• U bent ingelogd als:

Ook HSV Wasmeer kon Saestum niet afhouden van een overwinning.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 Wasmeer uit Hilversum was vanmiddag  de tegenstander van Saestum. Voor Saestum was het belangrijk om de punten aan de Noordweg te houden om de aansluiting met de koplopers te behouden. Dat lukte ook door doelpunten van Yoeri Pot (1e helft) en Lhasse Hercules (2e helft).  

In de opstelling van trainer Maykel Tak waren enkele veranderingen ten opzichten van de afgelopen weken. Shaquill van Ewijk nam de plaats in van Lhasse Hercules op het middenveld en Niels Grevelman mocht i.p.v. van Mitchel Edelbroek laten zien wat hij in zijn mars had.  

Saestum was door Maykel al geïnformeerd op de hoogstwaarschijnlijke speelwijze van de tegenstander van vanmiddag.

Een ploeg die van achteruit met lange ballen hun spitsten wilden bereiken om daardoor onrust te zaaien in het strafschopgebied van de tegenstander. De achterhoede onder leiding van aanvoerder Jeffrey van Maanen gaf geen krimp waardoor de meeste aanvallen al voor de 16 meter werden onderschept zonder dat ze ook echt gevaarlijk werden.

De voorhoede van de thuisploeg stond daarentegen vandaag ook niet echt op scherp en werden de vele mogelijkheden om de gasten vroeg op een achterstand te zetten om zeep geholpen.

Toch mocht Saestum in de 38e minuut de verdiende 1-0 scoren. Een aanval van Saestum werd afgeslagen door de verdediging van Wasmeer, maar de bal kwam voor de voeten van aanvaller Yoeri Pot, die met een bekeken afstandsschot de 1-0 voorsprong op het scorebord zette.

Saestum bleef de achterhoede van Wasmeer onder druk zetten, maar een doelpunt om de definitieve nekslag toe te dienen bleef uit.

De gasten mochten nog wel na een overtreding in de 16 meter van Olaf Verwei de gelijkmaker scoren vanaf de elf meter stip, maar helaas voor Wasmeer werd deze kans door de bal naast te schieten gemist en mocht de thuisclub blij zijn dat ze deze kans miste.

Wasmeer bleef de lange bal hanteren en de lange uitrappen van de keeper kon onze keeper Robin Akemann simpel opvangen. Bereikte ze onze sluitpost niet dan konden onze verdedigers weer een nieuwe aanval opzette om zo het doel van onze tegenstander te bereiken helaas de scherpte ontbrak aan het spel van onze aanvallers.  

In de rust vertelde trainer Maykel Tak wat hij er zoal van vond en maakte de ploeg duidelijk dat erin de 2e helft uit een ander vaatje getapt moest worden. Hierbij haalde hij de wedstrijd tegen Aurora erbij als voorbeeld waarin met goed positie spel de tegenstander hun wil werd opgelegd. Dat zou hij graag de 2e helft van zijn ploeg nogmaals willen zien.

Saestum begon de 2e helft goed en wederom kon Wasmeer niet meer dan de lange bal te hanteren.

Hetzelfde spelbeeld was te zien als in de eerste helft alleen werd er wat meer strijd geleverd tot meer doelpunten leidde dit helaas niet. Een lucky zouden de gasten nog een gelijkspel kunnen bezorgen. Dit was de grootste zorg bij de staf langs de kant.

Enkele wissel brachten ook niet het gewenste resultaat. Toch mocht Lhasse Hercules dan toch het 2e en verlossende doelpunt scoren deze middag en zo de overwinning veilig stellen voor de thuisploeg.

De gasten konden niet meer brengen als ze al gedaan hadden en daardoor mocht de thuisploeg zonder overtuigend te spelen de 3 punten aan de Noordweg houden.

De komende weken zal er toch uit een ander vaatje getapt moeten worden om zo ook deze 3e periode goed af te sluiten.

Komende zondag speelt de selectie van Saestum hun uitwedstrijd tegen de Meer uit Amsterdam. 

Voor de wedstrijd werd er door een emotionele minuut in stilte afscheid genomen van een van onze vaste supporters Leo Oudshoorn. In het bijzijn van zijn vrouw en kinderen en de aanwezige toeschouwers werd er waardig afscheid genomen.