• U bent ingelogd als:

Ook RKHVV aan zegekar gebonden: 4-2

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De goede reeks na de winterstop kreeg thuis tegen subtopper RKHVV een passend vervolg. Met bij vlagen wervelend voetbal zette De Meern RKHVV al voor rust op een beslissende 3-0 achterstand. Na de pauze waren de aandringende gasten niet in staat om de spanning in de wedstrijd terug te brengen en kon uiteindelijk een volledig verdiende 4-2 in de boeken worden bijgeschreven. En dat was alweer overwinning nummer 4 op rij.

 

Met de ontbrekende Hakan Yasar (geblesseerd) en Lejon Cats (ziek) startte Rick Hauwert als linksachter en voor de tweede achtereenvolgende keer speelde Redouan El Yakoubi centraal achterin. Ditmaal samen met Irak Asad, die van een schorsing terugkeerde. Voor het overige de vertrouwde namen in het veld. Bob Verweij kon na lang blessureleed terugkeren op de bank.

 

Vanaf de aftrap waren de intenties direct duidelijk. Onder bezielende leiding van Rick Kruys werd RKHVV al op eigen helft vastgezet. De mannen uit Huissen hadden grote moeite om zich daar onderuit te voetballen. En de kansen volgden. Gokhan Yasar dacht in de 7de minuut zijn eerste doelpunt alweer gemaakt te hebben, ware het niet dat de assistent-scheidsrechter buitenspel had geconstateerd. Even later leek Tom van der Linden na een leep balletje van Gokhan Yasar alleen voor de doelman te komen, maar een verdediger kon de bal nog net tot corner verwerken.

 

Na ongeveer een half uur moest RKHVV een hoekschop weggeven na een vrije trap van Rick Kruys. Diezelfde Rick Kruys (lengte 1.77 meter) kopte de corner van Tom van der Linden onberispelijk in het doel: 1-0. De ban was gebroken en 5 minuten later was het Gokhan Yasar die zijn solo afsloot met een puik steekpassje op Joris van Rooijen. Hij schoof de bal alleen voor de doelman feilloos binnen: 2-0. Nog voor rust zorgde doelpuntenmachine Gokhan Yasar voor de beslissing. Hij bracht randje buitenspel een schitterende pass van Anis ZIania ogenschijnlijk gemakkelijk onder controle en kon alleen op doelman Hemink afgaan. En dan weet je het wel, koelbloedig en dodelijk als altijd tekende hij voor zijn 21ste(!) seizoenstreffer: 3-0.

 

De tweede helft werd nimmer spannend. Met drie wissels trachtte trainer Frans Koenen het tij te keren. Furieus kwam RKHVV uit de kleedkamer en de offensieve bedoelingen waren duidelijk. Maar echt gevaarlijk werd het niet tot de 62ste minuut. Ongelukkig balverlies bracht Wessel van der Horst in scoringspositie. Twan Verweij kon 1 maal redden, maar zag de rebound via zijn handen toch in het doel verdwijnen: 3-1. Er waren enkele mogelijkheden voor RKHVV om de aansluitingstreffer te maken, waarvan de grootste in 73ste minuut op de paal belandde. Maar na de tweede gele kaart voor verdediger Goedhart van RKHVV na onbesuisd doorlopen op Twan Verweij, scoorde Bob Verweij als invaller 9 minuten voor tijd de 4-1. De late 4-2 van weer Wessel van der Horst was louter voor de statistieken.

 

Goed voetbal was (bij vlagen) het hele seizoen al te zien, de resultaten bleven vaak achter. Maar sinds de winterstop lijken we bevrijd, bespeur ik veel minder onzekerheid, vallen we niet meer zo ver terug in de slotfase en krijgen we minder doelpunten tegen. Maar waar het precies aan ligt? De jonge spelers zijn wat meer gewend aan het niveau, de spelersgroep is weer (bijna) compleet, oogt fitter en wellicht werken een paar overwinningen ook goed voor de teamspirit. Feit is dat we al 6 wedstrijden ongeslagen zijn, waarvan de laatste 4 de volle winst opleverden.

 

In het carnavalsweekend zijn we vrijaf en dan op 5 maart spelen we de laatste wedstrijd in de tweede periode, een inhaalwedstrijd tegen nummer 3 in de stand, Woezik. Gezien de geringe krachtsverschillen in de Hoofdklasse A en de blakende vorm waarin we verkeren, hoeven we voor niemand bang te zijn.

 

Tot slot: We hebben met 20 wedstrijden tot max. 3 wedstrijden meer gespeeld dan de andere teams in de Hoofdklasse A. Het duurt nog even voordat dit rechtgetrokken wordt. In het paasweekend spelen wij niet, de meeste overige teams wel op paaszaterdag (15 april) en paasmaandag (17 april).

 

Laurens Zandbelt

 

30’ 1-0 Rick Kruys

35’ 2-0 Joris van Rooijen

42’ 3-0 Gokhan Yasar

62’ 3-1 Wessel van der Horst

81’ 4-1 Bob Verweij

89’ 4-2 Wessel van der Horst

 

De Meern: Twan Verweij, Rick Hauwert, Redouan El Yakoubi, Irak Asad (85’ Remco de Smit), Trevor Mulders, Joris van Rooijen, Rick Kruys,  Anis Ziani (75’ Bob Verweij), Kesly den Haag, Gokhan Yasar en Tom van der Linden (68’ Eddy Vorm)