• U bent ingelogd als:

Nederlaag voor Hercules in Zeeland

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules heeft de punten niet uit Goes mee kunnen nemen. Op het hobbelige en het niet gemaaide grasveld van de Zeeuwse opponent werd gelet op de omstandigheden prima positiespel gespeeld. Dat leverde in de eerste helft meer balbezit op dan de tegenstander zonder dat het direct tot veel uitgespeelde kansen leidde. Tegenstander v.v. Goes stelde daar meer de lange bal tegenover hetgeen ook geen kansen opleverde. Toch kwamen de Zeeuwen na een minuut op 20 uit het niets op voorsprong daarbij geholpen door doelman Fons Mulder die een hoge kopbal via de bovenkant van de lat weer het veld in zag stuiten daar waar hij dacht dat de bal over het doel zou gaan. De Goes aanvaller profiteerde direct van die buitenkansje en zette de 1 – 0 op het scorebord. Hercules zette aan en na een half uur was het Tijani Noslin die een voorzet van Jeffrey Vlug goed controleerde en keeper Brian Meulmeester kansloos liet, 1- 1. Ondertussen drukte de divisie niveau onwaardige arbitrage in deze sportieve wedstrijd een behoorlijke stempel op het duel. Voor mannelijke duels werd afgefloten en het geluid van twee schoenen tegen elkaar leverde een gele kaart naar keuze op.

Het eerste kwartier in de tweede helft speelde Hercules niet doortastend genoeg en was een onderlinge miscommunicatie de oorzaak dat v.v. Goes een 2 – 1 voorsprong kon nemen. Hercules zette aan en werd een aantal keer gevaarlijk voor het doel. Net toen trainer , Jochem Twisker een verse aanvaller, Wouter Kenemans wilde inbrengen bepaalde de arbitrage de definitieve uitslag van de wedstrijd. Aanvaller Tijani Noslin verdedigde mee in zijn eigen strafschopgebied waar hij van de sokken gelopen werd door een v.v. Goes aanvaller met als resultaat een penalty voor v.v. Goes. Een lachwekkende beslissing, zie hiervoor de voor zichzelf sprekende TV beelden van Omroep Zeeland.

Hierna probeerde Hercules de bakens nog te verzetten maar een keiharde kopbal van Wouter Kenemans werd door de Goes doelman uit de goal geranseld en een schot van Nathan Bijl ging rakelings over. Verder werd de rechtsback van v.v. Goes nog gespaard na een grove charge op Walid Ould Chick, rood was zondermeer op zijn plaats geweest maar het bleef bij een geel kaartje.

Samenvattend kan gesteld worden dat er behoorlijk gespeeld is maar het resultaat tegenvallend en dat leidt in deze fase van de competitie en de huidige stand tot een niet gewenste positie op de ranglijst. Zondag staat de thuis wedstrijd tegen Quick’20 voor de deur, één van de nog zes te spelen thuiswedstrijden van de nog totaal te spelen 10 competitiewedstrijden. Het belang van dat duel behoeft geen verdere uitleg.

Met zijn allen de schouders eronder en de broodnodige punten binnenhalen is het credo. Vanuit de club kunnen extra stimulerende sfeermiddelen ingezet worden om de jongens optimaal te steunen tijdens de wedstrijd. We hebben immers een grote jeugdafdeling die het vlaggenschip nadrukkelijk in de thuiswedstijden kan steunen. Bovendien kan de Gemeente in stelling gebracht worden om het Hoofdveld zo optimaal mogelijk voor goed voetbal te preparen en “last but not least” zullen spelers, trainers en staf maximaal aan de bak moeten. Met die combinatie gaat handhaving in de 3e Divisie zondermeer lukken.