• U bent ingelogd als:

Nino Scheenhart, kind van Fc Breukelen

Geplaatst in Clubnieuws

 

 

 

 

 

De 21 jarige Nino Scheenhart is dit seizoen een vaste waarde in de selectie van Fc Breukelen 1.Was hij voor de winterstop nog niet zeker van een vaste plek, na de winterstop is hij niet meer weg te denken uit de basis, Als verdedigende middenvelder lijkt hij zijn plek gevonden te hebben.

Trainer Frans Schuitemaker is bijzonder tevreden over de prestaties van de jongeling. ,, Nino heeft zijn kans gepakt, die laat zich niet meer uit het elftal spelen, aldus de sinds 1 januari 2017 bij Fc Breukelen werkzame trainer. ‘’

Voormalig Trainer Cor Ten Bosch was het laatste seizoen erg happy met de ontwikkelingen van Nino. ,,Een echt talent, hij heeft niet voor niks lang bij Ajax in de jeugdopleiding gespeeld. Moest vorig seizoen wel nog wat wennen, met name fysiek en handelingssnelheid. Ziet het spel wel en heeft een goede trap. Gaat in de toekomst de aanvoerder van Fc Breukelen worden en dan denk ik aan zeker 15 jaar.’’

 

Mijn vader was zo fanatiek

Nino begon net zoals onder andere zijn opa Ted, oom Marcel en vader Ronald bij Nijenrodes met voetballen. ,,Ik ben in de F’jes begonnen, mijn vader was mijn trainer. Heb veel van hem opgestoken. Hij was superfanatiek voor mijn teamgenoten maar bij mij leek het net dat hij er nog een extra schepje bovenop gooide. Mijn vader heeft met Fc Utrecht nog in de eredivisie gespeeld, hij heeft er dus wel enig verstand van. Mijn opa Ted was ook jarenlang jeugdtrainer bij Nijenrodes.

Na de F’jes bij Nijenrodes heb ik vervolgens in de jeugdopleiding bij Ajax ( E/D), Fc Haarlem (C 2) en Vitesse(C1) gespeeld. Mijn vader bracht me naar Ajax. Later bij Haarlem werd ik opgehaald met een busje en bij Vitesse ging ik dagelijks met de trein van Breukelen naar station Driebergen. In Driebergen stond een busje van Vitesse op me te wachten. Ik zat overdag ook nog op school bij Vitesse. Zware dagen waren dat.  Ik heb er wel een hoop aan gehad, veel opgestoken van de trainers.

Middenvelder met de punt naar achteren

Ik wil graag als middenvelder spelen, in een 4-3-3 systeem met de punt naar achteren. Onze nieuwe trainer ziet dat gelukkig ook zo. Ik heb een goede lange trap, ben snel en ook sterk in de duels. Omdat ik me fysiek nog verder wil ontwikkelen volg ik lessen bij sportschool Richard van Asdonck. Ik doe er alles aan om te slagen als voetballer. Wie weet lukt het me ook nog om, net zoals mijn vader, profvoetballer te worden. 

 

Vol vertrouwen

We hebben een leuke groep, veel jongens uit mijn A-junioren tijd zitten nu ook in de selectie zoals Nick Turksma, Jantijn Augustin, Jesse van Riet, Hans Kabalt en Dave Hensbergen. Nog even en we voetballen allemaal in Fc Breukelen 1, zeker weten.

Mijn vader is na de winterstop ook betrokken bij Fc Breukelen 1. Geen probleem hoor, ik ken zijn mening nu zo langzamerhand wel. Als ik slecht of goed gespeeld heb zal hij dat bij het ontbijt altijd zeggen en aangeven hoe ik nog beter kan gaan spelen.

We hebben als selectie er alle vertrouwen in dat we snel wedstrijden gaan winnen. Echt, we gaan minimaal voor plek 10, dan hoeven we geen nacompetitie om behoud te spelen.’’

Gert van Es