• U bent ingelogd als:

Nieuwe indelingen en speelschema’s KNVB

Geplaatst in Aankondiging/Voorbeschouwing

Nieuwe indelingen en speelschema’s
Voor de indelingen van de competities staat voor de KNVB een sportieve en spannende competitieopzet voorop. Het uitgangspunt is om zoveel als mogelijk tegemoet te komen aan de sportieve wensen van de verenigingen. Onlangs is de KNVB gestart met het ACPI (Automatische Concept Poule Indeling) model, waarbij de indeling van de competities een andere invulling heeft gekregen. De competities werden voorheen ingedeeld op basis van het aantal verenigingen per district. Vanaf het seizoen 2014/’15 wordt er bij de competitie-indeling naast het sportieve aspect ook gekeken naar de meest optimale geografische indeling voor de verenigingen. Hierbij streeft de KNVB er naar om competities voor verenigingen –met name aan de districtsgrenzen- op te zetten met meer tegenstanders uit de omgeving, wat resulteert in meer derby’s, minder reisafstanden bij uitwedstrijden en meer toeschouwers bij de wedstrijden.  Deze nieuwe indeling geldt voor komend seizoen nog voor de mannen standaardelftallen tot en met 4e klassen, de vrouwenteams in de A-categorie en alle landelijke jeugddivisies, maar het streven is om dit in de toekomst in meer competities toe te passen.

Naast het loslaten van de districtsgrenzen bij de competitie-indeling, wordt er vanaf komend seizoen ook een andere invulling gegeven aan de wedstrijdschema’s in de A-categorie. In het amateurvoetbal bestaat er een vast wedstrijdschema, waaruit verenigingen kunnen afleiden welke elftallen in welke speelronden uit en thuis spelen. Ook voor de invulling van het wedstrijdschema wil de KNVB maximaal aan de wensen van de verenigingen voldoen. Verenigingen kunnen nu aangeven welke wensen zij hebben voor het komende seizoen, zodat zij de wedstrijdschema’s zoveel mogelijk kunnen afstemmen met de andere teams van de vereniging en de velden op de accommodatie. Zo kunnen verenigingen aangeven of ze nu juist wel of niet op dezelfde dag thuis willen spelen met hun eerste en tweede elftal. Daar probeert de KNVB zoveel als mogelijk rekening mee te houden.

Op vrijdag 11 juli worden de  speelschema’s van de bovenstaande teams, de indelingen en speelnummers van de overige categorie A-competities en bekerpoules bekendgemaakt. Voor de categorie B worden de indelingen op vrijdag 18 juli gepubliceerd.

Klik op onderstaande links voor de indelingen.

Mannen Top- en Hoofdklasse zaterdag
Mannen Top- en Hoofdklasse zondag
Mannen 1e klasse zaterdag en zondag 
Mannen 2e klasse zaterdag en zondag
Mannen 3e klasse zaterdag en zondag
Mannen 4e klasse zaterdag

 

Vrouwen Topklasse t/m 1e klasse
A-junioren, landelijke divisies (Eredivisie t/m 4e divisie)
B-junioren, landelijke divisies (Eredivisie t/m 4e divisie)
C-junioren, landelijke divisies (1e t/m 3e divisie)
D-pupillen, landelijke divisies (1e en 2e divisie)
Gesloten jeugdcompetities Onder 12, Onder 14 en Onder 16