• U bent ingelogd als:

Net geen perfecte week voor FC Utrecht

Geplaatst in Rubrieken / Columns

 

Bron: 030.nl/vak p 

Het zou een perfecte week geweest zijn wanneer FC Utrecht na de thuisoverwinningen op Go Ahead en FC Groningen ook het vreemdelingen legioen uit Nijmegen aan de zegekar was gebonden. Maar in plaats van een klaterend applaus zoals afgelopen woensdag klonk er nu een teleurgesteld gefluit vanuit de tribunes in Galgenwaard. Want wat niemand in de rust voor mogelijk had gehouden, gebeurde toch: NEC forceerde een 1-1-gelijk waar de Nijmeegse ploeg voor rust al op een hopeloze achterstand gezet had moeten en kunnen worden.

 

Hoe anders zag de wereld er na 45 minuten voetbal uit. Wij op Vak P keken onze ogen uit bij oogstrelende aanvallen, resulterend in een reeks kansen waarbij doelman Joris Delle vaak met kunst en vliegwerk overeind bleef. Het begon al met een gloeiend schot van Nacer Barazite, in de eerste minuut. Afgelopen woensdag was hij nog matchwinnaar met een doeltreffende kopstoot in blessuretijd, nu lukte hem dat huzarenstukje bijna in de prille openingsfase.

 

Maar het bleek de opmaat naar een leuke, attractieve eerste helft waarbij de openingsgoal van dezelfde speler slechts een matige afspiegeling was van de verhoudingen in het veld. ,,We hadden nu op rozen moeten zitten, maar bij 1-0 weet je het natuurlijk nooit,’’ mompelde mijn buurman en zijn lichte vorm van bezorgdheid bleek in de tweede helft helemaal te kloppen. FC Utrecht was onherkenbaar en NEC liket de Utrechtse opponent letterlijk achter de feiten aan lopen.

 

De gelijkmaker kon niet uitblijven en het was uitgerekend de 17-jarige invaller Ferdi Kadioglu die Robbin Ruiter met een verraderlijk mar niet onhoudbaar lijkend schot verraste. En het drama zou compleet geworden zijn wanneer NEC de terugval bij FC Utrecht met nog een tweede treffer had afgestraft. De 1-1 bleef op het scorebord staan en achteraf was het een gerechtvaardigde uitslag. FC Utrecht had toch fysieke en mentale tol moeten betalen voor de bekerinspanning van woensdag tegen FC Groningen waar NEC een vrije week achter de rug had.

 

Wat staat ons op Vak P komende zondag vanaf half een te wachten. Opponent Excelsior hield dit weekend Ajax redelijk in de tang en zal dus geen open huis houden in Galgenwaard zoals een aantal jaren terug toen FC Utrecht thuis met 7-4 won. Het mirakel wil dat de uitwedstrijd tegen Excelsior in dat seizoen op Woudestein in 7-4 eindigde voor de Rotterdammers. Dat waren nog eens uitslagen in een tijdperk dat er nog onbekommerd gevoetbald werd, zonder te  geprogrammeerde voetballers….!

Door: Hans van Echtelt