• U bent ingelogd als:

O.S.V. NiTa – FC Breukelen (0 – 4)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Foto´s Nico van Stroe

Afgelopen dinsdag stond voor het eerst in de geschiedenis de derby tussen NiTa en Breukelen op het programma. Waar iedereen hoopten op stralend weer voor dit mooie affiche, kregen we troosteloze omstandigheden met onophoudelijke regen. Dit mocht de pret niet drukken en veel supporters hadden toch de moeite genomen om – met paraplu – de wedstrijd te komen aanschouwen.

Zoals vaak in een derby, spelen er andere krachten een rol dan het voetbal… zelf. Het niveau was dan ook niet om over naar huis te schrijven. Maar juist dan is het belangrijk om niet de ‘koppies’ te laten hangen en proberen er het beste van te maken. Al snel kwam FC Breukelen op voorsprong door middel van een makkelijk gegeven penalty. Micheal Mensah ging zonder twijfel achter de bal staan en zette Breukelen op een 0 – 1 voorsprong. Daarna probeerden de mannen van FC Breukelen de voorsprong uit te breiden, maar door gebrek aan scherpte voor de goal was 0 – 1 ook de ruststand.

De tweede helft kwam Breukelen met een bijna compleet nieuw elftal voor de dag. Alleen Roy Hom en Deen van Embriqs kwamen nog terug uit de kleedkamer. De invallers: Nick Turksma, Jason Dasburg, Ike Nanka Bruce, Zaid El Jaoulli, Tom Kalkhuis, Jesse van Riet, Jantijn Augustin, Nino Scheenhart en Mark Simons.

Voor NiTa was het de eerste wedstrijd na de winterstop en de mannen uit Nieuwer ter Aa hadden het de tweede helft wat zwaarder. Hierdoor kwam Breukelen iets meer aan voetballen toe en waren er enkele mogelijkheden. De ban werd gebroken door Deen van Embricqs, die de bal snoeihard langs de keeper in de korte hoek schoot. Daarna pakte ook Mark Simons zijn aandeel in de zege door de 0 – 3 op zijn naam te zetten, na een goed uitgespeelde aanval. Het slotakkoord was voor Tom Kalkhuis. Tom legde aan voor een vrije trap op een mooie plek en benutte deze mogelijkheid dan ook. Net onder de lat schoot hij de 0 – 4 binnen en bepaalde hiermee de eindstand.

Al met al tekent FC Breukelen voor de vierde overwinning op rij en houdt hiermee de zegenreeks in stand. Zaterdag de laatste oefenwedstrijd voor de start van de Vechtstreekcup: WV-HEDW komt op bezoek op Sportpark Broekdijk Oost.