• U bent ingelogd als:

Onnodige en onverdiende nederlaag Valleivogels uit tegen Woudenberg

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Woudenberg, de koploper in de tweede klasse G, deed zijn naam als koploper geen eer aan op sportpark De Grift te Woudenberg. Met het zeer defensieve “voetbal” werd uiteindelijk wel drie punten behaald. Thomas Bruijnzeels zette zijn ploeg in het eerste bedrijf op voorsprong. Nog voor het rustsignaal wist Friso Drewes de stand gelijk te trekken. Via een uitval zorgde invaller Mark Radstaake voor de onverdiende overwinning: 2-1.

Oefenmeester Jeroen Peters kon in vergelijk met de wedstrijd tegen VSCO ’61 geen beroep doen op Mark de Graaf en Sander van Keulen. Thomas Bruijnzeels en Alec Stalman waren hun vervangers.
Bij Valleivogels kon Robert van den Broek, na zijn schorsing, weer deel uitmaken van de basiself. Corwin Broekhuizen moest hierdoor genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Ook Rémon Liefting startte als reservespeler.

Voor een echte derby heb je twee ploegen nodig die het publiek vermaken met inzet, strijd, enthousiasme, beleving en aanvallend voetbal. De meeste ingrediënten waren wel aanwezig, maar het aanvallende voetbal van de thuisploeg was helaas niet aanwezig. Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter de heer J. Klein Ganseij parkeerde de formatie van trainer Peters de bus en lieten voor eigen publiek niet zien om als koploper van de tweede klasse G ook voor de winst te gaan voetballen.

De bezoekers uit Scherpenzeel bevonden voortvarend en na twee minuten kreeg Remco van de Fliert een kopkans na de voorzet van Friso Drewes. De bal verdween in de handen van doelman Daan Rijsemus. Valleivogels was de enige ploeg die vooruit voetbalde en Woudenberg was de ploeg die met een groot deel van het elftal leunde op de verdediging om uiteindelijk toe te slaan vanuit een counter. Die uitval kwam er na 26 minuten. Sven Hardeman kon de bal in eerste instantie nog uit zijn doel houden, maar de terug gekopte bal werd door Thomas Bruijnzeels net langs de goede kant van de paal geschoten: 1-0.

De 34e minuut had de gelijkmaker op het scorebord moeten komen. De vrije trap van Joshua Akerina belandde via Robert van den Broek bij Nick Engelen. Engelen kapte zijn directe tegenstander uit en gaf de bal voor. Jos van Leeuwen kopte de bal over het doel van Daan Rijsemus, waar hij de bal misschien beter voor Friso Drewes had moeten laten die er veel beter voor stond.

Tien minuten later mocht Patrick van de Berkt namens Valleivogels de vrije trap nemen. Het bleek het moment om van de profiteren. Verdediger en aanvoerder Jeffrey de Witte moest na een blessurebehandeling kort langs de zijlijn plaatsnemen. De lange verdediger werd node gemist en Friso Drewes wist de bal achter sluitpost Rijsemus te koppen: 1-1. Het werd nog vervelender voor de ploeg van Jeroen Peters daar De Witte zich in de blessuretijd van de eerste helft geblesseerd moest laten vervangen door Erik de Vries.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer en de formatie van Rob van den Broek rook hun kans om na de gelijkmaker door te drukken. De vrije trap van Patrick van de Berkt in de 48e minuut kwam uiteindelijk bij Ronnie van Essen terecht die een solo inzette tot de achterlijn. De voorzet kwam bij Jimmy de Greef terecht, maar hij kon de bal bij de eerste paal niet goed controleren.

In de 63e minuut werd Rick Staal vervangen door Mark Radstaake. Zes minuten na deze wissel lag de bal plotseling achter keeper Sven Hardeman. Het duel tussen meerdere spelers op het middenveld om de bal werd gewonnen door Woudenberg. Invaller Radstaake werd weggestuurd en alleen voor doelman Hardeman wist hij de bal diagonaal binnen te schieten: 2-1. Met nog een kwartier te voetballen gooide Rob van den Broek alles op de aanval. Spits Jelle Staal kwam voor centrale verdediger Robert van den Broek en Rémon Liefting nam de plek in van Joshua Akerina op het middenveld. Rechtsachter Stefan van den Brink werd ook naar voren gedirigeerd en Ronnie van Essen nam nu de backpositie voor zijn rekening. Het omzetten van het elftal had in de 77e minuut bijna het gewenste resultaat. Patrick van de Berkt gaf de bal mee op Stefan van den Brink die op zijn beurt de bal voor het doel bracht. Invaller Jelle Staal had de gelijkmaker op zijn schoen, maar doelman Rijsemus gooide zich voor de bal en wist zo het doelpunt te voorkomen.

Om nog meer aanvallende aspiraties te hebben, kwam ook Bart van de Vliert voor Stefan van den Brink. Het slotoffensief was voor Valleivogels en Nick Engelen kreeg een vrije kopkans na de vrije trap van Rémon Liefting. De bal vloog naast het vijandelijk doel. In de blessuretijd kreeg Jimmy de Greef ook een goede kans, maar zijn inzet werd van de lijn afgehaald.

Het werd een derby met twee verschillende ploegen. De thuisploeg en koploper Woudenberg koos voor de stijl van zeer defensief verdedigen en hielden vanaf het beginsignaal tien man achter de bal wachtend op een uitval. De bezoekers Valleivogels koos voor de aanvallende en voetballende stijl. Je kan het anti-voetbal noemen of effectief maar na 90 minuten voetballen liepen de voetballers en technische staf van Woudenberg met hun supporters rond met een brede glimlach.

Zaterdag 6 april mag Valleivogels aantreden in de thuiswedstrijd tegen Unicum. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Bree-West en begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer J.A. de Vries.

Woudenberg speelt die zaterdag ook thuis. Tegenstander is Blauw Geel ’55. Scheidsrechter is de heer W. O’Niel.

Geef een reactie