• U bent ingelogd als:

Nieuwe trainer voor FC De Bilt: Alain Hijman

Geplaatst in Clubnieuws

AlainHijman20170101

Geschreven door Herman Bröring.

Even voorstellen, de nieuwe trainer van het 1e, Alain Hijman.

Graag wil ik mij voorstellen als de nieuwe trainer van FC De Bilt met ingang van het seizoen 2017-2018. Mijn naam is Alain Hijman en ik ben 45 jaar geleden geboren in Vianen. Via Vianen, Nieuwegein, Utrecht en De Meern nu woonachtig in Vleuten. Hier woon ik samen met mijn vrouw Erika met wie ik inmiddels 7 jaar getrouwd ben. Samen hebben we 2 kinderen, Stijn en Merel. Stijn voetbalt bij PVCV en Merel hockeyt bij hockeyvereniging Rijnvliet. Ons gezin kenmerkt zich door een brede interesse in sport, humor, waarden en normen en gezelligheid.

Als voetballer ben ik zelf begonnen bij JSV Nieuwegein. Daar heb ik tot mijn 12e gevoetbald om vervolgens de overstap te maken naar de jeugd van USV Elinkwijk. Hier voetbalde ik o.a. samen met Eddy en Ferdi Vierklau die destijds van hun toenmalige vereniging FAK uit De Bilt naar Elinkwijk kwamen. Na mijn jeugdperiode bij Elinkwijk ben ik verhuisd naar Arnhem voor mijn opleiding aan het CIOS. Deze studie combineerde ik met voetballen bij DOVO en later nog bij een Arnhemse zondag 2e klasser. Tijdens mijn CIOS-opleiding heb ik mijn TC1 diploma gehaald, in een klas met o.a.  Jan Olde Riekerink (nu trainer van Galatasaray), Dennis Sluijk (oud-prof FC Utrecht) en Pascal Jansen (nu trainer Jong PSV).

Als trainer ben ik mijn carrière gestart bij de jeugd van Elinkwijk om vervolgens de overstap te maken naar de jeugd van FC Utrecht. Mijn langste tijd heb ik gehad bij s.v. Argon uit Mijdrecht. In mijn afsluitende periode daar wonnen we de landelijke KNVB-Beker voor amateurs. Na deze periode ben ik werkzaam geweest bij vv Montfoort om vervolgens in het aankomende seizoen aan de slag te gaan bij FC De Bilt.

Ik kijk er zeer naar uit om bij deze mooie en grote vereniging aan de slag te gaan en nieuwe mensen te gaan ontmoeten en leren kennen. De positieve gesprekken die ik tot nu toe heb gevoerd met een aantal betrokkenen geven mij het gevoel aan de slag te gaan bij een vereniging waarbij sprake is van verbondenheid, fatsoen, een eigen identiteit, en een gezonde en reële ambitie om stapje voor stapje vooruit en omhoog te komen met het 1e elftal. Het is mijn ambitie om daar een goede bijdrage aan te leveren om verdere groei te verwezenlijken. Maar ook vereniging-breed zal ik mijn interesse tonen en mij her en der gaan inzetten om met elkaar verder vorm te geven aan de voetbal-inhoudelijke ontwikkeling van deze club.

Ik kijk uit naar een plezierige en succesvolle samenwerking.

Alain Hijman.