• U bent ingelogd als:

Nu JVC Cuijk aan de zegekar van De Meern: 3-1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het was zo’n zondag waar keuzes gemaakt moesten worden….Popquiz in de Azotod, FC Utrecht dat thuis speelt, Oktoberfest in Vleuten en ons vlaggenschip wat thuis moest aantreden tegen JVC Cuijk. Lastig, lastig….voor mij wel in ieder geval. Uiteindelijk het compromis gevonden in een helftje het eerste en daarna op het fietsje naar Het Dorpsplein in Vleuten. Consequentie was wel dat ik een uur voor paal liep in mijn lederhose bij de VV, maar ik had gelukkig een lotgenoot. Kan mij niet herinneren dat er zoveel foto’s van mij gemaakt zijn……De tribune was redelijk gevuld en ondanks de harde wind was het nog best aardig weer. Maar ook wel frisjes, ik had gelukkig mijn lange wollen sokken aan vandaag….. Deze dag waren wij gastheer van JVC Cuijk, een club uit het Brabantse land onder de rook van Nijmegen (dat dan weer in Gelderland ligt….). Een grote club met een rijke historie die terug gaat naar de oprichtingsdatum van 1931. Een club ook waar nog wel eens met jasjes gegooid werd toen Hans Kraay jr. hier trainer was. En een club die er wat beter voor stond dan wij, maar vorige week een pijnlijk verlies moest slikken door thuis met 3-0 te verliezen van OFC. Met 16 punten uit 9 wedstrijden stonden zij op de 6e plaats waar wij genoegen moesten nemen met 8 punten. Echter, wij waren in de winning mood……de laatste weken zijn wij uitstekend op dreef en maken grote stappen in ons spel en in het binnenslepen van de broodnodige punten. Het vertrouwen was dan ook groot voor de wedstrijd. Onze opstelling ten opzichte van de afgelopen weken was op 1 plaats gewijzigd, Tobias Elmensdorp nam de plaats in van Rychto Lawalata rechts achterin.

 

Traditie getrouw is de opkomst van beide teams altijd leuk. Een vlaggenparade van jeugdspelers onder begeleiding van opzwepende muziek. Maar vandaag zat er letterlijk wat ruis op de lijn, je hoorde de boxen, maar veel geluid kwam er niet uit. Zeker geen muziek in ieder geval….En dan lees ik vandaag in het AD dat het bestuur na 12 jaar besloten heeft om de boxen dicht te laten ivm de nieuwe bewoners die daar hun woning hebben betrokken. Het moet toch niet gekker worden, het is prima om een goede verstandhouding met de buurt na te streven, maar volgens mij wisten al deze mensen dat ze een huis kochten bij een voetbalclub in de buurt. Moeten we er straks ook rekening mee houden dat we niet te hard juichen? En mag de scheidsrechter straks ook niet meer hard op zijn fluit blazen? Nog even en het kunstgras moet straks ook geluiddempend zijn……Heel snel terugdraaien deze maatregel zou ik zeggen, 1 keer per 2 weken een paar minuten….waar hebben we het over. Maar terug naar het voetbal, want daar komen we uiteindelijk voor. Het 2e had in de ochtend al het goede voorbeeld gegeven door met 4-0 te winnen. Ook zij draaien de laatste weken uitstekend, leuk hoe dit team onder leiding van Gerard van Rooijen nu iedere week punten pakt en inmiddels op de 4e plaats staat in de 1e klasse B.

 

Om 14.00 uur fluit scheidsrechter Van der Werff voor het begin van de wedstrijd. Hij wordt vandaag o.a. geassisteerd door mevrouw B.H.P. Bussum-Scheffers, als we ons daar maar niet door laten afleiden…..De wind waait hard over ons hoofdveld en dat blijkt best lastig voetballen. Het eerste wapenfeit komt van ons over de rechterkant. Een hele mooie actie van Steve Blokland, maar helaas is zijn voorzet onder de maat. Na 10 minuten dan een goede actie van Fathi Ben Ahmed, hij zet goed door en kan alleen richting keeper. Echter, een verdediger weet hem nog net te hinderen waardoor zijn schot over het doel van JVC gaat. JVC stelt daar met name verre ingooien tegenover die voor ons doel worden geslingerd. Met hun luchtmacht zorgt dit toch wel voor dreiging. En dan in de 19e minuut is het raak voor ons. Het begint met een mooie actie van Kesly den Haag, de bal belandt bij Tobias Elmensdorp die deze voorzet. En deze bal wordt uitstekend afgerond door Zakaria El Bennay en zo staan we aan de leiding.

 

Kort daarna weer een mooie actie van Kesly den Haag, maar de bal komt uit voor zijn chocoladebeen en aangezien Kesly nu niet bepaald tweebenig is kan de keeper het slappe rolletje eenvoudig onschadelijk maken. Even later weer een prachtige aanval van ons, helaas gaat het schot van Steve Blokland over het doel. Steve speelde vandaag een geweldige wedstrijd. Ik vind dat zijn handelingssnelheid nog wel eens omhoog kan, maar vandaag speelde hij een puike partij, werken als een paard en sterk aan de bal. Het eerste half uur is duidelijk voor ons, maar dan draait de wedstrijd een beetje en wordt JVC Cuijk sterker. Met name Joey Swanink heeft moeite met het wegtrappen van de bal vanwege de harde wind (tegen) en we krijgen de ballen steeds moeilijker weg. Ook de verre ingooien van JVC vormen een steeds groter gevaar. We strijden echter voor iedere bal, met name onze kleine mannen op het middenveld Anis Ziani en Steve Blokland vechten als leeuwen. Ze spelen beide wel op het randje, dus niet verwonderlijk dat beide spelers deze wedstrijd tegen een gele kaart aanlopen. Maar in deze fase is het wachten op de tegengoal, en die valt ook. In de 40e minuut laat Tobias Elmensdorp zich foppen door een steekpass waardoor zijn tegenstander naar de achterlijn kan komen en voor kan zetten. Jay van Boxtel maakt de bal goed af en zo is JVC op gelijke hoogte gekomen. En met deze stand gaan we rusten.

 

In de 2e helft geen wijzigingen, dit keer wind mee voor ons. Maar we komen niet goed uit de kleedkamer…gek is dat toch, want dit is vrijwel iedere week zo. Het zal toch niet aan de thee liggen…..feit is dat JVC na rust de betere ploeg is en feller uit de startblokken komt. Kort na rust houdt een geweldige redding van Joey Swanink ons op de been. Daarna vallen er nog een aantal kansen en corners te noteren en is het wachten op de voorsprong voor JVC Cuijk. In de 60e minuut dan een spaarzame uitval van ons, maar Zakaria weet deze niet af te maken. Maar net zoals als de afgelopen weken weten we ons na een minuut of 20 eindelijk onder de druk uit te voetballen en gaan we ook weer kansen creëren. Eerst is het Zakaria die over kopt en daarna een prachtige actie van Kesly die hij helaas net naast schiet. Ook krijgen we inmiddels een aantal corners en zijn we weer de bovenliggende partij. Er is uiteindelijk een eigen doelpunt van Jorrit Ritzen voor nodig in de 70e minuut die ons de voorsprong brengt. Hierna is het de doelman van JVC Cuijk die hen op de been houdt. Eerst wordt een prachtige actie van Kesly door hem onschadelijk gemaakt, daarna redt hij een poging van Zakaria die 1 op 1 met hem komt. JVC Cuijk gaat met een dubbele wissel alles of niets spelen en heel even staan we weer onder druk. En uiteindelijk maakt Kesly in de 88e minuut aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 te scoren. En zo is ook deze overwinning een feit en binden we ook JVC Cuijk aan onze zegekar.

 

We staan inmiddels op 11 punten uit 10 wedstrijden en hebben de aansluiting met de middenmoot gevonden. We hebben 4 ploegen onder ons waarvan Jong De Graafschap het meest dichtbij staat op 4 punten achterstand. Dat hadden we een week of 5 geleden niet kunnen bedenken, hulde aan de jongens! En dan a.s. zondag…..na het afhaken van Magreb op de zondagafdeling de enige echte derby die er nog over is. We spelen dan om 14.00 uur uit tegen Hercules op Voordorp. Een prachtig affiche, want Hercules toont zich al een aantal seizoenen een waardige 3e divisie/topklasse ploeg. Iets dat wij nog moeten waarmaken. Maar in deze vorm zijn we tot veel in staat, dus ik kijk uit naar deze pot!

 

Edwin Ebskamp

 

’19 1-0 Zakaria El Bennay

’40 1-1 Jay van Boxtel

’70 2-1 Jorrit Ritzen (eigen doelpunt)

’88 3-1 Kesly den Haag

 

De Meern: Joey Swanink, Tobias Elmensdorp, Lejon Cats, Steve Blokland,  Mark den Hartogh, Lennard van den Brink, Anis Ziani, Tom Waltman, Fathi Ben Ahmed (’75 Giovanni Nicolaas) , Kesly den Haag, Zakaria El Bennay