• U bent ingelogd als:

Ontluisterende nederlaag De Meern tegen Quick

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na een zomers warme zaterdag was het contrast groot met de druiligere zondag waar wij thuis moesten aantreden tegen Quick uit Den Haag. Uit had we met 2-1 verloren tegen deze sjieke Haagse club die het dit seizoen uitstekend doet en 3e staat op de ranglijst. Waar het meestal gaat over de kwaliteit van de spelers is het bij Quick vooral de trainer die in de picture staat. Onlangs is trainer Paul van der Zwaan uitgeroepen tot beste amateurtrainer van Nederland en dat is een prachtige uitverkiezing. Voor het begin van de wedstrijd was al bekend dat Jong De Graafschap de avond ervoor verloren had, dus dat was gunstig voor ons. Moeten we natuurlijk zelf wel even de 3 punten binnenhalen vandaag…..

 

Als scheidsrechter Veekamp om 14 uur fluit voor het begin van de wedstrijd is het wederom armoe troef op de tribune. We gooien het maar weer op het feit dat het slecht weer is, Max Verstappen rijdt in Barcelona en er prioriteit aan moederdag gegeven wordt. Echter, we weten wel beter. Er is dit seizoen veel onvrede over ons vlaggenschip. Uiteraard spelen de vele verliespartijen daar een rol in, maar vooral ook de manier waarop we gespeeld hebben. Ook de vele akkefietjes die gespeeld hebben tussen spelers en trainer hebben daarbij niet geholpen. Er is inmiddels een waslijst aan spelers is die niet meer voor ons 1e wil/mag spelen. Los van de schuldvraag, dat we al weken geen enkele aanvaller meer op de bank kunnen posteren is een hele slechte zaak. Ook vandaag doen we het weer met twee 019-1 spelers, Tim de Graauw en Twan Pieper.

 

De eerste 10 minuten van de wedstrijd gaat het nog gelijk op, er is een klein kopkansje voor Quick en na een goede actie van Kelsy den Haag is de steekbal van Zakaria El Bennay op Jordy Stins net te hard. Maar daarna is er van gelijkwaardig spel geen sprake meer. Feit is dat de amateurtrainer van het jaar zijn team goed had neergezet tegen ons, maar er zakten bij ons vandaag ook wel heel veel spelers door de ondergrens heen. Het duurt 10 minuten voordat het voor de eerste keer billenknijpen is bij ons. Rick Hauwert maakt een overtreding op 18 meter van ons doel waarna een vrije trap volgt. Op deze inzet staat Joey Swanink aan de grond genageld, maar gelukkig voor ons gaat deze bal op de paal.

 

We verliezen in deze fase de meeste duels en dat zal ook kenmerkend voor de wedstrijd worden. Er is maar 1 man die vrijwel ieder duel wint en dat is Tom Waltman. Ik noem hem vaker als voorbeeld, maar eigenlijk moet hij niet opvallen, hij behoort de waterdrager te zijn waar andere spelers van moeten profiteren en door zouden moeten excelleren. Maar dat is helaas niet het geval, waardoor niet voor het eerste dit seizoen Tom één van de weinige lichtpuntjes is binnen ons team.

 

In de 16e minuut krijgen we dan de eerste tegengoal om onze oren. Een fout van Rick Hauwert is de aanleiding, daarna wordt Richie Agyapong (toch één van onze snelste spelers…) in de sprint geklopt en met een half puntertje in de korte hoek weet Roderick Meinema te scoren. Ook Joey Swanink gaat hierbij niet vrijuit, want de korte hoek moet altijd voor hem zijn. En onze kansen? Die zijn er niet, onzekerheid is troef bij ons, alle ballen worden of teruggespeeld op Joey Swanink of ingeleverd als de bal wel naar voren wordt gespeeld. De 0-2 is dan ook een logisch gevolg hoewel we ook deze tegengoal onszelf kunnen verwijten. Quick gooit een ingooi heel snel in, wij staan ontzettend te slapen, en spits Frank van der Heiden schiet de bal achter Joey Swanink.

 

De wedstrijd is 35 minuten oud als we eindelijk eens van ons doen spreken. Kesly den Haag mag een vrije trap nemen op 18 meter van de goal. Helaas gaat deze bal net iets teveel door het midden waardoor de keeper de bal over kan tikken. Hierna krijgen wij 2 corners mee en weet Lejon Cats een aardig schot te produceren dat net over gaat. Lejon speelde overigens een goede eerste helft, maar helaas kon hij dat niet doortrekken in de 2e helft.

 

Dit waren onze enige wapenfeiten de eerste helft, want 5 minuten voor rust krijgen we dan ook de 0-3 nog om onze oren. Rick Hauwert laat zich hierbij simpel aftroeven door Frank van der Heiden die eenvoudig de 0-3 kan binnentikken. En zo gaan we de rust in, we staan verdiend met 0-3 achter en er moet wel heel veel gebeuren als we dit nog goed willen maken.

 

Na rust komt Tobias Elmensdorp in het veld voor Giovanni Nicolaas. De verwachting was dat hij de zeer ongelukkig spelende Rick Hauwert zou vervangen, maar Rick wordt doorgeschoven naar het middenveld. De 2e helft begint een beetje gezapig, maar als in de 50e minuut Kesly den Haag Zakaria El Bennay in staat stelt om te scoren en hij dit ook doet, gaan we er toch nog eens goed voor zitten. Want het zal toch niet……nee dus, het kleine sprankje hoop wordt 4 minuten later alweer de grond in geboord. Mark den Hartogh heft na een dieptebal van Quick buitenspel op waardoor Marc Boshoff vrij baan heeft richting Joey Swanink en uiterst beheerst de 1-4 aantekent. Quick is gewoon op alle fronten veel beter dan wij en dat is een pijnlijke constatering.

 

Na een 2-tal gemiste kansen is het in de 67e minuut weer raak voor Quick. Een prachtige voorzet vanaf rechts belandt op het hoofd van de geheel vrijstaande Frank van der Heiden die simpel de 1-5 kan binnenkoppen. En 5 minuten later is het wederom raak, Rick Hauwert speelt de bal zomaar in de voeten van de tegenstander. Roderick Meinema kan alleen op Joey Swanink af, passeert hem knap en schuift de 1-6 binnen. De wedstrijd is dan uiteraard gelopen en Quick wisselt er lustig op los. Het lijkt dan  logisch om ook onze O19-spelers nog even wat speeltijd te gunnen. Maar helaas, zelfs warmlopen is niet aan hen besteed en zij zullen de gehele wedstrijd de bank warmhouden.

 

Dan breekt 10 minuten voor tijd dan nog even de fase van Kesly den Haag aan. In de 75e minuut heeft hij een fraaie actie in huis, maar helaas gaat zijn schot net naast. In de 81e minuut mag hij dan aanleggen voor een vrije trap. Kesly plaatst deze prachtig in de bovenhoek waardoor wij op 2-6 komen. En 6 minuten later krijgt Kesly de bal aangespeeld die hij keurig in de hoek schuift waardoor hij de eindstand op 3-6 weet te brengen.

 

En zo verlaten onze oranjehemden teleurgesteld het veld, wij als supporters hebben hetzelfde gevoel. Als dan blijkt dat Be Quick 1887 met 3-0 heeft weten te winnen van JVC Cuijk zijn de druiven extra zuur. A.s. zondag kan het doek definitief vallen voor ons. We moeten winnen bij OJC Rosmalen anders spelen we volgend seizoen weer in de hoofdklasse. En zelfs als we winnen zijn we nog afhankelijk van de andere resultaten. Kortom, het ziet er somber uit, maar we moeten ons dan toch maar aan dat laatste strohalmpje vasthouden.

 

Edwin Ebskamp

 

16′ 0-1 Roderick Meinema

28′ 0-2 Frank van der Heiden

40′ 0-3 Frank van der Heiden

50′ 1-3 Zakaria El Bennay

54′ 1-4 Marc Boshoff

67′ 1-5 Frank van der Heiden

72′ 1-6 Roderick Meinema

81′ 2-6 Kesly den Haag

87′ 3-6 Kesly den Haag

 

De Meern: Joey Swanink, Lejon Cats, Richie Agyapong,  Mark den Hartogh, Rick Hauwert, Giovanni Nicolaas (’46 Tobias Elmensdorp), Anis Ziani, Tom Waltman, Jordy Stins, Kesly den Haag, Zakaria El Bennay