• U bent ingelogd als:

Onsamenhangend VVZ’49 krijgt gevoelige tik van Geinoord

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het wordt dringen in de staart  voor de groenwitten

Na de 0-4 nederlaag tegen Geinoord was de hamvraag of de rode kaart van Yordi Verheijen bepalend was geweest voor de gevoelige nederlaag. Feit was dat de Geinoorders zaterdag ook tegen elf man opvallend veel ruimte kregen door het onsamenhangend optreden van de Soesters en keer op keer door de defensie sneden.

De gasten voelden zich op Sportpark Zonnegloren door al die vrijheid als een kind in een snoepwinkel. Want nadat VVZ wat speldenprikjes had uitgedeeld , via Björn Frolich en Saddy de Koning was het Geinoord dat aanvallend de lakens uitdeelde. Een pegel op de paal van Mick Brookman had de achterhoede van de Soesters schijnbaar niet wakker geschud, want even de lag de 0-1 van Mike Maas tussen de palen. De ploeg van coach Van Diermen ploegde en zwoegde, maar kon het tij niet keren. Een fraaie vrije trap van Frolich deed even hopen. Maar doelman Niels Renes tikte het laatste beetje hoop langs de paal.

Na een klein half uur spelen mocht Verheijen met rood vertrekken. De kleine verdediger was eerlijk: ‘ Die kaart was terecht. Ik was gepasseerd en gaf mijn tegenstander een klein duwtje om hem uit balans te brengen, maar hij ging wel erg makkelijk liggen. Dit kost me zeker drie wedstrijden, want ik stond al op scherp.’ Robert Maat strooide extra zout in die wond en schoot direct daarna de 0-2 tegen het nylon. De wedstrijd was gelopen en Geinoord kon een versnelling lager gaan spelen en liep uit met nog twee treffers van Maas naar een niet eens geflatteerde 0-4 overwinning.

De stemming na afloop in het groenwitte kamp was, op zijn zachts gezegd belabberd te noemen. Alleen maar strakke gezichten te bespeuren die beseften dat afgelopen zaterdag  de plank volledig was misgeslagen in een sleutelduel om uit de degradatiezorgen te komen. Voor de pupil van de week, Tahsin Oztoprak kon de dag  niet kapot. Hij was ook de enige die lachte toen hij met een door de spelers gesigneerde voetbal richting huis vertrok. Voor de de ploeg van Van Diermen wordt het dringen onderin, want de concurrenten pakten wel punten en met de uitwedstrijd tegen het sterke Breukelen tegoed staat het eerste klasserschap op de tocht.