• U bent ingelogd als:

Ook op Texel weten ze dat Haller vertrokken is

Geplaatst in Rubrieken / Columns

Door: Hans van Echtelt

Het begint serieus te worden voor FC Utrecht. Wij van Vak P hebben elkaar helaas sinds de gedenkwaardige wedstrijd tegen AZ niet meer gesproken, nu ziet het er zelfs naar uit dat we elkaar pas binnen een maand weer tegen Willem II  treffen in Galgenwaard. Vakantie en andere frivole omstandigheden maakten dat we tot nu toe niet gezamenlijk de prestaties van ons elftal mochten aanschouwen. Maar een ding weten we zeker: 20 augustus zullen we elkaar om half drie weer in dezelfde vertrouwde samenstelling treffen op de rijen 33, 34 en 35 als in het vorig seizoen.

 

Dat geldt dus niet voor het elftal. FC Utrecht is intussen acht spelers kwijt onder wie een aantal smaakmakers die we op Vak P node zullen missen. Spits Haller, aanjager Amrabat, virtuoos Barazite en mogelijk draaitol Ayoub zullen we niet meer terugzien evenals verdediger Hardeveld. Tal van nieuwelingen hebben zich intussen gemeld mijn vrienden op Vak P hebben ze nog niet ‘live’ in actie gezien.  Intussen heeft Frans van Seumeren een geheim gesprek gehad met Wesley Sneijder, dus de komende dagen wachten we vol spanning nadere berichtgeving over een mogelijke sensatie af!

 

Ook de tweeluik tegen Valetta heb ik aan me voorbij moeten laten gaan, of toch niet helemaal. Afgelopen donderdag heb ik naar Radio Utrecht geluisterd, het werd een spannend avondje FC-radio en deed me terugdenken aan de tijd dat er geen voetbal rechtstreeks te volgen was via het tv-scherm. En we het moesten doen met de stemmen van Theo Koomen , ir. Ad van Emmenes en hun confraters. Komende donderdag zal dat scenario zich herhalen wanneer Lech Poznan naar Galgenwaard komt, dit keer is wel weer sprake van een ‘heuse’ thuiswedstrijd voor FC Utrecht.

 

Uit Texel kreeg ik dezer dag een foto binnen van zijn vakantieverblijf op Texel van mijn buurman Wout op Vak P. Een beeld van het naambordje ‘Hallerweg’, ook op het eiland is dit bericht intussen doorgedrongen, meldde hij met een vleugje humor. ,,We zullen hem nog node midden’’, meldde een andere buurmant Ton op Vak P me, toen ik hem de foto stuurde. En dat geldt ook voor mij ook mij , een maand voor het nieuwe seizoen. Zijn plaatsvervanger, wie dan ook, zal niet eenvoudig de 41 treffers die Haller in zijn Utrechtse periode op zijn naam bracht, kunnen benaderen.

 

Maar ook Sander van der Streek en Cyriel Dessers zijn aan de selectie toegevoegd om het aantal goals weer op een acceptabel niveau te brengen. Vragen alom voor de trouwe bezoekers op Vak P die in tegenstelling tot een aantal contractspelers van FC Utrecht allemaal hun seizoenkaart hebben verlengd. Want ondanks het bordje ‘Hallerweg’ op Texel hebben Ton, Ad, Wout, Frank, hun moeder en mijn kleinzoon die voor het eerst een seizoenkaart heeft, er weer tweewekelijks alle vertrouwen in!