• U bent ingelogd als:

Onnodige nederlaag van DEV bij DESTO

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In de uitwedstrijd van afgelopen zaterdag bij DESTO in Utrecht was van goed voetbal geen sprake. De uiteindelijke einduitslag van 2-1 kwam dan ook op het bord door spelhervattingen. Na een aftastend eerste kwartier redde doelman Mark Sluis bij een ingeschoten vrije trap. Kort daarop was het wel raak voor de thuisclub. Een corner daalde neer bij de eerste paal. Daar werd de bal onvoldoende weggewerkt door een verdediger, waarna een DESTO spits het net vond: 1-0.

Twee minuten later was het alweer gelijk door een vrijwel identieke situatie. Paul Okkersen bracht een corner voorbij de tweede paal. Jordy Godee kopte de bal weer voor, waarna Tim Kas beheerst binnenkopte: 1-1. DEV begon wat meer druk te zetten, maar verder dan een paar corners kwam DEV niet. Bij een corner aan de andere kant redde Mark Sluis fraai op een kopbal en teisterde een Utrechter ook nog de lat boven onze keeper. Jordy Godee zag een afstandsschot gestopt door de keeper en een schot van Marijn de Graaf onderging hetzelfde lot.

In de tweede helft kwam Job Demmers in de ploeg voor Pieter Hegger. Deze jongen heeft door zijn snelheid en zijn balvoering zeker potentie. Op tactisch gebied zou hij meer ruimte kunnen maken voor zijn acties door niet te gauw diep te gaan en bijvoorbeeld soms eerst naar de bal toe te komen. Ook Tim Kas werd gewisseld voor Tim Werkhoven. Een waardevolle speler voor de toekomst. Ook aan hem was te zien dat het lezen van een wedstrijd nog geen automatisme is. Na verloop van tijd werd ook Jordy Godee gewisseld voor Stefan Prij. Verdedigend werd dat goed opgelost, maar de prachtige lange trap van Jordy werd dan toch gemist.

Opbouwen van achteruit is natuurlijk nooit verkeerd, maar omdat niet iedereen even vaardig is in de kleine ruimte verdient de lange trap en daarna het winnen van de tweede bal dan toch regelmatig de voorkeur. Dat zien we helaas te weinig. Voor uw verslaggever was deze beschouwing zowat een noodzaak omdat er in die tweede helft vrijwel niets gebeurde. Een paar corners en dat was het. Angst om te verliezen regeerde aan beide kanten. Eén goede kans registreerden we nog voor DESTO.

Kort voor tijd kreeg DESTO een vrije trap op zo’n 25 meter. Daar had DEV er ook al een aantal van gehad. Bij het opstellen van de muur leek de DEV ploeg te lijden aan gezamenlijke doofheid, want de nog niet eens zo moeilijke bal verdween in de rechterbovenhoek terwijl Mark nog bezig scheen met organiseren.

DEV was vervolgens dicht bij de gelijkmaker toen Rick Andeweg ontsnapte aan zijn mandekker. Zijn voorzet werd door de meegekomen DEV spelers net gemist.

Conclusie na deze wedstrijd is dat DEV absoluut potentie heeft. Een tikkie meer met bravoure spelen kan de specifieke vaardigheden van dit team meer tot zijn recht laten komen.

Opstelling DEV

Doel: Mark Sluis

Achter: Eddy Caree, Jordy Godee, 9 Stefan Prij) Patrick Schrooten, Chris Stuy.

Midden: Niek van Schaffelaar, Paul Okkersen, Marijn de Graaf.

Voor: Pieter Hegger (Job Demmers), Tim Kas (Tim Werkhoven), Rick Andeweg.

 

Verslag Hugo Langras