• U bent ingelogd als:

Onverzettelijkheid levert 3 punten op voor collectief VVZ’49

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na 45 minuten stonden de gezichten van spelers, staf en VVZ’49 aanhang op onweer. Matig voetbal en een 1-0 achterstand waren daar de oorzaak van. Maar 45 minuten later en 3 doelpunten verder was het een heel ander verhaal. Als sterk collectief waren de Heeren van VVZ’49 in staat geweest de eerste 3 punten van dit seizoen bij te schrijven.

Voetballen op Veld 3.

Het was de eerste keer dat we een wedstrijd tegen het Amsterdamse AFC mochten afwerken. Een club van naam, waar men met een beetje geluk toch zeker een halve Privé aan BN-ers tegen kan komen en waar ze nu voor het eerst met hun zaterdagelftal op eerste klasse niveau spelen. Iets, dat wel een beetje wennen is voor de Amsterdammers, aangezien de zaterdag (nog) niet op het hoofdveld mag spelen en ook de bestuursleden de wedstrijd die hun zondag team om half vier tegen VVSB speelde waarschijnlijk net even belangrijker vonden. Maar degene die er wel waren zorgden voor een hartelijk Amsterdams ontvangst en dat maakte al die andere dingen verbleken.

Daarbij was het niet spelen op het hoofdveld misschien niet eens zo heel erg, in plaats van gras op kunstgras is tegenwoordig eerder een voordeel dan een nadeel. Zeker als de mat zoals vandaag van dezelfde topkwaliteit is als onze groene laken op de Eemweg

Voor rust loopt het weer niet.

AFC is de competitie goed begonnen. Vorig seizoen met maar 3 verlies partijen en 3 gelijke spelen kampioen geworden en ook dit seizoen wist men al 2 keer te winnen. Dus zat het met het moraal van AFC wel goed. Iets, dat bij VVZ’49 nou niet meteen het geval was. Een prima voorbereiding, maar een competitie-ouverture die ronduit teleurstellend is. Het elftal was zoekend in de eerste optredens. En dus ook in de eerste doorgang van het potje tegen AFC. Al na 2 minuten stond VVZ’49 achter. Geheel vrij op het middenveld kon de diepte gezocht worden, wist AFC aanvaller Pepijn Veerman uit de rug van Rik Sterkenburg weg te lopen en was Stijn Waals te laat uit zijn goal. Een doelpunt dat symptomatisch leek te zijn voor het seizoen tot nu toe. Waarmee alle goede bedoelingen in rook op leken te gaan. Weer een achterstand en weer onnodig.

In het verloop van de eerste helft was het niet veel beter dan de weken ervoor. Qua veldbezetting niet goed, er werden te weinig kansen afgedwongen en bij de enige grote kans zat het ook nog eens niet mee. Een vrije trap van Sven Kolle, die de voorkeur boven Niels van Duijn had gekregen, werd in de rebound ingeschoten door Saddy de Koning. Dat dat schot met de hand werd gekeerd werd over het hoofd gezien door scheidrechter Jensch, die overigens later bij een 1-0 stand ook niet floot in de tweede helft toen AFC wel een penalty verdiende na een vermeende overtreding binnen de beruchte lijnen. Waarmee beide ploegen zich tegelijkertijd mochten beklagen en gelukkig mochten prijzen.

VVZ’49 herpakt zich na rust.

Na rust was het een heel ander verhaal. Trainer Simon Ouaali liet zijn mannen wat aanvallender speler, zette lopende de tweede helft het één en ander met wissels en positioneel nog verder om en zette met deze tactische omzettingen het spelbeeld volledig naar zijn hand. Vooral nadat VVZ’49 ging spelen met de 3 mans achterhoede Verheijen-Sardi-Sterkenburg en Hidde Reitsma (wat hebben we hem gemist!!) op het middenveld was het over voor de gastheren en was het wachten op verdiende punten. Dat wachten duurde eigenlijk nog best lang. Ondanks prima kansen gedurende de tweede helft duurde het toch tot de 77e minuut voordat de handen juichend de lucht in konden. Tristan Wallet was bij een klutssituatie in de zestien attent aanwezig om vanaf een meter of 10 in een woud van benen het net te vinden. Een goal die ook het startsein was om op jacht te gaan naar de op dat moment verdiende 3 punten.

Collectief pakt de punten.

Vlak voor het einde van de wedstrijd werden dan toch de punten gepakt. Op indrukwekkende wijze. Vechtend voor elkaar en met een niet aflatende inzet. En die inzet werd uiteindelijk beloond. Allereerst was het Saddy de Koning die een strakke voorzet van Mo Messaoud koppend wist af te ronden en daarna was het Mo zelf die samen met Saddy vrij voor de keeper uiteindelijk zelf het net wist te vinden. En met Mo is misschien wel de personificatie van het elftal genoemd. Prima spelend in de voorbereiding, matig in de eerste twee wedstrijden en ook tegen AFC volgens velen (ondergetekende incluis) rijp voor een wissel. Maar ook de man die lopende de tweede helft een tandje bijschakelde en met zijn voorzet en goal alle criticasters op een geweldige wijze de mond snoerde.

Dat het na een overwinning net even wat gezelliger is bleek wel na afloop. De volledig groep zat net als vorige week nu wat geanimeerder aan een welverdiend drankje en een voorzitterlijk gebakken bami schijf, wat liet zien dat het wel goed zit met het collectief.

Thuis de derby tegen Roda ‘46.

Komende week staat de eerste van twee achtereenvolgende thuiswedstrijden op het programma. Over twee weken ontvangen we Zwaluwen ’30. Maar eerst mogen we de degens kruizen in een streekderby met Roda ’46 uit Leusden. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling VVZ’49

Stijn Waals,

Luca Bade (68’ Harry Hamstra), Yordi Verheijen, Rik Sterkenburg, Ismail Sardi,

Tristan Wallet (88’ Tom Gesgarz), Sven Kolle, Jefta van den Broek, Mo Messaoud

Joël Bade (75’ Hidde Reitsma), Saddy de Koning.

 

Scheidsrechter: J. Jensch

Scoreverloop:

02 1-0 Pepijn Veerman

77’ 1-1 Tristan Wallet

85’ 1-2 Saddy de Koning

90’ 1-3 Mo Messaoud

Toeschouwers: 150

18-09-2016

Henk van der Pol