• U bent ingelogd als:

Onnodig verlies voor VV De Meern in Wijchen tegen Woezik: 3-1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zondag 5 maart mocht ons vlaggenschip weer de kunstgraswei in, dit keer was het hoogvlieger Woezik die de tegenstander was. De rit ging daarom voor de 2e keer dit seizoen richting Wijchen, na Alverna is Woezik de 2e club uit dit carnavalsdorp. Bij de ingang van het prachtige complex werden we welkom geheten door één van de vele vrijwilligers van deze mooie club (“Alaaf”) die goed in de slappe was zit getuige de 3 hoog hangende sponsorborden en de prima voorzieningen. Een extra graantje wordt wellicht meegepikt vanuit de entreegelden want € 7 is geen sinecure. Neemt niet weg dat we plaats konden nemen op de prachtige tribune en eerst weer even konden wennen aan de accenten van onze concurrerende supporters. Ik telde toch weer een mannetje of 25 (inclusief 2 dames) die onze oranjehemden een warm hart toedragen. We konden vandaag over een sterke selectie beschikken, immers alleen Bob Verweij was geschorst en Steve Blokland nog steeds geblesseerd. Het goede nieuws is dat Steve over een week of 2 eindelijk de training weer denkt te kunnen hervatten. Hierdoor hadden Rob Zomer en zijn staf een luxeprobleem hetgeen mede ten koste ging van Rick Hauwert die een goede periode met voornamelijk basisplaatsen achter de rug had, maar vandaag Irak Assad en Redouan El Yakoubi centraal achterin voor zich moest dulden. Verder spelen Trevor Mulders en Hakan Yasar op de backposities, wordt het middenveld gevormd door Joris van Rooijen, Anis Ziani en Rick Kruijs en spelen Tom van der Linden, Gokhan Yasar en Kesly den Haag voorin. Een sterke opstelling met veel voetballend vermogen en in combinatie met de goede reeks van 4 gewonnen wedstrijden op rij was het vertrouwen in 3 punten groot. Uiteraard moeten we daarbij als eerste naar onderen blijven kijken, 100% veilig spelen is de topprioriteit, maar stiekem werd toch ook gekeken naar de 2e periode waarop we bij winst nog een kans zouden maken. Dat gold overigens ook voor onze tegenstander Woezik dat al 2 jaar achter elkaar gepromoveerd is en ook dit jaar weer om de prijzen meedoet.

 

Op de voor ons ongebruikelijke tijd van 14.30 uur fluit scheidsrechter Zeeman voor het begin van de wedstrijd. Het eerste deel van de wedstrijd kenmerkt zich door “schaakvoetbal”. Na 5 minuten krijgt Woezik weliswaar een grote kans, maar daar tegenover staan wat speldenprikken van ons middels een schot(je) van Rick Kruijs en een opstomende Redouan die de bal net niet goed voor krijgt. Het is in deze fase aftasten en vooral middenveldvoetbal. Het is uiteindelijk de 28e minuut als Kesly de ban breekt. En hoe…..een werkelijk geniale assist van Gokhan wordt door Kesly in 1 keer vol op zijn pantoffel genomen. De keeper van Woezik is volstrekt kansloos als de bal in het net ploft. Een beetje uit het niets, maar de vreugde is er niet minder om, we staan met 1-0 voor. Vanaf dit moment lijkt er een druk van onze schouders te vallen, we gaan erg goed voetballen. Een paar minuten later tekent Kesly bijna voor de 2-0, maar zijn kopbal kan net gered worden door de keeper. Achterin wordt in deze fase echt helemaal niets weggeven en voorin ontstaan kansjes voor Anis en de wederom mee opgekomen Redouan. Helaas blijft het bij 1-0 en met deze stand gaan we ook rusten.

In de rust zal de technische staf van Woezik ongetwijfeld van leer getrokken zijn, want na de goal van Kesly hadden zij helemaal niets in te brengen. De gemiddelde leeftijd van deze staf is overigens een jaartje of 60, dus er zal standaard wel wat harder gepraat moeten worden in de kleedkamer bij onze tegenstander van vandaag. Neemt niet weg dat beide teams na de rust ongewijzigd uit de kleedkamer komen.

 

Terwijl wij ons plekje nog moeten innemen is gelijk de eerste grootste kans voor Woezik, maar met een uiterste krachtinspanning kan Twan zich strekken en met zijn hand de bal nog net naast tikken. 2 minuten later is het bijna 2-0 als de onzekere keeper van Woezik een bal uit de corner loslaat maar we hier helaas niet van kunnen profiteren. 1 minuut later dan weer een hele grote kans voor Woezik, maar de bal wordt onbeheerst over geschoten terwijl scoren makkelijker leek…..Weer 2 minuten later een prachtige actie van Rick Kruijs. Hij krijgt de bal in de 16 in zijn voeten gespeeld, draait weg van zijn tegenstander, maar helaas kan de keeper zijn schot net over tikken. Het is een boeiend spektakel, mijn telefoon maakt overuren met opnames, maar het blijft 1-0 voor ons. In deze fase slaat de grimmigheid ook een beetje toe in het veld. Er zijn links en rechts opstootjes en de scheidsrechter moet alle zeilen bijzetten om de wedstrijd in de hand te houden. Dit slaat ook een beetje over op de tribune, wij laten ons ook verbaal gelden en met name een vrouwelijke Woezik supporter, ver over de pensioengerechtigde leeftijd, voorziet iedere opmerking van ons van het nodige commentaar. Door het accent was het moeilijk te verstaan, maar ik kreeg toch sterk de indruk dat ze een rookgordijn optrok en Joop Zoutenbier gewoon erg leuk vond.

 

Terug naar de wedstrijd, waar het spektakel doorgaat en Eddy Vorm in de 65e minuut de plaats inneemt van Tom van der Linden en in de 72e minuut Hakan Yasar plaatsmaakt voor Lejon Cats. Vlak daarvoor krijgt Gokhan de grootste kans van de wedstrijd als hij alleen op de keeper van Woezik af kan gaan. In tegenstelling tot wat we van hem gewend zijn schuift hij de bal dit keer langs de verkeerde kant van de paal. Dit had de 2-0 moeten zijn, maar nu blijven we Woezik hoop geven. En dat blijkt ook….bij een aanval van Woezik komt Twan totaal onnodig uit zijn doel en haalt de speler van Woezik in het strafschopgebied neer. Of hij hem echt raakt weet ik niet, maar hij had in ieder geval de schijn tegen en los van een gele kaart geeft scheidsrechter Zeeman Woezik een penalty. Deze wordt onberispelijk ingeschoten door Jos Peltzer waardoor de stand weer gelijk is. Achteraf was dit een voorbode tot de zwartste 10 minuten uit de wedstrijd voor ons, want nog geen minuut na onze aftrap scoort Woezik wederom. Geklungel in onze defensie wordt genadeloos afgestraft door Jesse Vreman en de stand is daarmee 2-1 voor Woezik. We zijn het nu helemaal kwijt, we zijn onzeker, spelen slecht en los van een schot van Irak dat naast gaat hebben we weinig meer in te brengen. In deze fase gebeurt dan ook wat je aan ziet komen, in de 84e minuut countert Woezik naar de 3-1 en wederom is het Jesse Vreman die de goal maakt. We spelen nog even alles of niets als Rick Hauwert Anis Ziani vervangt en Redouan doorgeschoven wordt, maar de tijd is te kort om het tij nog te doen keren. Zo hebben wij een grote kans op de 3-2, maar in de counter had het daarna ook nog 4-1 kunnen worden. En uiteindelijk eindigt de wedstrijd dus in een 3-1 overwinning voor Woezik.

 

De kop in het AD vanochtend was “zuur verlies De Meern” en dat dekt de lading wel. Een heel groot deel van de wedstrijd waren we heer en meester over Woezik, maar 10 zwakke minuten gaven vandaag de doorslag. Hopelijk weer een wijze les voor ons, 95 minuten absolute scherpte is noodzakelijk op dit niveau. Wat het extra zuur maakt is dat een aantal directe concurrenten van ons onderin wel punten haalden vandaag. En dit betekent dat we wederom naar beneden moeten gaan kijken en (directe) handhaving de topprioriteit blijft. Ik blijf er overigens van overtuigd dat dit gaat lukken, daarvoor hebben we teveel kwaliteit in de ploeg. Maar er zal nog wel voor gestreden moeten worden. En dan volgend jaar hopelijk met een vernieuwd team weer aftrappen binnen de hoofdklasse. De contouren van dit nieuwe team worden inmiddels zichtbaar, alleen is het niet aan mij om de lezers hierover te informeren. Wellicht dat er vanuit het bestuur even een update gegeven kan worden aan de supporters die zondag 1 een warm hart toedragen.

 

Volgende week 14 uur wordt het wederom kilometers maken, dan is MSC uit Meppel onze gastheer. Een erg belangrijk potje, want dit is een directe concurrent van ons. Ze staan weliswaar nog 2 punten achter ons, maar hebben ook 2 wedstrijden minder gespeeld.

 

Edwin Ebskamp

 

’28 0-1 Kesly den Haag

‘74  1-1 Jos Peltzer

’75 2-1 Jesse Vreman

’84 3-1 Jesse Vreman

 

De Meern: Twan Verweij, Irak Asad, Redouan El Yakoubi, Hakan Yasar (’72 Lejon Cats), Trevor Mulders, Joris van Rooijen, Rick Kruijs,  Anis Ziani (’85 Rick Hauwert), Kesly den Haag, Gokhan Yasar en Tom van der Linden (’65 Eddy Vorm).

 

De beelden, ook van onze flitsende reporter Edwin: