• U bent ingelogd als:

NiTA en Odysseus ’91 in evenwicht

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

NiTA is de finale van de nacompetitie begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Odysseus ’91. Onder warme omstandigheden was NiTA degene die daar na 90 minuten voetballen het best mee kon leven!

Vele supporters hadden de weg naar Nitanello gevonden. Het mooie weer en de wetenschap dat het om een finale ging, speelden hier ongetwijfeld een belangrijke rol bij. Voor de mensen die thuis gebleven waren/ blijven moesten was voor vanmiddag ook een perfecte oplossing geregeld. Radio M deed in de persoon van Arnold Schenk live verslag van de wedstrijd.

Het is even aftasten, maar al gauw worden de eerste speldenprikjes uitgedeeld. Jorrit Verkerk lijkt de bal binnen te werken, maar een van de spelers van Odysseus ’91 kan op de lijn redding brengen. Even later is het een kopbal van Odysseus ’91 die iets te hoog gemikt wordt. Het balbezit is voor NiTA, maar een van de grootste mogelijkheden uit de eerste helft is toch voor Odysseus ’91. Er gaat een foutje van NiTA aan vooraf en gelukkig is de speler van Odysseus ’91 zo vriendelijk om het cadeautje niet uit te pakken, maar de bal huizenhoog over te schieten! Even later is het Remco Vossestein die goed zijn doel uitkomt en knap redding brengt.

NiTA is voetballend de eerste helft de bovenliggende partij en weet dat ook vlak voor rust in de score uit te drukken. Een vrije trap van Sven Hensbergen belandt keihard op de lat. Mike Fokker is er als de kippen bij om de bal alsnog tussen de palen te werken 1-0! Direct daarna is het rust, een beter moment om te scoren is er eigenlijk niet.

De tweede helft is tien minuten oud als het publiek opveert. Jorrit Verkerk probeert het van afstand, maar helaas wordt het schot (zei het met enige moeite) verwerkt tot corner. In de 60e minuut weet Odysseus ’91 op gelijke hoogte te komen. Het krijgt wellicht een beetje hulp van de wind, maar het is een corner die heerlijk in één keer binnen(w)(dr)aait.

De score is dus weer in evenwicht en langzaamaan begint de warmte zijn tol te eisen. Met name het laatste kwartier is voor Odysseus ’91. Veel meer dan tegenhouden kan NiTA het laatste kwartier niet meer, maar daar slaagt het (met wat kunst en vliegwerk) wel in!

Zo eindigt de eerste wedstrijd tegen Odysseus ’91 in een 1-1 gelijkspel. Volgende week zaterdag gaan de twee ploegen uitmaken wie er volgend jaar in de 2e klasse uit mag komen. De return wordt gespeeld bij DHSC en begint om 14.30u