• U bent ingelogd als:

Offday Hercules leidt tot terechte nederlaag tegen Oss 20

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules is na de kansloze 0-3 nederlaag tegen OSS’20 serieus in de problemen gekomen. De ploeg van trainer Jochem Twisker zal de komende weken weken veel beter voor de dag moeten komen om weg te geraken bij de degradatiestreep.
Het lijkt wel of op het D-woord een taboe rust binnen de selectie van Hercules. Voor de microfoon van Radio M horen we spelers en trainer steeds zeggen dat er van paniek geen sprake is, dat er nog heel veel wedstrijden te spelen zijn en dat de punten echt wel komen. Degraderen? Welnee. Nu is er natuurlijk niets mis met een optimistische kijk op onze jeugdige selectie en er zijn inderdaad nog veel wedstrijden te spelen, maar enig realisme is wel op zijn plaats. Hercules heeft niet de spelers om straks degradatievoetbal te spelen. Daarvoor is de ploeg te onervaren en mentaal te wisselvallig.  Wie Hercules dit seizoen wekelijks  aan het werk ziet en de feiten en cijfers bekijkt, komt helaas tot de conclusie dat het spel en de resultaten van Hercules geen enkele aanleiding geven om rustig achterover te leunen. Hercules heeft pas één keer dit seizoen twee wedstrijden op een rij gewonnen. Steevast volgt na een overwinning de week erop weer puntverlies. Een goede wedstrijd is geen enkele garantie voor een goed vervolg de week erop. Zo speelde Hercules een week geleden tegen JVC Cuijk de eerste helft voetbal, om je vingers bij af te likken. Een week later zakte het elftal tegen OSS’20 door de ondergrens. Dat het een keer niet loopt en dat een jeugdige selectie groeistuipen vertoont; daar is in te komen. Maar voor het zielloze spel en het gebrek aan stootkracht en beleving , dat Hercules tegen OSS’20 vertoonde, zijn geen excuses. Hercules speelde gisteren als een ploeg voor wie het doek al leek te zijn gevallen.
In de eerste helft kon de schade tegen het veel creatievere OSS nog worden beperkt door compact te verdedigen. Voorin viel er geen één kans of mogelijkheid voor Hercules te noteren.
In het begin van de tweede helft leek er even sprake te zijn van een kentering. We zagen Hercules een paar keer voor het OSS-doel komen, zonder dat het nu direct tot grote kansen leidde. Maar er was weer wat lef in de ploeg gekomen. Totdat OSS na een kwartier weer de regie overnam en eigenlijk uit het niets in de 57ste minuut op voorsprong kwam. Hercules moest daarna in de achtervolging en ging meer risico nemen. Daardoor ontstonden er enorme ruimtes voor de OSS-aanvallers. Uit een van de uitvallen werd op fraaie wijze de 0-2 achter doelman Fons Mulder binnen gepegeld. Het inbrengen van Jeffrey Vlug en Maurits de Baar, die het onder Twisker met invalbeurten moet doen, kon de schade niet meer wegpoetsen. Hercules voetbalde de wedstrijd plichtmatig uit en zag OSS volkomen verdiend nog een derde keer scoren: 0-3.
Na het laatste fluitsignaal en met de tussenstanden op de andere velden, stond Hercules even onder de degradatiestreep. Doordat er bij EVV-HSC’ 21 in de slotfase nog volop werd gescoord en die wedstrijd in een gelijkspel eindigde, wipte Hercules om kwart over vier weer een plaatsje over EVV heen op de stand. Net boven de streep staan we nu. We hebben evenveel punten als EVV dat onder de streep staat, maar twee wedstrijden minder gespeeld.
Zaterdag om 15:00 uur staat de lastige uitwedstrijd tegen titelkandidaat Jong Volendam op het programma. Een ploeg die we thuis versloegen. Een week later komt HBS op bezoek, een tegenstander die net als Hercules tegen degradatie vecht. Het worden cruciale weken voor Hercules.

Geef een reactie