• U bent ingelogd als:

NiTA kan geen vuist maken tegen Loosdrecht

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Jorrit kopt een corner op de lat in de openingsfase van de wedstrijd.

Het draait in voetbal om doelpunten. Niet om balbezit of inspanning. Op basis van de laatste 2 punten had NITA een punt verdiend. Maar het gaat om de doelpunten en daarom nam Loosdrecht de 3 punten mee van Nitanello.

Als scheidsrechter Nefkens om even over half 3 de bal voor het eerst laat rollen, gaan de toeschouwers er nog maar eens goed voor staan. Er staat wat op het spel vandaag. Koploper Loosdrecht is op bezoek in Nieuwer Ter Aa. Het gat met de thuisploeg bedraagt 8 punten. Winst is dus het enige dat telt voor NiTA. Voor Loosdrecht betekent winnen vandaag het definitief uitschakelen van een van de concurrenten voor het kampioenschap. De spanning is voelbaar.

De wedstrijd is nog maar 3 minuten onderweg als Jorrit Verkerk vanuit een corner de bal op de lat kopt. Het publiek veert op, maar de brilstand blijft nog even op het scorebord staan. Nog even ja…. Een minuut later is het wel raak. Helaas voor iedereen die NiTA een warm hart toedraagt is het bij de eerste de beste serieuze aanval van Loosdrecht direct raak. Wat Loosdrecht in de thuiswedstrijd tegen NiTA niet lukte, lukt nu binnen 5 minuten. Het weet te scoren en NiTA komt op een 0-1 achterstand. Loosdrecht heeft duidelijk geleerd van de eerder in het seizoen gespeelde wedstrijd. Het speelt niet het mooiste voetbal, maar de organisatie klopt. NiTA mag de bal hebben, maar weet niet echt dreigend te worden. Dion Kooij is uit (opnieuw) een corner nog het dichtst bij de gelijkmaker, zijn kopbal gaat net voorlangs.

In de tweede helft zien we een zelfde spelbeeld. NiTA mag de bal hebben, krijgt wat mogelijkheden, maar de 0-1 score blijft op het bord staan. Hoe verder de klok weg tikt, hoe meer risico’s NiTA gaat nemen. Henk Koekoek wordt ingebracht en achterin wordt de boel een op een gezet. Dit levert ruimte op voor Loosdrecht, maar Remco Vossestein weet de aanvallers van Loosdrecht van het scoren af te houden. Tot 5 minuten voor tijd. Dan is ook hij kansloos en is de opluchting bij Loosdrecht groot als de 0-2 eindstand op het scorebord komt te staan.

Geen grootse wedstrijd. Een zakelijk Loosdrecht en een NITA dat ondanks de prima inzet niet echt een vuist kon maken. In de strijd om het kampioenschap lijkt NiTA nu definitief afgehaakt, maar met een periodetitel op zak mag de promovendus heel tevreden zijn!