• U bent ingelogd als:

Onnodige nederlaag van DEV

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In de uitwedstrijd tegen SVP in Veenendaal had DEV Doorn niet de beschikking over een aantal dragende spelers. Ook trainer Michel van Aken was met griep afgehaakt. Renee Okkersen nam de coachtaak over. Op een zeer slecht veld stond er toch nog best een representatief elftal. Tekenend was gedurende de hele wedstrijd het aantal timingsfouten. Ook in belangrijke duels toonde de tegenstander net even meer doorzettingsvermogen. Al na 3 minuten kon de thuisclub de 1-0 aantekenen. Bij een doorbraak over rechts werd onvoldoende ingegrepen, waarna de voorzet ingetikt werd. Ongetwijfeld had DEV daarna het beste van het spel en er kwamen ook kansen. Dotten van kansen zelfs. Een voorzet van Tim Kas werd door Marijn de Graaf van drie meter overgeschoten. Na een keihard schot afgeweerd door de keeper kon Ron Middelkoop de ideale kans niet verzilveren. Een kopbal van Eddy Caree ging maar net naast. Tot overmaat van ramp kwam er aan de andere kant wel resultaat. Bij een counter over ons linker verdedigingsblok, mocht de rechterspits vanuit een buitenspelpositie doorgaan. 2-0.

In de tweede helft kwam DEV aanvankelijk wat feller uit de startblokken. Er werden ballen eerder veroverd en Tim Kas stoot op de keeper. Bij een volgende aanval gaf Tim Kas vanaf links voor, waarna Romek van Deursen de 2-1 binnenkopte. DEV bleef drukken, maar tot veel echt uitgespeeld grote kansen kwam het niet, mede doordat het veld door de zware regen behoorlijk onbespeelbaar werd. Ballen kwamen niet aan of schoten onverwacht door. Dat gebeurde in de DEV defensie ook. Een doorschietende bal kon niet onderschept worden, waarna de spits prachtig binnen lobde. 3-1.

DEV was daarna even de kluts kwijt. Bij de volgende mistiming kon Mark Sluis een geweldige pegel pareren en even later redde Niek van Schaffelaar op de doellijn. De wedstrijd eindigde met een kans voor Tim Kas, maar ook nu kreeg hij geen loon naar werken. Goed was het om te zien, dat Michael van Beugen na maanden afwezigheid goed inviel en ook het invaldebuut van Tim Werkhoven mocht er wezen.

 

Opstelling DEV:

Doel, Mark Sluis

Achter, Wesley de Jong, Patrick Schrooten, Paul Okkersen, Pieter Hegger ( Kelvin de Haan)

Midden, Eddy Caree, Niek van Schaffelaar, Romek van Deursen (Tim Werkhoven

Voor, Tim Kas, Marijn de Graaf, Ron van Middelkoop ( Michael van Beugen)

Verslag Hugo Langras