• U bent ingelogd als:

Nieuwland – FC Delta Sports, als het vuur gedoofd is

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Uitslag: 3-1

Op de terugweg uit Amersfoort hoor ik dit lied van ACDA en de Munnik en denk ja, zo is het. Sinds het gelijke spel tegen Aalsmeer, waar winst nodig was, gaat de boel in glijvlucht voor S1 naar beneden. Het is als Delta-man niet wat je hoopt, niet wat je spelers en trainer gunt na zo’n spannend seizoen. Als troost: het is wel zéér voorspelbaar. Er zijn vele voorbeelden in het verleden te noemen.

Slecht wordt er niet eens gevoetbald. Nieuwland, dat punten moet halen om de nacompetitie te ontlopen, beperkt zich tot verdedigen en rekent op een snelle counter. Delta zoekt de aanval en komt zo na een kleine 10 minuten op voorsprong door een goede pass op Lennart die de bal langs de keeper schuift 0-1. Het ontbreken van de ultieme wil om te winnen (wat staat er eigenlijk nog op het spel?), bijbehorend concentratieverlies en te nonchalant spelen, wat kan het anders zijn, maken dat Delta kansen gaat weggeven. De drie doelpunten van Nieuwland in het vervolg van de wedstrijd komen eigenlijk allemaal zo tot stand. Te zacht terugkoppen, mannetje laten lopen, als laatste man bal weggeven… Het is allemaal vragen om moeilijkheden.

Uiteindelijk een teleurstellende nederlaag om van te leren en sterker van te worden. Volgende week in de laatste thuiswedstrijd de kans om het al te laten zien aan een, na 6 succesvolle seizoenen als trainer afscheid nemende Rens van Dinter, sponsoren en trouwe supporters.

Volgende week zaterdag 14-5-2016 de thuiswedstrijd tegen Scherpenzeel, aanvang 14.30 uur.

Opstelling: Stan Wennekes, Thymen Doeleman, Lennart vd Brink, Remco Helms (c), Domenique Pellegrom, Tamer Uger, Berend Bram Heinen, Lennart Dubbeldam, Harmen v Genderen, Timon v Genderen (Casper Verboon), Stefan Dijs (Bart Rouhof). Wisselspelers: Jordy Rijnbergen.

Scoreverloop:
0-1 Lennart Dubbeldam;
1-1;
2-1;
3-1.