• U bent ingelogd als:

Ongelukkige nederlaag tegen OJC Rosmalen, winst in de beker.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

magr_velsen_uitgl

Een dubbel paas programma waarin Magreb’90 zaterdag aantrad tegen mede degradatie kandidaat OJC Rosmalen. Magreb’90 begon sterk en drong OJC terug op eigen helft, de thuisploeg had veel balbezit maar in die 1e helft waren ondanks dat de kansen op een hand te tellen. Magreb’90 had er welgeteld twee, eenmaal kon Emilio alleen op de doelman af en schoot uit een moeilijke hoek tegen de uitkomende sluitpost van Rosmalen aan en de tweede was er voor Sydney die de bal iets te ver achter hem kreeg om goed af te ronden. Tussen door was er een moment waarin Rosmalen gevaar stichtte maar dit gevaar ontstond door “het polletje van van Breukelen”. Het was die eerste helft veel strijd aan beide kanten maar van goed voetbal was er mede door de staat van de grasmat geen sprake en veel balverlies aan beide zijde veroorzaakte een onrustig spelbeeld vanaf de zijkant bekeken.

De 2e helft daarin tegen was beter en de thuisploeg kreeg diverse mogelijkheden maar wist er zo’n tien minuten na rust maar 1 van te benutten. Jaouad mocht alleen op de uitstekende sluitpost van Rosmalen af en wist uit de rebound de bal goed binnen te schieten. Magreb’90 drong na die 1-0 goed aan maar op wat kleine kansjes na weet het weinig uitgespeelde mogelijkheden te creëren.

Tien minuten voor tijd verzaakte men achterin de bal op te ruimen en OJC strafte dit genadeloos af, in twee stations lag de bal achter Antoine 1-1. Magreb’90 kreeg hierna nog twee grote mogelijkheden om het duel wederom na de hand te zetten maar de dwarsligger en de goede doelman van de Brabanders stonden een voorsprong in de weg.

Zoals zo vaak dit seizoen bleef Magreb’90 in die laatste minuten weer met lege handen achter want in de 90e minuut was het de overigens verder goed leidende scheidrechter die in een ongecontroleerde sliding en een buiteling een strafschop zag die feilloos werd binnen geschoten 1-2. Even leek de thuisploeg nog gelijk te komen maar weer zat het niet mee en zag men de bal van de lijn gehaald. Na de euforie van vorige week nu een enorme teleurstelling na een wedstrijd die men gezien de kansen verhouding absoluut niet had hoeven te verliezen.

Media betreffende dit duel:
Verslag RTV Utrecht
Mageb-speler Mohammed Zouzou praat na met verslaggever Arnold Schenk
Verslag OJC Rosmalen

Kwartfinale beker 2e paasdag 28 maart 2016.
Maandag trad Magreb’90 aan tegen Velsen in de kwartfinale beker. Het was voornamelijk eenrichtings verkeer naar het doel van Velsen waar de overigens goed georganiseerde ploeg maar weinig weg gaf tegen de topklasser Magreb’90. Toch kwamen er een behoorlijk aantal mogelijkheden om de score te openen maar de wind en het niet scherp zijn waren er de oorzaak van dat er niet werd gescoord en er na 90 minuten gewoon 0-0 op het onzichtbare scorebord stond vermeld.

De loterij kon beginnen en ditmaal was het Magreb’90 dat uit de koker rolde door 4 pingels binnen te schieten en het zag eigen doelman Antoine Gounet er twee stoppen. Magreb’90 halve finalist waarin het een oude bekende treft namelijk AFC’34 waar het vorig seizoen nog in het laatste duel hoofdklasse het kampioensfeest mocht vieren. Ditmaal zal het een ander duel worden op sportpark Papendorp voor een plaats in de finale.

Media betreffende dit duel:
Verslag RTV Utrecht
Magreb-speler Rachied Moamedi in gesprek met verslaggever Arnold Schenk
Magreb-doelman Antoine Gournet praat na met verslaggever Arnold Schenk