• U bent ingelogd als:

Odysseus’91 legt Jonathan simpel over de knie: 1-4 nederlaag

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bron : Ies Visser


Zaterdag 29 april de thuiswedstrijd tegen het Utrechtse Odysseus’91. Op de golven van heen-en-weer een tegenstander van de groen-witten. De laatste wedstrijd uit tegen het paars en wit van de studenten van Olympos werd het 1-1. Nadien kende de studenten een flow naar boven terwijl Jonathan meer en meer naar beneden moest kijken. Wat zou het worden vandaag. Een vraag die uiteindelijk alleen maar door de 22 man op het veld beantwoord kon worden.

Had coach Koos van Tamelen slapeloze nachten gehad om zijn basisopstelling? Matthijs Visser was weer terug na een schorsing en ook anderen konden na een weekje rust weer schitteren in het groen en wit.

De start van de wedstrijd was ronduit teleurstellend voor Jonathan. Teleurstellend was feitelijk niet het goede woord. Slecht en nog eens slecht was meer op zijn plaats. De eerste 20 minuten was appeltje-eitje voor de paars-witte gasten  geconcentreerd rond de Uithof. En dat betaalde zich al snel uit. Met de regelmaat van de klok werd de Jonathandefensie in verlegenheid gebracht met snelle counters en dat betekende al in de 40e minuut van de 1e helft een 0-4 achterstand. Op zich niet geflatteerd, maar in de minuten daarvoor kreeg Jonathan toch hele goede mogelijkheden om de achterstand te verkleinen. Dat gebeurde niet en het scorebord kleurde dus paars met een 0-4 achterstand. Toch een speldenprik vlak voor de rust. Matthijs Visser bediende Koen van Harskamp op maat en dat betekende 1-4.

Met die stand gingen de ploegen op zoek naar de thee.

Na rust een wedstrijd om des keizers baard. Jonathan wilde wel maar kon niet en omgekeerd het zelfde. Er deden zich nauwelijks nog mogelijkheden voor en Odysseus’91 speelde de wedstrijd vakkundig uit.

Dissonant aan het eind van de wedstrijd was de gele kaart voor Baan Bayer. De verder vlekkeloos fluitende arbiter Haringsma uit Amersfoort toverde uit het niets Daan een kaart voor zijn neus en dat betekent rust volgende week voor Daan.

Meer viel er over die 2e helft niet te melden. Jammer, maar wel het feit dat het ijs voor Jonathan dit seizoen  te dun is. Resten er nog twee wedstrijden. Eerst komende zaterdag uit tegen DEV Doorn dat in de eerste wedstrijd Jonathan volledig verraste maar nog naar adem hapt om degradatie te voorkomen. Reden genoeg om revanche in het achterhoofd te hebben. Op sportpark Tuilland wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling Jonathan:
Robert van der Harten,  Daan Bayer, Lennart van Dijk, Dominique Drost, Bart Rijnja, Micha Onderstal (Pieter Naeff), Jako den Uyl (Michael Bruggeman), Stephan de Bree, Matthijs Visser (Arno de Kruijf), Koen van Harskamp, Carel van Waesberghe

Assistent scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode
Man of the match: Lennart van Dijk

Tekst: Ies Visser
Foto’s: Suresh Chadda

veel meer foto’s: http://jalbum.net/nl/browse/user/album/1798622