• U bent ingelogd als:

Ondanks een uitstekende 1e helft geeft Saestum in de 2e helft de wedstrijd uit handen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Saestum zal zeker nog een jaar moeten wachten om de gewenste droom, uitkomen in de 2e klasse, te verwezenlijken.  

Vanmiddag stond de 2e wedstrijd tegen de FC  Abcoude om promotie naar de 2e klasse op het programma.

In de uitwedstrijd had Saestum al laten zien zeker een kans te hebben om deze wedstrijd winnend af te sluiten.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de neutrale leiding van hedenmiddag  golfde het spel van doel naar doel.

Helaas bij de eerste aanval van Saestum moesten we gelijk al een wissel toepassen. Daar gingen de plannen van Maykel Tak. Een week van voorbereiding viel door deze blessure in het water.

Maykel paste meteen zijn opstelling aan waardoor Saestum het even niet zag zitten. Bij een terugspeelbal op onze doelman ging het helemaal fout. Doordat onze sluitpost de bal geheel verkeerd beoordeelde gaf hij de storende spits van de tegenstander de kans de bal geheel vrij in het doel te leggen. Een onnodige 1-0 achterstand. Wat zal de rest van de wedstrijd brengen…?

Even was Saestum de weg kwijt maar al gauw pakten ze de draad weer op waardoor de ploeg uit Abcoude flink onder druk werd gezet.

Maar helaas Saestum vond de sluitpost van de bezoekers op hun pad, met miraculeuze reddingen hield hij zijn doel schoon en als hij de bal niet kon keren stond er wel een verdediger klaar om de bal van de lijn te halen.

De ploeg uit Abcoude kon via de counter nog wel voor wat gevaar zorgen maar echt uitgespeelde kansen kregen zij niet. Deze ploeg moest het echt hebben van dode momenten in de wedstrijd zoals vrije schoppen en verre ingooien. Natuurlijk dat is ook een kwaliteit maar echt oogstrelend NEEN.

Na 45 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Tjong A Hung voor het rustsignaal.

Saestum zal het in de 2e helft wel afmaken was de indruk bij de vele aanwezige supporters.

Maar de 2e helft was nog geen 10 seconden oud of het 2e doelpunt lag al achter Robin. De spits van de tegenstander ging gelijk na de aftrap richting doel en zonder dat ook maar iemand de bal had aangeraakt lobde hij de bal over doelman Robin Akeman .

Een 2-0 achterstand zo snel en wederom keek de ploeg van Maykel Tak op en dacht: “Wat nu…?”.

De bezoekers brachten daarna Saestum snel naar de slachtbank.  Opnieuw kwamen de gevaarlijke momenten via ingooien en de vrije trappen. Echt een kans creëren met goed voetbal zat er bij de bezoekers niet in.

Natuurlijk bleek ook wel dat zij gewend zijn op dit niveau te voetballen. Fysiek en voetbal gogme genoeg bij FC Abcoude.

De 2e klasse was wel heel ver weg voor Saestum. Bij een 5-0 achterstand mocht Anass Akharouid nog de aansluiter maken.  Waarop Fc Abcoude snel antwoordde door er 6-1 van te maken.

Aanvoerder Jeffrey van Maanen zag nog mogeljkheden en scoorde de 6-2 daarna mocht Jordao nog de 6-3 scoren waarna de leidsman voor het einde floot.

Helaas de kans om voor volgend jaar een promotie naar de 2e klasse af te dwingen is helaas niet gelukt.

Na de wedstrijd gaf trainer Maykel Tak zijn ploeg ondanks de teleurgestelde gezichten zijn ploeg de nodige complimenten. Want wie had dat gedacht, na een slechte start toch nog voor promotie te spelen. We mogen trots zijn op ons zelf.

Volgend seizoen nieuwe kansen. De aanwezige Zeist supporters waren maar wat blij dat er volgend jaar weer een derby op het programma zal komen te staan.

2  Hoogte punten voor de ploeg van sportpark Dijnselburg in het verschiet laten we hopen dat er voor de rood witte komend seizoen wederom een kans op promotie inzit dan hebben we het weer goed gedaan.

Iedereen een prettige vakantie toegewenst, bedankt voor de support in het afgelopen seizoen! Op naar het 90 jarig bestaan van onze club want dat gaan we uiteraard ruim vieren, zie voor het programma de site van Saestum. http://www.saestum.nl