• U bent ingelogd als:

Odysseus ‘91-Lopik

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In een troosteloze ambiance ging Lopik in de laatste competitiewedstrijd van 2016 onderuit tegen het studententeam uit Utrecht.

Na een afwijkende ontvangst en de grote afstand van de kleedkamer tot het veld Lopik begon de wedstrijd uiteindelijk toch nog op tijd. Het was een grijze, natte en donkere middag waarin de laatste wedstrijd voor de winterstop werd afgewerkt. Toch stond er voor Lopik nog al wat op het spel, bij winst zou het Odysseus zelfs overstijgen en lag een tweede plaats (na eventueel verlies van Jonathan) zelfs in het verschiet. Achteraf bleek Jonathan zelfs te hebben verloren maar Lopik bleek vanmiddag niet bij machte om de 0-1 voorsprong die in de rust op het scorebord stond, vast te houden en verloor in de laatste minuut alsnog van Odysseus met 2-1.

In de 8e minuut van de wedstrijd kreeg Lopik de eerste kans van de wedstrijd, maar de steekbal op Jonathan Werrie kreeg geen goed vervolg. Daarna kreeg de thuisploeg in de 14e minuut de kans om de score te openen. Spits Fabian Polman werd diep gestuurd maar zijn harde schot werd bekwaam gekeerd door Joey Broekhuizen. Behalve een fraai afstandschot in de 27e minuut – na een afvallende bal – door Bas Landman die net naast de verkeerde kant van de paal verdween, was het eerste half uur weinig enerverend te noemen. In de 36e minuut werd de mee opgekomen Jordy van den Berg aan de rechterkant fraai aangespeeld, zijn lage voorzet werd door een verdediger van Odysseus gemist maar niet door Davy Boon, de spits van Lopik nam de bal aan en schoot de bal onberispelijk achter keeper Van Kollenburg, 0-1. In de 39e minuut zag de sterk spelende Sven Berenschot zijn harde schot over het Lopikdoel verdwijnen en bleef deze gelijkopgaande eerste helft steken op de magere voorsprong van Lopik. Na de rust schakelde de thuisploeg echter een tandje bij en werd Lopik direct naar achteren gedrongen. De fysiek sterke voorhoedespelers van de thuisploeg, maar ook de ingevallen Boudewijn Pastoor aan de linkerflank, maakten het de Lopik zeer moeilijk. In de 56e minuut werd een doelpunt van de thuisploeg terecht afgekeurd doordat scheidsrechter Tol goed stond opgesteld en een daaraan voorafgaande overtreding had geconstateerd. In de 68e minuut kwam Odysseus toch langszij. Een diepe bal viel over de verdediging van Lopik en keeper Broekhuizen snelde het doel uit en voorkwam de vrije doortocht van de doorgebroken spits. Echter besliste scheidsrechter Tol dat hierbij een overtreding werd gemaakt – die volgens de scheidsrechter net in het strafschopgebied werd ingezet- en hiervoor dus een penalty toekende. Na de gebruikelijke discussies die daarop volgden schoot Casper van der Woude de bal onhoudbaar langs keeper Broekhuizen en stonden de ploegen weer op gelijke hoogte. Lange tijd leek het Lopik te gaan lukken om een punt over te houden aan deze uitwedstrijd, maar het stond wel met de rug tegen de muur. In de laatste minuut van de wedstrijd bleek spits Polman heel weinig tijd nodig te hebben om de scoren, hij ontving de bal tussen een kluwe van spelers en schoot met een korte beweging de 2-1 binnen. In de laatste aanval van de wedstrijd had Lopik zelfs nog kans om op gelijke hoogte te komen maar Davy Boon zag zijn schot voorlangs en naast het doel verdwijnen. Hierdoor sluit Lopik, als debutant in de derde klasse, de eerste seizoenshelft af op een knappe vierde positie. Volgende week reist Lopik voor de bekerwedstrijd af naar zondag tweedeklasser Z.A.P. te Breezand.

Opstelling Lopik: Joey Broekhuizen, Jordy van den Berg, Mark Broekhuizen, Dave van de Akker, Tom Grootendorst, Jacco Borst, Floor Manschot, Bas Landman, Davy Boon, Ardy de With (75e Matrix Tuls), Jonathan Werrie.