooijen die hieruit overschiet, daarna kan Gokhan Yasar, uit een moeilijke hoek, alleen op de keeper af die redding brengt. Maar de derde keer is het dan toch raak, wederom stoomt Lejon op, dit keer tot aan de achterlijn. Hij geeft de bal uitstekend voor op Eddy Vorm die al even uitstekend de bal achter de SDO doelman weet te krijgen, 1-3! Ook leuk voor Eddy die lang blessureleed heeft gekend, maar zeker de laatste weken steeds beter gaat spelen. 10 minuten voor tijd dan nog een fraaie actie van Gokhan, maar zijn bal gaat naast het doel. Vlak voor tijd wordt hij dan nog vervangen door Jordy Stins en even later verlaat Joris van Rooijen het veld voor Anis Ziani. En dan is het tijd en winnen we deze wedstrijd met 3-1, wederom dik verdiend!

 

En dan stromen ook de overige uitslagen binnen en blijkt dat we uitstekende zaken hebben gedaan. SJC blijkt met 2-0 verloren te hebben van MSC en Silvolde heeft gelijk gespeeld tegen Hollandia. 3 van onze concurrenten verspelen dus punten in de 3e periode hetgeen betekent dat we na vandaag bovenaan staan voor deze laatste periodetitel met 1 punt voorsprong op Silvolde. A.s. zondag kunnen we deze periodetitel definitief binnenhalen als we om 14.00 uur thuis spelen tegen De Bataven (die veilig zijn). Hopelijk kunnen we er een groot feest van maken met veel publiek. Het is bijna niet te geloven, voor de winterstop sta je voorlaatste en nu eindig je als 6e en zit er nog een toetje in in de vorm van nacompetitie voor een plek in de 3e divisie. Dit zijn dan weer 2 ronden van elk 2 wedstrijden met in de eerste ronde als mogelijke tegenstanders Jong de Graafschap, Magreb (!), Juliana (Malden) of UDI 19 (Uden), donderdag 18 mei thuis en zondag 21 mei uit. Maar eerst moet er gewonnen worden zondag, het balletje kan raar rollen……vraag dat maar aan Feyenoord!

 

Edwin Ebskamp

 

’3 0-1 Kesly den Haag

’12 0-2 Gokhan Yasar

’33 1-2 Rowell van der Meer

’75 1-3 Eddy Vorm

 

De Meern: Taner Memili, Rick Hauwert (’50 Hakan Yasar), Redouan El Yakoubi, Lejon Cats, Trevor Mulders, Joris van Rooijen (’90 Anis Ziani), Rick Kruijs,  Bob Verweij, Kesly den Haag , Gokhan Yasar  (’89  Jordy Stins) en Eddy Vorm