• U bent ingelogd als:

Onnodig moeizame overwinning Zuidvogels bij VVZ’49 (2-3)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Een uur lang was er geen vuiltje aan de lucht voor Zuidvogels op bezoek bij VVZ’49, voor rust werd er 2x gescoord en vlak na rust nog 1x, wat een comfortabele 0-3 voorsprong betekende voor de Huizer ploeg. Maar binnen 5 minuten kantelde de wedstrijd plotseling door 2 onachtzaamheden in de Huizer defensie en kwam de thuisploeg terug tot 2-3. Verder lieten de Huizers het niet komen en kon er met enige opluchting toch met 3 punten de thuisreis worden aanvaard. Inclusief de 1e periodetitel…

Voorafgaand aan het duel werd er door de bezoekers nog wel even teruggedacht aan de vorige VVZ – Zuidvogels, die eindigde in 1-1 maar voor de Huizers waren dat echt 2 verliespunten toen. Dat moest vandaag maar eens anders.

De thuisploeg startte met een wat behoudende spelopvatting, met een 3-tal bepalende spelers ‘niet aanwezig’ ook enigszins logisch. Zuidvogels werd de bal gegund in de opbouw en ongeveer op de helft van het veld werd het eerste voorzichtig storende werk verricht door de groen-witten. Zuidvogels had hier geen moeite mee, was vooraf al goed ingelicht en bepaalde het spel naar voren toe. In de 5e minuut het eerste waarschuwingsschot door Danny Roozendaal, wat over ging en 10 minuten later was het de opgekomen Michiel Foppen die Steve Promes een schotmogelijkheid bood, keeper Stijn Waals pareerde zijn inzet.
Eén minuut later lag de bal wel in het net bij Stijn Waals, op 20 meter speelde Danny Roozendaal zich vrij en loste een dwarrelbal op de goal van keeper Waals, de bal verdween via zijn handen in de rechterhoek (0-1)

En Zuidvogels ging hierna gewoon door op de ingeslagen weg, het kreeg veel ruimte voor een geduldige opbouw van achteruit en maakte daar ook gebruik van. VVZ’49 moest achteruit en had geluk dat Steve Promes in de 26e minuut na een geslaagde passeeractie van Jaap Jong over rechts de bal met een curve op de paal schoot vanaf 19 meter. Drie minuten later was Stijn Waals de redder op een inzet van Danny Roozendaal, waarna VVZ’49 middels een counter ineens voor de neus van keeper Frank Mol opdook, Yordi Verheijen kopte de voorzet van Sven Kolle net naast.

 

Op dat moment sloop er wat 2-spalt in het team van de thuisploeg, Sven Kolle als bepalende middenvelder van VVZ wilde hoger druk gaan zetten om terug in de wedstrijd te komen, vanaf de bank werd dat idee niet goedgekeurd…

In de 40e minuut nog een mogelijkheid voor Zuidvogels op de 0-2, een afgeslagen corner werd hard teruggebracht in de ‘16’ door Michel de Wit en Tim Horsmeier beroerde de bal nog, Stijn Waals stond echter paraat.

Vlak voor rust werd het alsnog (0-2) voor de bezoekers, een scherp aangesneden corner van Steve Promes werd keurig binnengekopt door weer Danny Roozendaal. De prima fluitende arbiter Shona Shukrula floot daarna voor de rust.

 

Na de thee was Zuidvogels direct bij de les, een flitsende actie van Jaap Jong over rechts bracht de bal bij Steve Promes, zijn inzet werd gekeerd door Waals maar Niels v.d. Zaal tikte de terugspringende bal droog in het doel (0-3). VVZ wankelde op dat moment en Niels v.d. Zaal had 4 minuten later de 0-4 op zijn schoen, maar Waals stopte niet voor het eerst deze middag zijn inzet.

En dan gebeurt het bijzondere in voetbal, de underdog put moet uit het kansen missende Zuidvogels en countert in de 76e minuut over rechts, een te laat uitkomende keeper Mol ziet de inzet van Joël Bade tergend langzaam over de doellijn rollen (1-3). VVZ’49 ruikt kansen naar meer, drie minuten later wordt weer het centrum van de bezoekers verrast en weer is het Joël Bade die doeltreffend aan het eind van de aanval staat (2-3).

Het spel was ineens weer op de wagen, met nog 10 minuten te gaan droomde de thuisploeg inmiddels van een niet meer verwachte gelijkmaker. Zuidvogels herpakte zich echter, wisselde 2 aanvallers voor verse krachten en kreeg weer meer grip op de thuisploeg. Ricardo Tat knalde 3 minuten voor tijd op 14 meter nog hard over het doel van Waals en Michiel Foppen had geen geluk bij een inzet vanaf 20 meter die net naast ging.

Met 3 minuten extra tijd floot mw. Shukrula af en waren de 3 punten toch voor Zuidvogels. Over het geheel genomen wel verdiend. Een half uur later werd duidelijk dat met deze 3-punter Zuidvogels ook de 1e periodetitel in de wacht had gesleept. Weliswaar geen ‘echte’ prijs, maar toch…

Volgende week geen competitievoetbal, Zuidvogels speelt dan in de 1e KO ronde voor de beker in Utrecht tegen DHSC, aanvang: 14.00 uur.