• U bent ingelogd als:

Niels van Breukelen Eemboys’ eerste aanwinst

Geplaatst in Clubnieuws

Niels van Breukelen (uiterst rechts) nog spelend voor SO Soest


Nog voor het einde van het huidige seizoen, is voetbalvereniging Eemboys al druk bezig om de selectie rond te krijgen voor de komende jaargang. Verdediger Niels van Breukelen komt over van het Amsterdamse TOG en tekent in zijn huidige woonplaats Baarn een verbintenis bij de Inprobaformatie van aanstaande trainer Remco Sint.

De geboren Soester begon zijn voetballoopbaan bij Sport Organisatie Soest, waar hij alle selectie elftallen bij de jeugd doorliep. “Ik heb aardig hoog gespeeld ja. Daarna ben ik in een wisselteam terecht gekomen; het derde elftal”, alvorens Van Breukelen zijn wedstrijden speelde in de hoofdmacht van Soest. Na zijn periode in Soest verkaste hij naar TOG waar de rechtsback annex centrale verdediger al weer enkele jaren voetbalt.

Inmiddels speelt de 29-jarige verdediger in het tweede elftal tussen de oudjes van TOG en ziet voor zichzelf beslist geen leidersrol weggelegd op ‘Ter Eem’. “Ik ben niet zo’n type speler, nee. Laat mij maar lekker een balletje trappen en plezier hebben in het voetbal. En ja, wellicht ben ik wel een voorbeeld voor die jonge jongens gezien mijn leeftijd, maar de jeugd heeft de toekomst”. Niels van Breukelen komt dan ook op eigen besluit naar Eemboys, al sprak hij toch even met een oude bekende: “Op het moment dat ik hoorde dat Remco (Sint, red.) hier trainer werd, wist ik het zeker. Hij zei: Jij bent mijn favoriete rechtsback, dus jij speelt altijd”, grapt Van Breukelen. “Nee hoor, grapje. Ik zal er voor moeten knokken”.

Met de overstap naar Eemboys gaat Van Breukelen in zijn eigen woonplaats voetballen, zoals hij eerder deed in Soest. Tevens is de ervaren kracht de eerste zomerse aanwinst voor de hoofdmacht. En of de ploeg volgend jaar in de derde of vierde klasse uitkomt, maakt Van Breukelen niet uit: “Dan gaan we toch een klasse lager voetballen, des te mooier voor de jeugd”, aldus Van Breukelen.