• U bent ingelogd als:

Noord, Zuid, Oost of West?: NiTA is in de derby het best!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Derby: een wedstrijd tussen twee clubs uit dezelfde stad, of uit dezelfde regio. Een derby is altijd een wedstrijd op zich. De ranglijst doet er niet toe, de eer…. Dat is wat telt! Op Nitanello streden NiTA en Kockengen om de Poldercup. De wedstrijd was matig, het weer redelijk, maar de overwinning…. Die smaakte heerlijk! 

Derby’s duren langer dan 90 minuten. Er wordt al wekenlang naar uitgekeken en naar toe geleefd. Termen als ‘wespen’ en ‘kiwi’s’ zijn in die weken veelvuldig te horen. In Kockengen maakte men zich zorgen over ‘waar het accent bij NiTA zou liggen’, in Nieuwer Ter Aa werd er zorgvuldig nagedacht over sfeeracties om de derbyvreugde te verhogen.

Voor de gelegenheid hadden wat nachtelijke wespen uit Kockengen de plaatsnaamborden van Nieuwer Ter Aa veranderd in Breukelen-Zuid. Vanaf dat moment werd er op Nitanello ernstig getwijfeld aan het richtingsgevoel van onze buren. Als we vanaf Breukelen naar het zuiden gaan, komen we toch echt in de buurt van Maarssen(broek) uit….

Gelukkig wisten de spelers en supporters wel de juiste weg naar Nieuwer Ter Aa te vinden, zodat niets een lekkere pot voetbal in de weg stond! Ter verhoging van de feestvreugde trekken er om even over half 3 groen-witte rookwolken over het prachtige kunstgrasveld. Speciaal voor de Kockenezen waait een Noordwesten wind de rookwolken met een flinke vaart in de richting van het zuiden!

Dan is het klaar met alle praat vooraf. De bal gaat rollen en de mannen mogen het op het veld laten zien. Zoals verwacht gunt Kockengen NiTA de bal en probeert het er soms met een snelle counter uit te komen. Helaas voor Kockengen ontbreekt de angel in de aanval. Michel Zeldenrijk moet vanmiddag geblesseerd toekijken hoe zijn ploeggenoten het er vanaf brengen. Ook hij ziet dat Kockengen er in de eerste helft niet een keer in slaagt om serieus in de buurt bij het doel van Remco Vossestein te komen. (Dit zou overigens ook te maken kunnen hebben met het eerder genoemde ontbrekende richtingsgevoel…)

NiTA heeft veel balbezit, maar creëert niet heel veel kansen. Wilbert van Zutphen pakt knap een kopbal van Job van Rijn en verschillende veelbelovende aanvallen stranden in het zicht van de haven. Net voor rust komt NiTA dan toch op een verdiende 1-0 voorsprong. Job van Rijn kopt de bal snoeihard op de lat, waarna Nino Raaff aan Job laat zien hoe je een bal onder de lat door kopt: 1-0!

Na de rust zien we een zelfde spelbeeld. Remco Vossestein krijgt nu wel wat ballen die hij moet vangen. Of dit met een verbeterd richtingsgevoel van Kockengen te maken heeft is niet helemaal duidelijk. Kockengen krijgt in ieder geval duidelijk hulp van de wind in de rug, die vele lange ballen in de handen van Remco Vossestein brengt.

Na een kwartier spelen in de tweede helft gooit Job van Rijn de wedstrijd in het slot. Hij rondt een mooie aanval beheerst af. Daarna zien we nog wat mogelijkheden, maar echt spannend wordt het niet meer in Nieuwer Ter Aa. NiTA hoeft niet meer en Kockengen is van goede wil, maar weet de juiste richting vanmiddag niet te vinden.

Zo eindigt de derby in een 2-0 overwinning voor de ploeg van Leon Nieuwhoff. De kantine stroomt vol en het zal nog heel lang duren voordat de wespen weer naar Kockengen vertrekken, of zouden ze de weg terug niet meer geweten hebben….

Zonder gekheid, mooi dat het zo kan! Samen met je buren; Humor, strijd & gezelligheid!!

Bekijk hier de foto’s van deze wedstrijd.