• U bent ingelogd als:

Onrustig Montfoort boekt benauwde overwinning op promovendus GJS

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Doordat Miquel Ballo uit voorzorg op de bank werd gehouden moest trainer van Boksel enigszins schuiven in zijn basiself. Opvallend verder was ook , dat Chris Resida en Mike van Oostrom op de bank begonnen, dit ten faveure van Ricardo Bakker en Danny Berkouwer.

Al na 1 minuut spelen stond Montfoort middels een doelpunt van Dion Gerritsen met 1-0 voor. Uit een rommelige situatie was het de Montfoortse middenvelder , die de 38 jarige doelman de Haan wist te verschalken, die hierbij niet helemaal vrijuit ging.

Die snelle 1-0 voorsprong leek achteraf min of meer een valkuil te zijn. Montfoort hield immers wel een veldoverwicht, maar er zat geen rust in het spel, wat je wel zou verwachten. Immers, de thuisploeg kon niet echt een vuist maken en kreeg pas in de slotfase een echte scoringskans.

Na 20 minuten spelen werd het zelfs 0-2 en hierbij speelde doelman de Haan opnieuw een hoofdrol. Van één van de verdedigers kreeg hij de bal toegespeeld, die hij rustig weer kon inspelen. Echter aanvaller Eddy Vorm stond op zo’n 4 meter afstand en tot ieders verbazing schoot de doelman de bal tegen de benen van Vorm en zagen beiden de bal in het doel rollen.

Met zo’n voorsprong na 20 minuten zou je verwachten, dat de spanning bij Montfoort zou afnemen, maar dit bleek geenszins het geval. Door de onrust aan Montfoortzijde leek de thuisploeg langzamerhand iets meer in het spel te komen en in de 40e minuut moest Danny Perkouwer zijn doelman zelfs op de doellijn assisteren om de aansluitingstreffer te voorkomen.

Direct hierna kreeg de vrij onzichtbare Marck van Baal de kans om zijn ploeg op een min of meer definitieve voorsprong te zetten, maar zijn snoeiharde inzet stuitte op de benen van doelman de Haan.

De 2e helft leverde geen verbetering op. Het Montfoortse spel bleef onrustig en de ploeg speelde ver onder haar kunnen. De thuisploeg kon echter ook geen vuist maken, maar kreeg optisch wel meer grip op de wedstrijd. Een kwartier voor tijd gebeurde dan ook het onvermijdelijke, alhoewel de thuisploeg daar een beetje fortuin bij nodig had.

Net buiten de 16 meter werd door scheidsrechter Klerks uit Waalwijk een vrije trap toegekend. De inzet van Quincy Bartens verdween via één van de Montfoortse verdedigers in de verste hoek, onbereikbaar voor doelman Vianen.

De thuisploeg putte hier moed uit en drong sterk aan. Inmiddels had trainer van Boksel in verdedigend opzicht de nodige maatregelen genomen. Chris Resida, Jasper Atteveld en Mike van Oostrom kwamen in het veld om de verdediging bij te staan , waardoor er iets meer rust kwam. Het was echter nog  wel een klein kwartier billen knijpen en het laatste fluitsignaal kwam voor Montfoort dan ook als een verlossing.

Daar waar vorig seizoen tegen mindere ploegen belangrijke punten werden verspeeld, werd nu de volle buit mee naar Montfoort genomen. Winst in de openingsfase van de competitie betekent vaak een belangrijke opsteker. Dat Montfoort veel meer kan, dan afgelopen zaterdag werd vertoond, daarvan zijn velen van overtuigd,  en dat zal de ploeg van Aart Jan van Boksel dan ook zeker tegen de Merino’s thuis willen laten zien.